Čaute, chcem si poskladať nový PC, poraďte mi čo vylepšiť/zmeniť
Skriňa: Zalman Z1
PSU: Zalman ZM500-LX
Základná doska: MSI H110M PRO-VD
CPU: Intel i5-6400
Chladič na CPU: GELID Solutions Tranquillo
RAM: Kingston 8 GB KIT DDR4 2133 MHz
GPU: Nvidia GTX 750ti
Nový PC
Re: Nový PC
vylepši svoje komunikačné schopnosti.... rozpočet, využitie, shop, taktovanie atd...
Spoiler: ukázať
Rozpočet je okolo 600e, grafickú kartu, mechaniku a HDD už mám, chcel by som ho používať na občasné zahranie si nových hier, stačí aj medium/high. Pozeral som si v alze a v tomto zoskupení mi to vychádza na 589,40 (s OS a zľavovými kupónmi 15€). Taktovať zrejme nebudem, skôr budem meniť komponenty, preto som sa rozhodol pre socket 1151. Skôr by som chcel vedieť či bude v skrini sedieť zdroj, doska, atď.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
v akom rozliseni chces hrat ? to je tiez dobra informacia ak ti mame poradit. gtx 750ti ma kamos a 1680x1050 zvlada na tie stredne detaily takze ak budes hrat vo fhd bude to skor low-medium, zalezi podla hry. v hd rozliseni by mala takmer vsetko davat na medium az high
Spoiler: ukázať
chcel by som skôr na fHD ak by sa dalo
http://www.alza.sk/nakupni-seznamy.htm? ... B6C68627D5
Fan na scythe nenamontovavaj, daj ho do zadnej pozicie v skrini na outtake, ten, co tam bol hod dopredu. Dokup este Y kabel na fany - nech spojis predne do jedneho konektoru. Ten scythe fan napoj ako normalny case fan, nie cpu. Cez AiSuite nastav krivku otacok podla teploty cpu a nastav aj vypnutie fanov do urcitej teploty. Budes to mat v idle krasne tiche. Mozno by nebola odveci trosku vacsia investicia do lepsej skrine s hornymi poziciami na fany - nech teplo prirodzene unika von. Grafike sa v idle taktiez vypnu fany. Budes pocut iba hdd, pretoze zdroj je tichy.
Fan na scythe nenamontovavaj, daj ho do zadnej pozicie v skrini na outtake, ten, co tam bol hod dopredu. Dokup este Y kabel na fany - nech spojis predne do jedneho konektoru. Ten scythe fan napoj ako normalny case fan, nie cpu. Cez AiSuite nastav krivku otacok podla teploty cpu a nastav aj vypnutie fanov do urcitej teploty. Budes to mat v idle krasne tiche. Mozno by nebola odveci trosku vacsia investicia do lepsej skrine s hornymi poziciami na fany - nech teplo prirodzene unika von. Grafike sa v idle taktiez vypnu fany. Budes pocut iba hdd, pretoze zdroj je tichy.
CPU: AMD Ryzen 9 5900X Chladic: Noctua NH-D14 MB: B550 Aorus ELITE V2 PSU: Corsair cs750M GPU: RTX 3090 + 3060Ti RAM: G-SKILL Aegis 64GB 3200Mhz SSD: Intel 660p 1TB M.2