notebook problem (acer aspire one)
notebook problem (acer aspire one)
Zdravím, mám problém s notebookom Acer aspire one. Po formáte a reinstale Windowsu ( z XP na XP) nainštalovaní driverov programov atd sa objavil problém. A ten problém je, že pri zapnutí, keď načíta logo windows preblikne modra obrazovka a reštartuje sa. Následne dá na výber spustenie Windowsu (safe mod, normal atd ). Pri výbere Normal mod spraví to isté. Pri výbere Last know good konfiguration to už spustí ale po spustení windowsu začne oznamovať, že sa našiel nový hardwer (od disku až cez konektory atd) potom vyžaduje reštart a problém sa opakuje :X
Inštalácia win bola z USB, bootovanie bolo vrátené na disk.
Kde môže byť chyba?
Inštalácia win bola z USB, bootovanie bolo vrátené na disk.
Kde môže byť chyba?
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: notebook problem (acer aspire one)
je tam nejaky zly ovladac, ktory to sposobuje.. bolo by dobre zistit, ci pise modra obrazovka /aky subor spsoobuje problem:/.
ja by som preinstaloval opat xp, a dal ovladace len cez windows update /ak si predtym daval zo stranky/.
mal som par pc,starych, kde ked som dal ovladac zo stranky vyrobcu, pc sa uz nespustil
ja by som preinstaloval opat xp, a dal ovladace len cez windows update /ak si predtym daval zo stranky/.
mal som par pc,starych, kde ked som dal ovladac zo stranky vyrobcu, pc sa uz nespustil
Spoiler: ukázať
Ja by som skúsil na stranke vyrobcu dosky pohľadať chipset driver a ten tam nahodiť.
ano ovladace som daval zo stranky, a co pise modra obrazovka neviem zistik kedze to tam blikne asi na 0,5 sec
Nainstalovanie chipsetu nepomohlo.
Nainstalovanie chipsetu nepomohlo.
tak som to natocil na video tu je fotka:
http://oi65.tinypic.com/2u4tqn7.jpg
http://oi65.tinypic.com/2u4tqn7.jpg
nj bohuzial to asi ani nestihne zobrazit
tak to asi reinstalnem...
tak to asi reinstalnem...
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
pises, ze sa vies dostat do systemu s last good know configuration? tak v tom pripade tak alebo v safe mode povol pauzu pri bluescreene:
potom sem hod chybu.
Kód: Vybrať všetko
In Safe Mode, go Start -> Run -> type sysdm.cpl -> hit enter (or click OK) -> Advanced tab -> Startup and Recovery Settings -> untick Automatically restart (under System failure) -> click OK (2x)
je to chyba: 0x0000007B ( 0xF78D2524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)
som nasiel, ze treba v BIOSe zmenit rezim disku na IDE, ale to tam je...
som nasiel, ze treba v BIOSe zmenit rezim disku na IDE, ale to tam je...