Ak nechceš Slovenskú verziu, kľudne zober EN. Ak si chceš priplatiť za Pro verziu 100 €, nech sa páči. Moje odporúčanie je Windows 10 Home Slovak 64/32-bit zároveň, vo verzií FPP, je cenovo rovnako/podobne na tom ako OEM verzia s tým, že nebudeš mať problém a rýchlejšie/bez poblému vyriešiš prípadnú aktiváciu Windowsu na inom zariadení.
Príklad:
"Krabicová FPP (Full-Packed-Product) a elektronická licencia má výhodu najmä v tom, že je prenosná. V prípade potreby tak môžete vykonať upgrade PC komponentov či dokonca odinštalovať systém a znova ho aktivovať na úplne novom počítači.
OEM verzie, aké sa dajú taktiež zakúpiť aj samostatne, takouto možnosťou nedisponujú. Ak ich dostanete napríklad pri kúpe nového notebooku, na zariadení môžete robiť len limitované hardvérové zmeny, pričom na inom PC spomínanú licenciu neaktivujete vôbec."
zive.sk
OEM 10tku je tiež pravdepodobne možné aktivovať aj na inom zariadení, ale je to potrebné riešiť s podporou. Musia to "schváliť".
Základná doska
MSI Z170A-G43 PLUS vs MSI Z170A TOMAHAWK
http://pc.zoznam.sk/msi-z170a-tomahawk- ... ych-hracov
Rozdieli na doskách zistíš pri porovnaní obchod základných dosiek na stránke výrobcu, konkrétne špecifikácia základnej dosky. V danej cenovej relácií by sa našla ešte AsRock Z170 Pro4:
https://www.ediscomp.sk/produkt/asrock- ... tx/260278/
Z170A TOMAHAWK možno zaradiť ako "hernú" dosku, aj keď tento "pojem" nemám rád. V podstate sa trafíš správne pri kúpe každej z dosiek, parametrami sú na tom podobne-rovnako, ako som písal, treba si pozrieť špecifikáciu. Čo som si akurát všimol v rýchlosti, tak AsRock nemá v špecifikácií nový USB štandard 3.1, zatiaľ čo obe MSI dosky majú.
Ak neplánuješ skúšať taktovať tú i5-6500, čo nieje až tak pre začiatočníka, tak by ti stačil chipset B150, čiže tá lacnejšia MSI základná doska. Z170 kúpiš s možnosťou taktovania a prípadnej budúcej výmena procesora s otvoreným násobičom (napr. i5-6600K), kdežto do B150 chipsetu sa ti procesory rady K napr. i5-6600K), neoplatí dávať.
RAM
2400MHz určite, aj v prípade B150 chipsetu. Tuším vychádzajú ešte lacnejšie. Inak v prípade taktovania i3-6100, i5-6400, atď.. prípadne tvojej i5-6500, hrá dôležitú rolu aj frekvencia pamäte RAM, čím vyššie, tým lepšie. Samozrejme za prijateľnú cenu, čo si myslím, že Crucial 2400MHz je.
Zdroj
Jednoznačne zober SuperNOVA 750 B2, bude rezerva, záruka u výrobcu (Evga) až 5 rokov po registrácií na ich stránke. Ja osobne mám napájací zdroj Evga G2 750W a záruku je až 8 rokov. BITFENIX Comrade/Zalman Z1 lacnejšia, Bitfenix o niečo kvalitnejšia skrinka. Prípadne ak si chceš priplatiť, tak Zalman R1 a najlepšie by bolo asi Corsair 200R, fakt skvelá skrinka strednej triedy, cena do 60 € s DPH.
simpson, on nenakupuje v Alze.
A ak máš tak dobré ceny, kľudne si priplatiť za väčšiu kapacitu SSD.