Tak kamoš, chcel na tom silou mocou ušetriť ako sa len dalo, tak sa rozhodlo pre ten Haswell a je objednáno, keďže aj tak to neplánuje minimálne tie 3 - 4 nasledujúce roky meniť a potom, ako sa písalo, už to bude asi aj tak zasa jedno
Tak ešte raz dikejs všetkým za rady
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
>> Skylake asi o 20-30 € drahší. Výkon oproti Haswellu +/- 5-8%?
ja to na dukaty nemam prepocitane, ale ako som povedal : ked uz kupujem masinu za 600eur (viac?) tak dvacka nehra ulohu ked vyfasujem novsiu platformu, VYKONNEJSIU o 8% ... proste to je povinny kauf.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
suhlasim s turbom vzdy radsej vezmem novsiu platformu ako nieco umierajuce ,uz len keby to predavam raz tak to neni o generaciu starsie a tych 20e su jednak dve kavy v meste a za tie dva tri roky ked sa bude predavat zanedbatelne.
Ono to je síce pravda, no v konečnom dôsledku to je teraz prakticky aj tak jedno. Rozdiel do 8 percent je aj tak nepostrehnuteľný a za 5 rokov, keď to bude predávať (ak to vôbec bude nutné, viď sandy bridge) tak to ľudí v bazári veľni trápiť nebude.