prechod z 8gb na 16gb ram
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Re: prechod z 8gb na 16gb ram
hlavne to je celé sprostosť a určite mu chrome toľko nežerie. Tie XPčky vyhoď von oknom aj s celým PC.
Tu som na noťase so 4GB ram. Chrome nejak len 480MB a všetky tie ostatné ikonky sú rozšírenia do chrome,... mám pustené ešte 2 filmy, thunderbird, torrenty. a 2.3 GB/4 GB
Tu som na noťase so 4GB ram. Chrome nejak len 480MB a všetky tie ostatné ikonky sú rozšírenia do chrome,... mám pustené ešte 2 filmy, thunderbird, torrenty. a 2.3 GB/4 GB
Naposledy upravil/-a Leon v Po 08. Feb, 2016, 15:26, upravené celkom 1 krát.
.
Aktuálny stav....otvorených 30kariet vo FF - berie niečo pod 1GB, wmp, thunderbird a nejaké background servicy
Spoiler: ukázať
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Veď som to už písal, čím viac RAM máš, tým viac ti to z nich zožerie. Nemá význam to ďalej riešiť, na obyčajné surfovania a kancelársku prácu stále bohate postačujú 4GB RAM, na hry 8. Koniec debaty
chlapci a teraz pekne vsetci, co mate 3, 4GB .. vypnut pagefile a vyskusajte browsovat, ze ako dlho vam tie 4GB vydrzia
leon, o akych XP / PC to hovoris? koniguracia ntb je i5 4300u, 16GB RAM, 128GB SSD
leon, o akych XP / PC to hovoris? koniguracia ntb je i5 4300u, 16GB RAM, 128GB SSD
z toho žerie chrome asi 8 GB
(musel som to orezat kvoli debilnemu 720px limitu)
(musel som to orezat kvoli debilnemu 720px limitu)
Asus: i7-2630QM, 6GB RAM, GT550M (780/975MHz)
to je tak, ked nevypinas PC 2 dni .. ono sa to stale len nabaluje a nabaluje.. a podla mna by ti stacilo aj 4GB na to
jasne, pagefile taketo veci riesi ale na HDD ho davat nebudem koli pomalosti a na SSD tiez uz len z principu, ked mam 16G ..
ked ale idem robit foto/video, tak ho musim zapnut bo 16G ide pomerne rychlo kakat
jasne, pagefile taketo veci riesi ale na HDD ho davat nebudem koli pomalosti a na SSD tiez uz len z principu, ked mam 16G ..
ked ale idem robit foto/video, tak ho musim zapnut bo 16G ide pomerne rychlo kakat
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
A načo by som si mal vypínať pagefile ? Máš to aj niečím podložené ? Lebo ja som čítal, že to je nezmysel.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
sranda je ze hentie pičíky teda čipíky dokazu adresovat len tri/stvrte terra kazdy - ze jake NUMA ?
Co na tom mas, nacelnik ? SAPy alebo Helión ? ESL vyplnene jak ma byt odhora dole ?
Co na tom mas, nacelnik ? SAPy alebo Helión ? ESL vyplnene jak ma byt odhora dole ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Prestante pouzivat nenazraty chrome a problemy nebudu
Vacsinou kazdy, kto tu dava screeny so zabratymi XY GB RAM, fici na chromakovi.
Pred asi pol rokom som menil creva v domacom PC. Predtym som mal 4GB RAM. A fungoval som na tom bez problemov. Po starte win8.1 (v tej dobe) bolo zabratych nejakych 1.5GB ci kolko. OS ma normalne fungujuci memory management, takze nebol problem aj ked som na tom pustil Crysis 3 na plne.
Co som pozeral, tak Win10 riesi swap nejak inac. Predose windowsy vytvorili swapak +- velky ako RAMka. Pri terajsich 16GB RAM mam swapak velky tak 3GB. Este to pripadne pozrem. Neviem preco to tak funguje, neskumal som to nejak blizsie. Kedze mam obycajne 120BG SSD, tak som sa tiez bal aby mi to nezozralo 16GB miesta, ale to sa nedeje.
Vacsinou kazdy, kto tu dava screeny so zabratymi XY GB RAM, fici na chromakovi.
Pred asi pol rokom som menil creva v domacom PC. Predtym som mal 4GB RAM. A fungoval som na tom bez problemov. Po starte win8.1 (v tej dobe) bolo zabratych nejakych 1.5GB ci kolko. OS ma normalne fungujuci memory management, takze nebol problem aj ked som na tom pustil Crysis 3 na plne.
Co som pozeral, tak Win10 riesi swap nejak inac. Predose windowsy vytvorili swapak +- velky ako RAMka. Pri terajsich 16GB RAM mam swapak velky tak 3GB. Este to pripadne pozrem. Neviem preco to tak funguje, neskumal som to nejak blizsie. Kedze mam obycajne 120BG SSD, tak som sa tiez bal aby mi to nezozralo 16GB miesta, ale to sa nedeje.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
ved toto, win7 ak ma volne, tak ti naladuje SWAP velky 1x - 1,5x RAM .. co pri 16GB nieje sranda. a na keru mindzu by to malo tolko potrebovat? dumpy nepoterbujem, takze mi je taky velky swap zbytocny a celkovo cely swap ak je dost ram mi pride nanic.
turbo, tychto serverov je 6 a cele to bude hyperv cluster. tesime sa vsetci
turbo, tychto serverov je 6 a cele to bude hyperv cluster. tesime sa vsetci
- MaxPayne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
ako pise shiro,win10 pri 16gb zerie swap 3gb,mozem potvrdit,mam to tak nastavene potom na pevno na ssd a nic dalej neriesim
- _Ludo_
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Jún, 2010, 12:13
Velky swap je treba na hibernaciu, ked treba ulozit cely obsah RAM - preto sa pouziva 1,5 nasobok RAM.SurrendeR napísal:ved toto, win7 ak ma volne, tak ti naladuje SWAP velky 1x - 1,5x RAM .. co pri 16GB nieje sranda. a na keru mindzu by to malo tolko potrebovat? dumpy nepoterbujem, takze mi je taky velky swap zbytocny a celkovo cely swap ak je dost ram mi pride nanic.