Kúpa VGA GTX 970 vs R9 390
- simpson
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Mar, 2008, 14:00
Kúpa VGA GTX 970 vs R9 390
Zdravím, keďže moja doterajšia R9 280X išla do kremíkového neba idem kupovať niečo nové len rozhodnutie je ťažšie ako som čakal
Využitie iba hry... hrávam všetko na Full HD možno v budúcnosti 4K preto sa neviem rozhodnúť prípadne či má význam SLI/Crossfire (o rok/ prípadne 2)...
Ďakujem vopred za Váš čas a rady.
Využitie iba hry... hrávam všetko na Full HD možno v budúcnosti 4K preto sa neviem rozhodnúť prípadne či má význam SLI/Crossfire (o rok/ prípadne 2)...
Ďakujem vopred za Váš čas a rady.
CPU: i9 9900K - MB: ASUS Z390 F-GAMING STRIX - RAM: 32GB CORSAIR Vengeance RGB PRO 3600Mhz - GPU: EVGA RTX2080ti - nVME M.2: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1TB - HDD: WD 6TB BLUE - : PSU: EVGA G2 850W - CASE: SilentiumPC - LCD: 27" GIGABYTE 144Hz
Re: Kúpa VGA GTX 970 vs R9 390
SLI/Crossfire má zmysel len z Highend kariet(980Ti, Titan X, Fury, Fury X), lebo už nič lepšie nie je. O rok, prípadne 2, radšej kartu predaj a kúpiš niečo lepšie. Na 4K s týmito kartami zabudni. Ak chceš hrať AAA tituly s vysokými grafickými nastaveniami, tak tieto karty pomaly strácajú dych na 1440p. Na 1080p ideálne. Výber je viacmenej subjektívny. AMD ponúka 8GB pamäte a nVidia 3,5GB+0,5GB. O využiteľnosti tých 8GB by sa dalo polemizovať, pretože karta nemá taký výkon, aby dokázala naplno využiť tých 8GB. AMD má vyššiu spotrebu, teda aj viac kúri. Ani s jednou neurobíš chybu. Ak by som to kupoval dnes s tým, že to pobeží na full hd, tak asi beriem 970, ale výkonovo to bude približne rovnako.
Spoiler: ukázať
- simpson
- Používateľ
FREE555 - v podstate rozmýšľame absolútne rovnako
Jediné čo ma láka na AMD je 512-bit zbernica a pamäť 8GB resp. možno prídu herné tituly kde tých 4GB GTX 970-ke nebudú stačiť ale to len nahlas rozmýšľam a polemizujem...
Jediné čo ma láka na AMD je 512-bit zbernica a pamäť 8GB resp. možno prídu herné tituly kde tých 4GB GTX 970-ke nebudú stačiť ale to len nahlas rozmýšľam a polemizujem...
CPU: i9 9900K - MB: ASUS Z390 F-GAMING STRIX - RAM: 32GB CORSAIR Vengeance RGB PRO 3600Mhz - GPU: EVGA RTX2080ti - nVME M.2: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1TB - HDD: WD 6TB BLUE - : PSU: EVGA G2 850W - CASE: SilentiumPC - LCD: 27" GIGABYTE 144Hz
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ako vlatnik GTX790 by som isiel do R9 390. ked vyjdu prve hry s DX12 alebo Vulkan tak ti GTX970 bude na dve veci, nehovoriac o problemoch s Displayport a HDMI vystupmi.
- simpson
- Používateľ
molnart - ale veď GTX970 je DirectX 12...
Tak vcelku ide o tuto problematiku :
http://diit.cz/clanek/nvidia-maxwell-di ... ni-shadery
http://diit.cz/clanek/nvidia-varuje-vyv ... ou-vypocty
Na 4rku to potom trochu flambovalo
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... start=1290
Inak už je februar, čo tak prežiť do juna-septembra na iGpu a naskočiť už na uplne nové, chladné-tiché-pravéDX12 14/16nm grafiky
http://diit.cz/clanek/nvidia-maxwell-di ... ni-shadery
http://diit.cz/clanek/nvidia-varuje-vyv ... ou-vypocty
Na 4rku to potom trochu flambovalo
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... start=1290
Inak už je februar, čo tak prežiť do juna-septembra na iGpu a naskočiť už na uplne nové, chladné-tiché-pravéDX12 14/16nm grafiky
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
otázka ako sa s tým nv popasuje
inak podľa niektorých už sme sa mali kúpať v hrách využívajúcich dx12...
hm
btw čo sa týka prepadov výkonu mno ak mám mať na nv 40fps a na amd 45 tak
http://diit.cz/clanek/ashes-singularity ... -benchmark
ano amd je future proof kedže má 1-2FPS navyše
inak potichu sa šušká že ani amd na to nemusí mať proste výkon ako taký čo by AOS aj ukazovalo kedže tam všetky grafiky majú doslova tristný výkon
môj názor je taký že táto generácia od AMD neni žiadna future proof čo sa dx12, nv je bokom, ale asik to uplatí
čo bude nové to sa uvidí, a le osobne som si nie úplne istý pascalom kedže nv trochu zostal zaskočená nástupom dx12 a nemyslím že by pascal bol plnohodnotnou gk na dx12
grafiky sa nerobia rok a ani 2 dopredu
myslím či 970 vs 390 je fuk
http://www.techspot.com/review/1128-ris ... page3.html
http://www.guru3d.com/articles_pages/ri ... iew,7.html
inak podľa niektorých už sme sa mali kúpať v hrách využívajúcich dx12...
hm
btw čo sa týka prepadov výkonu mno ak mám mať na nv 40fps a na amd 45 tak
http://diit.cz/clanek/ashes-singularity ... -benchmark
ano amd je future proof kedže má 1-2FPS navyše
inak potichu sa šušká že ani amd na to nemusí mať proste výkon ako taký čo by AOS aj ukazovalo kedže tam všetky grafiky majú doslova tristný výkon
môj názor je taký že táto generácia od AMD neni žiadna future proof čo sa dx12, nv je bokom, ale asik to uplatí
čo bude nové to sa uvidí, a le osobne som si nie úplne istý pascalom kedže nv trochu zostal zaskočená nástupom dx12 a nemyslím že by pascal bol plnohodnotnou gk na dx12
grafiky sa nerobia rok a ani 2 dopredu
myslím či 970 vs 390 je fuk
http://www.techspot.com/review/1128-ris ... page3.html
http://www.guru3d.com/articles_pages/ri ... iew,7.html
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
podla mna to fuk nieje moj nazor na hry (hlavne tie novsie) je lepsie mat nvidiu ako amd lebo bud nvidia priplaca aby boli hry lepsie optimalizovane pre ich grafiky alebo podplaca vyvojarov nech dose*u optimalizaciu pre amd grafiky. ja by som isiel radsej do 970 ako do r9 390 (okrem spomenutej optimalizacie ma amd vyssiu spotrebu a aj teploty)
papierovo je lepsia volba amd ale vdaka tej optimalizacii sa na nove hry amd grafiky podla mna neoplatia (takmer vsetko nove vychadza pre nvidie)
papierovo je lepsia volba amd ale vdaka tej optimalizacii sa na nove hry amd grafiky podla mna neoplatia (takmer vsetko nove vychadza pre nvidie)
nejaký zdroj ku svojím "optimalizačným" tvrdeniam máš? diky
Ja mam 390 a som spokojny.
Ale výber je čisto subjektivny, mne sa 970 ako karta jednoducho nepacila tak som siel do AMD.
Bal som sa ovladacov ale nové crimsony sú perfektne a za celú dobu nebol jediný problém.
Výkon ok niektoré hry aj na 1440p (gta v atd) pri 60 fps.
Osobne si nesťažujem. Ale vravím ber tu ktorá ti je srdcu blizsia.
Ale výber je čisto subjektivny, mne sa 970 ako karta jednoducho nepacila tak som siel do AMD.
Bal som sa ovladacov ale nové crimsony sú perfektne a za celú dobu nebol jediný problém.
Výkon ok niektoré hry aj na 1440p (gta v atd) pri 60 fps.
Osobne si nesťažujem. Ale vravím ber tu ktorá ti je srdcu blizsia.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
mal som za posledny mesiac a pol aj strix 970, teraz mam strix 390ku... hravam HOTS na 4K a napr pri amd mam mensie prepady fps ide to citelne stabilnejsie a plynulejsie... gtxka bola tichsia karta,lepsie teploty... amd je zase horuca svina a este aj huci v podstate to je asi jedno ,uz sa to tu xkrat rozoberalo aj dexter to nie raz povedal,ze 8Gb vram je pri takejto vykonovej triede akurat marketing, aby si natlacil textury rozlisenie atd a zaberalo to viac ako 4gb,tak tym padom gpu core ti nestiha a aj tak budes mat 20fps obrazne... ale je to o osobnych preferenciach a asi aj cene (tusim 390ka vysla nova o cca 20e viac? -sice zanedbatelne ale mozno pre niekoho)
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
AMD je pravdepodobne future-proof z hladiska plnej podpory tej/tych technologii
Nemusi ale byt future-proof co sa tyka uz samotneho hrubeho vykonu, to uz zalezi na konkretnej grafike.
Fury maju problem - iba 4 BG VRAM, to nie je future proof v ziadnom z alternativnych vesmirov
Z tohto vyberu by som asi siel R9 390. Pripadne pockat na novu generaciu, ale ak nemas ziadnu kartu a chces hrat, tak chod do toho hned...
Este zaujimava alternativa by mohla byt taka, ze zoberies teraz slabsiu kartu s tym, ze ju vymenis za novu generaciu, ked pride. To by ale malo zmysel asi len v takom pripade, ze by si teraz siel az tak nizko ako R7 370. Mozno by este sla R9 380.
Nemusi ale byt future-proof co sa tyka uz samotneho hrubeho vykonu, to uz zalezi na konkretnej grafike.
Fury maju problem - iba 4 BG VRAM, to nie je future proof v ziadnom z alternativnych vesmirov
Z tohto vyberu by som asi siel R9 390. Pripadne pockat na novu generaciu, ale ak nemas ziadnu kartu a chces hrat, tak chod do toho hned...
Este zaujimava alternativa by mohla byt taka, ze zoberies teraz slabsiu kartu s tym, ze ju vymenis za novu generaciu, ked pride. To by ale malo zmysel asi len v takom pripade, ze by si teraz siel az tak nizko ako R7 370. Mozno by este sla R9 380.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
nechcem vyzerat ako fanboy, ale jednoducho AMD robi vacsi progres aj pri uz vydanych produktoch. vid nove ovladace crimson ktore vyrazne navysili vykon. co priniesla nvidia? akurat tak velke hovno. mal som grafiky aj od AMD, aj od nvidia, vzdy sa rozhodujem podla hodnoty za cenu. ak ti nevadi spotreba chod do 390. u mna spotreba bola showstopper, tak som do AMD naposledy nesiel, ale neviem ci by som kupoval GTX970 znova. asi by som ostal pri GTX560 a namiesto hier by som po veceroch kukal filmy...
- simpson
- Používateľ
v podstate už som ako tak rozhodnutý zobrať AMD ale chcem to brať v alze a tam je veľmi slabý výber... resp. čo pozerám tak gigabyte píska a MSI nie je na sklade... ASUS je drahý...
taktiež mi vzniká problém s tým že AMD naozaj veľmi hreje a kedže mám FRACTAL Define + mám rád ticho (vetráky sa točia pomaličky ) bojím sa extrémnych teplôt...
taktiež mi vzniká problém s tým že AMD naozaj veľmi hreje a kedže mám FRACTAL Define + mám rád ticho (vetráky sa točia pomaličky ) bojím sa extrémnych teplôt...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
tak to sa boj este je v hre nitro, myslim,ze ju ma uzivatel PER ,skus sa jeho spytat