Cavte, dostal som take zadanie ze pripravit daky predbezny navrh zariadenia pre usporiadavanie webinarov.. daco som si uz pozeral, ale rad by som to konzultoval s niekym kto ma s takym niecim skusenosti, alebo by vedel poradit lepsie co by sa hodilo..
celkom sa mi paci napr riesenie kde je daka lepsia kamera, 2-3 miky (aktiv. potlacenie sumu)a moznost instant prepnutia obrazu z kamery na plochu pc (tabulky/grafy/..).
dalej by k tomu bol asi daky workstation/server na pripadne post-spracovanie - videa by boli nadalej dostupne k prehratiu, takze aj dake diskove policko by sa k tomu asi zislo
v nespolednom rade k tomu daky dobry a jednoduchy softwer (divaci cez prehliadac, ale aj moznost pripojit hosti k debate - ti by uz museli mat nainstalovaneho dakeho klienta zrejme). alebo to vsetko aj so storage riesit cez daku (aku?) cloudovu sluzbu?
Vedel by niekto poradit co vsetko to obnasa, pripadne daku firmu ktora by to dodala na kluc? Rozpocet je zatial otvoreny, nemusi to byt uplne top riesenie ale ak to bude stat za to tak sa mozme rozpravat o sume v desiatkach tisic eurobubakov.
Diky za kazdu radu/postreh/navrh
Equipment pre Webinare
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Re: Equipment pre Webinare
zrkladlovka + nizkosvetelny video objektiv + externy micorofon + LED prisvetlenie + osvetlenie (palmy) a ides
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Plánuješ aj live webinare? Možno by nebolo zle skusiť Twitch alebo Youtube live stream.
@chris: to beriem ako dake nutne minimum, ajked skor by sa mi pacilo pre tuto fazu dake allin1 riesenie, nieco ako https://www.alza.sk/logitech-conference ... d=18842885, aby to vedelo komunikovat aj trebars s tabletom hostitela.. zrkadlovka a pod. mi pride trosku zbytocna na tento ucel - nemusi to byt ziadne 4k 3D a hlavne to pojde ako livestream po celej europe (akademicke ucely), takze aby to islo s dakym primeranym bitrate cez prehliadac aj na mobilnych datach.. tu ma este napada ze by bolo fajn pre divakov mat moznost aj online si prepinat trebars fullhd/480p/..
skor ma zaujima co dalej - daky sw na vlastnom webserveri, pekne by bolo mat moznost live komentovania/chatu pre divakov, mozno aj prepinanie medzi 4-5 skolitelmi sucastne (s vlastnym vybavenim a sw klientom) s tym ze by to bolo riadene odo mna.
@DankoPR: live webinare budu primarne vyuzitie, ale ked uz sa to robi tak archiv by mal byt tiez samozrejmostou. youtube napadol aj mna, pripadne dake dalsie podobne sluzby pre online stream+archivaciu, je to stale otvorena moznost a uvitam aj tipy na podobne sluzby..ale..ked uz je ta moznost tak by ma zaujimalo ako si to zariadit vo vlastnej rezii
skor ma zaujima co dalej - daky sw na vlastnom webserveri, pekne by bolo mat moznost live komentovania/chatu pre divakov, mozno aj prepinanie medzi 4-5 skolitelmi sucastne (s vlastnym vybavenim a sw klientom) s tym ze by to bolo riadene odo mna.
@DankoPR: live webinare budu primarne vyuzitie, ale ked uz sa to robi tak archiv by mal byt tiez samozrejmostou. youtube napadol aj mna, pripadne dake dalsie podobne sluzby pre online stream+archivaciu, je to stale otvorena moznost a uvitam aj tipy na podobne sluzby..ale..ked uz je ta moznost tak by ma zaujimalo ako si to zariadit vo vlastnej rezii
Twitch by nebol zly napad, má aj archivaciu, stremuješ cez OBS alebo podobny soft... dá sa s tým pekne vyhrať si myslím
A pre archivaciu by som využil Youtube.. predsa len väčší záber na ľudí
A pre archivaciu by som využil Youtube.. predsa len väčší záber na ľudí