Ahojte,
mam tuto TV: LG 42LA691S a dostal som zadarmo HT: Philips HTS5310S.
To domace kino by som chcel obcasne pouzit cisto ako audio system miesto TV reproduktorov.Problem je, ze TV ma len OPTICAL audio out, a to HT je dost zastarale a ked vidim spravne ma DIGITAL in vstup. Viete mi poradit aky prevodnik pouzit aby sa to cenovo vyplatilo ? Neviem ci som dane vstupy/vystupy pomenoval spravne, tak tu mozem pastnut specifikacie, alebo google ake presne vstupy/vystupy maju . Len podotykam, ze nie som ziadny kajsmentke do audia, ide mi len o to aby hrali vsetky repro z daneho HT, priestorovo samozjreme.
Vopred vdaka!
Pitr
Audio prevodnik optical -> digital ?
- Petoooo
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Apr, 2005, 20:00
Audio prevodnik optical -> digital ?
Cedar Mill in progress, for short period of time
Re: Audio prevodnik optical -> digital ?
Ta TV mi chces povedat, ze nema vystup klasika jack 3.5 alebo cinche?
CPU: R9-5900X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF PRO (Wi-Fi) GPU: RTX 3080 Ti Suprim X
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Aj ked otazne je, ci to ta telka von posle ako multikanal.Petoooo napísal:ide mi len o to aby hrali vsetky repro z daneho HT, priestorovo samozjreme.
A nie - nove telky bezne analogovy stereo vystup uz nemaju (2 x RCA). Je mozne vytiahnut ho zo SCART. 3,5 mm sluchadlovy vystup je najposlednejsie riesenie.
Tak ja osobne, by som to riesil cez tie cinche zo scart alebo 3.5 jack.
Len je fakt otazne, ci to HT pusti do vsetkych reprakov alebo len pravy a lavy plus sub.
Ak chalan hovori, ze nie je netopier, tak si myslim, ze zbytocne 30€ vystrelit za prevodnik.
Len je fakt otazne, ci to HT pusti do vsetkych reprakov alebo len pravy a lavy plus sub.
Ak chalan hovori, ze nie je netopier, tak si myslim, ze zbytocne 30€ vystrelit za prevodnik.
CPU: R9-5900X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF PRO (Wi-Fi) GPU: RTX 3080 Ti Suprim X
- Petoooo
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Apr, 2005, 20:00
Ved to,
ono take prevodniky sa daju kupit z ebay-u alebo china eshopov aj od 5$.
Jeden kolega mi tiez vravel, nech skusim cez SCART .. tak neviem teraz. Pokial si pamatam TV mi dovoluje vybrat miesto TV repro len HDMI a opticky vystup. Neviem ako sa to bude chovat cez SCART a ci by to vobec islo.
Dik.
ono take prevodniky sa daju kupit z ebay-u alebo china eshopov aj od 5$.
Jeden kolega mi tiez vravel, nech skusim cez SCART .. tak neviem teraz. Pokial si pamatam TV mi dovoluje vybrat miesto TV repro len HDMI a opticky vystup. Neviem ako sa to bude chovat cez SCART a ci by to vobec islo.
Dik.
Cedar Mill in progress, for short period of time
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
To musis len pozriet v manuali k telke, alebo skusit. Je mozne, ze do toho analogoveho vystupu, co je v SCART pojde iba analogovy signal z analogovej televizie (antena). Je mozne (ak ta TV vie prehravat trebars z USB nejake filmy), ze to vobec nepojde von do toho vysutpu, ale iba digitalom cez optiku, alebo HDMI. Robia to rozne (a manual sa mi k tej TV studovat naozaj nechce).