výmena pásky pod vrm za pastu?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: výmena pásky pod vrm za pastu?
mno podľa testov bez ofuku asik nie, hlavne pri nejakom väčšom napätí
Spoiler: ukázať
No ja neviem teda ale rozdiel 2-3C a solidny?GABO napísal:boli rozdiely až 2-3C, teda veľmi solídne.
A nejake teploty? Co cakas ked vymenis pasku ze uz bude teply/chladny?pheonix napísal:No tak je to na dosku asus m5a97 r2.0...pri max zatazi je chladic mosfetov vlažný(dobrý airflow) tak bych chcel aj dačo potaktovať tak bych tu pasku vYmenil...
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Aha, takže na dosku. Aký je tam procesor? Počítam, že nejaký FX-8xxx?pheonix napísal:No tak je to na dosku asus m5a97 r2.0...pri max zatazi je chladic mosfetov vlažný(dobrý airflow) tak bych chcel aj dačo potaktovať tak bych tu pasku vimenil...
Skús to najprv potaktiť v deafult stave a odsleduj teploty VRM, či vôbec treba niečo meniť. Možno je preto vlažný ten pasív, že chladí dobre. Samotný pasív na VRM je celkom slušný, podľa mňa by nemal byť problém s teplotami pri solídnom airflow, aj keď FX vedia poriadne zavariť napájaniu hlavne na slabších doskách s malým počtom fáz a bez chladenia. Ak to chceš pre dobrý pocit vymeniť, kľudne do toho. Ale ak sú teploty OK, tak by som neriešil.
Je to slušné, na to, že je to 7 vs. 11 W/mK, viac sa od toho nedá čakať. S pastami je to podobné, rozdiel medzi nejakou základnou OEM a tými lepšími /AC, Noctua, atď./ tiež pár stupňov. Keby vedela pasta/podložka spraviť -10°C a viac, tak si všetci kúpia chladič za 30 € a neriešia NH-D15 a pod. U tých kvalitnejších podložiek ide okrem teploty aj o trvácnosť, oproti lowendu si držia konzistenciu, tie šupácke po čase stvrdnú na prach alebo rozleptajú jak žuvačky...stiv napísal:No ja neviem teda ale rozdiel 2-3C a solidny?GABO napísal:boli rozdiely až 2-3C, teda veľmi solídne.
s tou pastou ti budem rozhodne oponovat hlavne co sa tyka NB, mam urobene testy na 35w Turion-x2 s oddelenym chladenim pre cpu a gpu a medzi obycajnou bielou coolermaster high performance vs. AC-MX2 kde bol presne pri rovnakych podmienkach rozdiel az 12st. v prospech mx-2 pri teste stability AIDA.mino_85 napísal:S pastami je to podobné, rozdiel medzi nejakou základnou OEM a tými lepšími /AC, Noctua, atď./ tiež pár stupňov. Keby vedela pasta/podložka spraviť -10°C a viac, tak si všetci kúpia chladič za 30 € a neriešia NH-D15 a pod.
Tak napr aj taka kryonaut oproti noctue vie spravit este par stupnov dole a tusim ze aj viac ako 1-2-3..mino_85 napísal:lepšími /AC, Noctua, atď./ tiež pár stupňov
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Tie biele žuvačky ja už ani nerátam medzi pasty , skôr myslel som klasické šedé pasty čo dnes dávajú napr. výrobcovia VGA pod chladiče, alebo sú natiahnuté na box chladičoch k CPU.patro16 napísal:s tou pastou ti budem rozhodne oponovat hlavne co sa tyka NB, mam urobene testy na 35w Turion-x2 s oddelenym chladenim pre cpu a gpu a medzi obycajnou bielou coolermaster high performance vs. AC-MX2 kde bol presne pri rovnakych podmienkach rozdiel az 12st. v prospech mx-2 pri teste stability AIDA.
Hm, k tomu som sa nedostal, daj link ak máš poruke.stiv napísal:Tak napr aj taka kryonaut oproti noctue vie spravit este par stupnov dole a tusim ze aj viac ako 1-2-3..mino_85 napísal:lepšími /AC, Noctua, atď./ tiež pár stupňov
Mám tam amd fx 6300...
STIV: myslel som to presne tak ako to napísal Mino_85, nakoľko 3C sú celkom dobrý výsledok len kvôli výmene. Hlavne však sú tie Alphacool kvalitou niekde úplne inde proste TOP. http://www.tichepc.sk/Cooler-Master-Mas ... =001021002 inak túto pastu ospevujú neskúšal som ešte.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
mno tie akože diamantové a podobné kraviny ma nijak nerajcujú...
jediná pasta ktorá ozaj dáva dole slušne teplotu oproti klasickým je LCP a spol
všetko ostatné , mno nebudem komentovať
jediná pasta ktorá ozaj dáva dole slušne teplotu oproti klasickým je LCP a spol
všetko ostatné , mno nebudem komentovať
Ahojte, tak alphacool podlozka doma a namontovaná ALE podla mna je moc tvrdá lebo mám dosku trocha prehnutu a podlozka sa pritlaci iba na 4mosfety hore 4dole...takze zvysnych 12 mosfetov v strede, sa paska dotyka na 50 percen velkosti mosfetu...nejake napady ako to dotlacit?
- mino_85
- Pokročilý používateľ
To máš uchytené cez skrutky alebo push-piny?
Ak cez skrutky, tak ich skús trochu uvoľniť, aby sa doska vyrovnala. Je tam zjavne príliš veľký tlak a kontakt v strede sa stráca práve tým prehnutím dosky. Skús podložku zahriať fénom /nie priamo na doske/, či nezmäkne a takto aplikuj.
Ak cez skrutky, tak ich skús trochu uvoľniť, aby sa doska vyrovnala. Je tam zjavne príliš veľký tlak a kontakt v strede sa stráca práve tým prehnutím dosky. Skús podložku zahriať fénom /nie priamo na doske/, či nezmäkne a takto aplikuj.
Pasív mám uchytený push-pinmi.. vyhodil som ten pasív poriadne nahrial skusil dotlačiť a dobre...tvoj nápad s nahriatím pomohol tak vdaka MINO_85. preistotu som dal na mosfety troška pasty mx-4.
- mino_85
- Pokročilý používateľ