internet na obidvoch PC

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
lolo_man
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00

internet na obidvoch PC

Príspevok od používateľa lolo_man »

takze ludia dufam ze mi pomozete . . . mam doma teraz jeden PC a na nom mam DSLko .. . do tyzdna mi dojde druhy PC a xcel by som mat na obidvoch PC net . .. no a neviem ako to spravit . .. ci staci klasicky zosietovat a potom len daco nastavit alebo kamos mi spominal volaky rozdvojovac ze ale 400sk to stoji a ten ze rozdeli net do dvoch PC . . . takze by som bol rad kebyze mi poradite ako na to . .. thx
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa AjsTi »

Potrebujes router , ktory vie menit mac adresu. Nan si zapojis kolko pc treba , resp. kolko portovy kupis.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
CrakeN
Ban
Ban
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa CrakeN »

AjsTi napísal:Potrebujes router , ktory vie menit mac adresu. Nan si zapojis kolko pc treba , resp. kolko portovy kupis.
to nie je pravda, staci ti switch, a po sieti internet rozhodis ... proste spristupnis, aby ostatny uzivatelia siete mohli pouzivat tvoj net ... avsak ked je hlavny pc vypnuty, net nejde ani na druhom, a tu to riesi router ... ked to nerobi problem, tak sa jednoducho na jednom PC, kde je modem, nastavi siet tak, ze ostatne pocitace sa pripajaju na siet prostrednictvom tohoto pocitaca, a na druhom nastavis, ze sa pripaja prostrednictvom pocitaca v sieti ...
djkakadu
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa djkakadu »

Presne ako povedal Craken so switchom by to bolo riesenie ale net by isiel len ak by si mal zapnuty hlavny komp. Ale pokial mas modem s vystupom na RJ-45 tak ho zapoj do switchu a potom mozes mat net aj na 8PC.
djk@k@du ! oNLy All
lolo_man
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa lolo_man »

no a ktomu switchu co potrebujem ?? staci sietovka na tom druhom alebo aj na hlavnom?? kamos vravel ze staci klasicka siet a ze aj cez nusa to da spristupnit . .. ze ziadni router ani nin insie nepotrebujem . .. a co ten switch stoji??
kvoco
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 18. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa kvoco »

lol...to chces zakazdym zapinat hlavne pc, aby si mohol ist na net na tom druhom?
AMD Ryzen 7 7800X3D+ARCTIC Liquid Freezer II 360, ASUS ROG STRIX B650E-E, Kingston FURY 64GB 6000 MHz CL36, XFX MERC 310 Radeon RX 7900XTX, KINGSTON KC3000 NVMe 2TB + Samsung 970 EVO 500GB + KINGSTON SATA 480GB, Fractal Meshify 2, EVGA 1000W GQ, GIGABYTE AORUS FI32Q
CrakeN
Ban
Ban

kvoco napísal:lol...to chces zakazdym zapinat hlavne pc, aby si mohol ist na net na tom druhom?
je to najlacnejsie riesenie, a asi aj najvhodnejsie ... je pravda, ze najidealnejsie je to cez router, ale da sa to jednoducho aj tak, resp. ani switch neni potrebny, staci napriamo prepojit kompy, a nastavit siet. A nepotrebujes nic. Imho pre niekoho nie je problem mat zapnuty komp non-stop ...
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa AjsTi »

CrakeN napísal:
AjsTi napísal:Potrebujes router , ktory vie menit mac adresu. Nan si zapojis kolko pc treba , resp. kolko portovy kupis.
to nie je pravda, staci ti switch, a po sieti internet rozhodis ... proste spristupnis, aby ostatny uzivatelia siete mohli pouzivat tvoj net ... avsak ked je hlavny pc vypnuty, net nejde ani na druhom, a tu to riesi router ... ked to nerobi problem, tak sa jednoducho na jednom PC, kde je modem, nastavi siet tak, ze ostatne pocitace sa pripajaju na siet prostrednictvom tohoto pocitaca, a na druhom nastavis, ze sa pripaja prostrednictvom pocitaca v sieti ...
Preco asi som pisal o routri ? A ked sa pokazi hlavny komp , druhy nezapojis na net ? ;)
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
CrakeN
Ban
Ban

mno, len ti si navrhol only router ... ja som pridal dalsie moznosti, ako su switch alebo napriamo prepojene ... len tolko ... ono, kazde ma svoje + aj - :wink: ... to uz je na uzivatelovi, ktoru cestu si zvoli ... ma tu dost moznosti na vyber ... 8)

Návrat na "Siete"