Asus notebook - preinštalovanie Win 7 po výmene harddisku
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Asus notebook - preinštalovanie Win 7 po výmene harddisku
Ahojte,
Mám doma jeden Asus notebook, na ktorom odišiel harddisk, harddisk je už vymenený. Riešim teraz otázku, ako tam nainštalovať legálny Windows 7. Problém je, že starý disk odišiel, takže nie je možné sa dostať k recovery partícii a majiteľ si neurobil jej zálohu.
Skúšal som stiahnuť Windows 7 image zo stránky Microsoftu, no po zadaní licenčného kľúča ma nepustí ďalej, vypisuje to
The product key you entered appears to be for software pre-installed by the device manufacturer. Please contact the device manufacturer for software recovery options.
Ak by som hypoteticky zohnal potrebný image niekde inde, umožnilo by mi to následne aktivovať ten Windows použitím licenčného kľúča, ktorý je na nálepke ? Ak by to fungovalo, neviete, kde by som mohol stiahnuť 100 percentne čisté ISO ?
Ďakujem vopred za rady.
Mám doma jeden Asus notebook, na ktorom odišiel harddisk, harddisk je už vymenený. Riešim teraz otázku, ako tam nainštalovať legálny Windows 7. Problém je, že starý disk odišiel, takže nie je možné sa dostať k recovery partícii a majiteľ si neurobil jej zálohu.
Skúšal som stiahnuť Windows 7 image zo stránky Microsoftu, no po zadaní licenčného kľúča ma nepustí ďalej, vypisuje to
The product key you entered appears to be for software pre-installed by the device manufacturer. Please contact the device manufacturer for software recovery options.
Ak by som hypoteticky zohnal potrebný image niekde inde, umožnilo by mi to následne aktivovať ten Windows použitím licenčného kľúča, ktorý je na nálepke ? Ak by to fungovalo, neviete, kde by som mohol stiahnuť 100 percentne čisté ISO ?
Ďakujem vopred za rady.
Re: Asus notebook - preinštalovanie Win 7 po výmene harddisk
Ak máš kľúč k OS , tak iba správnu inštalačku a pôjde to.Väčšinou Home Premium 32 alebo 64 bit.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
No je to home premium 64 bit, len teraz kde to stiahnuť ... Tiež nerozumiem, načo s tým robia v Microsofte okolky (aj keď stále lepšie ako Win 8, čo som čítal).
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
a co ti brani napisat vyrobcovi ntb ako sa pise v tej hlaske? bojis sa, ci si lenivy?
za manipulacny poplatok, ktory vyuctujes ty uziavtelovi ntb, dostanes recovery media a riesenie je potom uz lahke.
ked je uzivatel blby, ze si nezalohuje system a data, bude niest nasledky. zivot sa s nikym neondi.
za manipulacny poplatok, ktory vyuctujes ty uziavtelovi ntb, dostanes recovery media a riesenie je potom uz lahke.
ked je uzivatel blby, ze si nezalohuje system a data, bude niest nasledky. zivot sa s nikym neondi.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Už len som videl, že ty Shiro si odpisoval na tému a bolo mi hneď jasné, že ten príspevok nebude vôbec nutné čítať. Choď si tie svoje rozumy rozdávať niekde tam, kde o ne stoja. Nie som určite jediný, čo tu má na tomto fóre na teba podobný názor. Škoda, že nie sú všetci takí chytrí ako ty, to by toto fórum nebolo potrebné a aspoň by si nemal komu otravovať život.
Si si kúpil najnovšie krištáľovú guľu, aby sa tvoje príspevky dostali na kvalitatívne ešte vyššiu úroveň? Alebo odkiaľ vieš, že som lenivý, alebo sa bojím ?
Keď už si taký chytrák, tak ti mohlo dôjsť, že asi bude jednoduchšie si niekde stiahnuť image Win 7 a nainštalovať si ho, ako komunikovať niekde s nejakým supportom, potom si nechať posielať nejaké recovery médiá (plné balastu v podobe rôzneho SW) a behať po to na poštu. Nepýtal som sa ťa na tvoje rozumy, pýtal som sa:
1. Či pôjde licenčný kľúč
2. Kde inde stiahnuť spoľahlivý čistý image.
Ak teda nemáš na tieto otázky odpoveď, zdrž sa prosím ťa OT komentárov.
Ako som písal, zo stránky microsoftu to stiahnuť nejde, Microsoft ma odkazuje na výrobcu notebooku.
Si si kúpil najnovšie krištáľovú guľu, aby sa tvoje príspevky dostali na kvalitatívne ešte vyššiu úroveň? Alebo odkiaľ vieš, že som lenivý, alebo sa bojím ?
Keď už si taký chytrák, tak ti mohlo dôjsť, že asi bude jednoduchšie si niekde stiahnuť image Win 7 a nainštalovať si ho, ako komunikovať niekde s nejakým supportom, potom si nechať posielať nejaké recovery médiá (plné balastu v podobe rôzneho SW) a behať po to na poštu. Nepýtal som sa ťa na tvoje rozumy, pýtal som sa:
1. Či pôjde licenčný kľúč
Ak teda nemáš na tieto otázky odpoveď, zdrž sa prosím ťa OT komentárov.
4040 napísal:Skús :
https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... d/windows7
Ako som písal, zo stránky microsoftu to stiahnuť nejde, Microsoft ma odkazuje na výrobcu notebooku.
Naposledy upravil/-a dendroid v Ne 31. Jan, 2016, 11:20, upravené celkom 1 krát.
Pomôcť Ti môžem akurát tak, že Ti začnem inštaláciu a potom si to dokončíš.Disk si už rozdelil na partície ?
- dendroid
- Sponzor fóra gold
To si ako myslel, že pošlem disk tebe, ty začneš inštaláciu a pošleš mi to nazad ? Ináč tá reakcia hore bola na Shira, len pre istotu, aby sme sa vyhli nedorozumeniu
Prídeš s NTB a odídeš s NTB.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
ja ti mozem dat ISO toho media, ktore ti pojde niekde na FTP napalis, nabootujes, hodis tam SN z nalepky co mas na booku, a aktivujes cez telefon /jediny problem toho cisla z nalepky je ten, ze to nepojde cez net, ale musis pracne zadavat tie cisla /
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ked som mame instaloval win7 nanovo na ssd na starom lenove,
tak mi to na cistom iso z netu zozralo cd kluc z nalepky a aktivaciu som riesil tak, ze som sa rozpraval s robotom cez telefon
tak mi to na cistom iso z netu zozralo cd kluc z nalepky a aktivaciu som riesil tak, ze som sa rozpraval s robotom cez telefon
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Doteraz som mal zrejme šťastie, pretože sa mi každý Win7, aktivoval sám.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Ďakujem všetkým za rady. Felipe, ak by si mi nejako vedel pomôcť s tým ISOM, bol by som ti vďačný. Len som akosi neporozumel tej časti s aktiváciou, bude to treba riešiť cez telefón s Microsoftom ?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Keby si nebol lenivy a nebal by si sa, tak uz davno by si si relevantne info zistil priamo zo zdroja a nemusel by si sem pisat zbytocny topik a stracat cas. S takymito vecami by som na fore ani neotravoval, hned sfleku pisem vyrobcovi na support. Toto je vseobecne zname, tak neviem co riesis akoze.dendroid napísal:Si si kúpil najnovšie krištáľovú guľu, aby sa tvoje príspevky dostali na kvalitatívne ešte vyššiu úroveň? Alebo odkiaľ vieš, že som lenivý, alebo sa bojím ?
V konecnom dosledku je take riesenie dobre aj pre uzivatela, pretoze si nabuduce da dobry pozor ci si bude zalohovat data a system, kedze musi za to platit. Ludi inac zalohovat nenaucis, mozes im to 100x vraviet, su to opice. A v konecnom dosledku mas potom jednoduchsiu a kratsiu pracu aj ty sam a ucis uzivatelov dobrym navykom. Servis pc nieje len o sparani sa v komponentoch a instale OS.
Nevidis vobec vacsi obrazok, ale hlavne ze na plnu hubu pindas.
Ano, takze radsej budes behat s ntb na install hore-dole a potom riesit licencie, ako som tu cital? Bravooooo. Vobec si si z prace neubraldendroid napísal:Keď už si taký chytrák, tak ti mohlo dôjsť, že asi bude jednoduchšie si niekde stiahnuť image Win 7 a nainštalovať si ho, ako komunikovať niekde s nejakým supportom, potom si nechať posielať nejaké recovery médiá (plné balastu v podobe rôzneho SW) a behať po to na poštu. Nepýtal som sa ťa na tvoje rozumy, pýtal som sa:
Recovery media mas zarucene priamo od vyrobcu ze je tam vsetko a bude to fungovat. Balast-nebalast, nic ti nebrani to odinstalovat.
1. A prave toto ti nikto nezaisti. Stiahnes, skusis, uvidis, ci ho zozerie pri instale alebo nie. Ked ti nevezme cislo prin instale, tak mas vacsi problem, lebo OS ani nenainstalujes. Ak ho zozerie, tak budes muset volat linku MS.dendroid napísal: 1. Či pôjde licenčný kľúč
A ked to zozerie cislo, alebo ho nebude vobec chciet a system sa aktivuje sam a hned, mozes si pogratulovat, mal si stastie.
No vzdy ries moznost ze daco nepojde a bud na to pripraveny. Ked vsetko ide, je to brnkacka.
2. Na linkoch z digitalriver...ak este su na win7. Je toho plny google.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
digitalriver uz je out, aktivacia cez telefon je 5 min roboty inac ziadny problem
na kiu mariu by som isiel platit asusu za recovery media naozaj neviem.
na kiu mariu by som isiel platit asusu za recovery media naozaj neviem.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2