Windows 10 - RAM manažment ?
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Windows 10 - RAM manažment ?
Ľudia, je možné, že oproti W7 na W10 s rovnakými programami po spustení, vypnutými background appkami v nastaveniach mám oproti tomu 2 roky nepreinštalovanému systému so spotrebou 1,1-1,4GB teraz na 1,7-2,1GB ? to nie je normálne!
neriešilo sa niečo také ?
neriešilo sa niečo také ?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Re: Windows 10 - RAM manažment ?
no, ja mám proste pocit, že sa z nepochopiteľného dôvodu pomaly navyšuje...stále
toto je záber, kde som pozeral diel seriálu, nemal zapnutý prehliadač, len klasicky appky v pozadí, ktoré sú moje a 4GB???
https://drive.google.com/file/d/0B9ComM ... sp=sharing
btw, prebehol som to rammapom, žiadne čistenie neuvolnilo veľa, asi len 200mb (tie 4GB už boli ako výsledok po čistení)
toto je záber, kde som pozeral diel seriálu, nemal zapnutý prehliadač, len klasicky appky v pozadí, ktoré sú moje a 4GB???
https://drive.google.com/file/d/0B9ComM ... sp=sharing
btw, prebehol som to rammapom, žiadne čistenie neuvolnilo veľa, asi len 200mb (tie 4GB už boli ako výsledok po čistení)
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
ten system ma uplne iny management RAM ako stara W7.. naco ti bude volna ram ? Free RAM = Wasted RAM...
Nech po zapnuti bere kludne aj 6-7GB, a co ? je len a len dobre ze ju vyuziva.
Nech po zapnuti bere kludne aj 6-7GB, a co ? je len a len dobre ze ju vyuziva.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
lenže to sa mi aj stalo (keď mi naraz ťahal origin aj steam hru) a od 7,5GB (naozaj sa to až tak vysoko vyšplhalo) muselo začať swappovať, okrem toho, že tam vyskočil swappovací proces, tak som začal pociťovať záseky
Tak to tam máš niečo v neporiadku, robil si upgrade či cistu instalaciu ?
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
staci pozriet spravcu uloh a hned vies co ti ju zerie...7,5Gb je neunosne vela...susedovi som robil upgrade a ram ma cca 40% pri beznych cinnostiach(4gb ram)...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Dost casto taketo veci robi win update
A to aj na 7
Dokaze to uplne jednoducho zahltit 2 jadro na 4ghz + 4gb ram....
Bohuzial riesenie som nikde nenasiel
Dokonca to robi aj vo virtualke po čistej inštalácii, vcelku ironicky som to nevidel v 8 a 8.1, iba 7 a 10
A to aj na 7
Dokaze to uplne jednoducho zahltit 2 jadro na 4ghz + 4gb ram....
Bohuzial riesenie som nikde nenasiel
Dokonca to robi aj vo virtualke po čistej inštalácii, vcelku ironicky som to nevidel v 8 a 8.1, iba 7 a 10
Spoiler: ukázať
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
vo win7 stacilo komplet zaktualizovat a zatazenie ram aj cpu sa vratilo do normalu...Bohuzial riesenie som nikde nenasiel
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
jj, normálne som na čisto inštaloval W10Pein napísal:Tak to tam máš niečo v neporiadku, robil si upgrade či cistu instalaciu ?
v druhom príspevku som hádzal link na screen z task managera, perfmonu a aj rammappepkopav napísal:staci pozriet spravcu uloh a hned vies co ti ju zerie...7,5Gb je neunosne vela...susedovi som robil upgrade a ram ma cca 40% pri beznych cinnostiach(4gb ram)...
https://drive.google.com/file/d/0B9ComM ... 1wak0/view
ako aj tak som už dlhšie chcel kúpiť druhú 8GB RAM ale aj tak...to je proste príliš...čo sa týka nejakého zásahu do systému, tak jedine základný blok tých telemetrií ale tam to končí, možno ešte zmazaný onedrive a onenote
ani rebooty nepomohli, stále je to na pikaču
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
To je riesemie? Proste a vcelku logicky to po update uz nerobilo, samozrejme hned pri dalsom anopepkopav napísal:vo win7 stacilo komplet zaktualizovat a zatazenie ram aj cpu sa vratilo do normalu...Bohuzial riesenie som nikde nenasiel
Spoiler: ukázať
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
mám dobrú správu, pravdepodobne je to naozaj memory leak a tipujem to na sieťovku
https://www.reddit.com/r/Windows10/comm ... mory_leak/
častý problém (mám killerku na mojej gaminge)
a presne tam som si to všímal - pri sťahovaní - steam, origin, uplay,...
Teraz ťahám GTA5, medzitým mám pár okien v Chrome a len sledujem ako pomaly stúpa "hladina" - začal som na 4,5GB a aktuálne som na 7GB ...takže idem to skúsiť
BTW, ak moja 4690k hlási v task managery dosť často, že mi práve beží na 5GHz a pritom ju mám teraz na 4,2GHz (dokonca to na záložke procesor aj ukazuje v kolónke maximálna rýchlosť), je možné, že bude problém aj s driverom chipsetu ? ten som tiež mal priamo z MSI stránky
edit...jo, bol to memory leak od ovládača - najnovšia verzia priamo z ich webu a je to fixed...síce tá spotreba je stále vyššie, než na čo som zvyknutý ale ok - objednaná rovno aj druhá 8gb ramka...aj tak som sa už dlho chystal ju kúpiť
https://www.reddit.com/r/Windows10/comm ... mory_leak/
častý problém (mám killerku na mojej gaminge)
a presne tam som si to všímal - pri sťahovaní - steam, origin, uplay,...
Teraz ťahám GTA5, medzitým mám pár okien v Chrome a len sledujem ako pomaly stúpa "hladina" - začal som na 4,5GB a aktuálne som na 7GB ...takže idem to skúsiť
BTW, ak moja 4690k hlási v task managery dosť často, že mi práve beží na 5GHz a pritom ju mám teraz na 4,2GHz (dokonca to na záložke procesor aj ukazuje v kolónke maximálna rýchlosť), je možné, že bude problém aj s driverom chipsetu ? ten som tiež mal priamo z MSI stránky
edit...jo, bol to memory leak od ovládača - najnovšia verzia priamo z ich webu a je to fixed...síce tá spotreba je stále vyššie, než na čo som zvyknutý ale ok - objednaná rovno aj druhá 8gb ramka...aj tak som sa už dlho chystal ju kúpiť