CRC errory v domacej sieti

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 2249
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

CRC errory v domacej sieti

Príspevok od používateľa _Mato_ »

Posledne 2-3 tyzdne mam nasledovny problem.

Domaci server mam cez wifi napojeny na router (kvoli nemoznosti tahat kabel). Zo serveru mam napojeny switch, odkial mam rozvedenu siet do pc/notebookov/tlaciarni/konzol/atd. Ak stiahnem vacsi subor (postaci 50MB rar) priamo na serveri, tak je vsetko v poriadku. Ak vsak toto zopakujem s rovnakym suborom na pc alebo notebooku v sieti, tak v 99% pripadov to skonci crc errorom. Pritom ak subor stiahnuty priamo na serveri skopirujem cez siet do pc a lokalne "rozbalim", vsetko je v poriadku. Rovnako mozem tento subor nakopirovat naspat na server a odtial znova do pc, vsetko je v pohode. Taktiez ak na server nakopirujem subory stiahnute na inom pc mimo siete, vsetky do jedneho sa nasledne daju na pocitacoch v sieti bez problemu rozbalit. Toto mozem opakovat lubovolne dlho, vzdy je rozbalenie archivu stiahnuteho priamo na serveri alebo mimo siete v poriadku. Data su vzdy stahovane/kopirovane na rovnake disky. Robi to na vsetkych pocitacoch v sieti, takze som vylucil disky (SMART maju v poriadku).
Skusil som vymenit wifi kartu v serveri, nepomohlo. Je mozne, ze by problem sposoboval switch? Momentalne nemam doma nahradny, takze to neviem narychlo overit. Kopirovanie suborov v ramci siete vsak funguje bez najmensieho problemu (napr. z jedneho pc nahram subor na server a na druhom pc uspesne rozbalim).

//EDIT: Problem zda sa vyrieseny. Po vsemoznom laborovani s inym switchom, wifi kartou, sietovymi kablami, memtestom RAM v serveri pomohlo odpojit server od elektriny (na cca 1 minutu). Po jeho opatovnom spusteni prebehol rychly test niekolkych suborov a zatial boli vsetky uspesne stiahnute bez poskodenia. Asi nieco zblblo na "najnizsej urovni", nakolko samotny restart, prip. rychle vypnutie a zapnutie pocitaca nepomohli.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.

Návrat na "Siete"