nový subwoofer do z906
nový subwoofer do z906
Ahojte, neviem či to napísať do nákupnej poradne alebo sem ale nakoľko je to záležitosť dosť špecifická ohľadom zvuku tak skúsim svoje šťastie tu. Po niekoľkých rokoch skvelého používania mojich z906 sa mi začal pravdepodobne odpalovať subwooferový reproduktor (myslel som že zosilňovač ale keď som ho rozobral na pohľad tam nebolo nič čo by javilo známky odpálenia ani keď som sa snažil zacítiť spáleninu tak nič až potom raz z reproduktora som to zacítil) a nakoľko už bohužiaľ nie sú v záruke potreboval by som poradiť nejakú vhodnú náhradu. Reproduktor zatiaľ ide ale keď mám dlhšie a hlasnejšie pustenú basovú hudbu, začne smrdieť tak predpokladám že nie je vhodné čakať do poslednej minúty kým sa úplne pokazí a poprosil by som poradiť nejakého vhodného nástupcu. Ďakujem.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Re: nový subwoofer do z906
Tu na fore mas akurat brutalne krasny inzerat na samson 120. zevraj za tu cenu (noveho) najlepsia volba, ci?
Hodíš mi link sem alebo do správy prosím ťa.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
To že smrdí znamená že sa páli lak na cievke, čiže počúvaš hudbu a očividne tvoje uši nepočujú že ti to skresľuje
To že pár krát zasmrdeľ ešte neznamená že ho treba vymeniť, skôr sa skús viac kontrolovať s hlasitosťou bassou prípadne si daj navrhnúť novú bedňu ktorá by lepšie kontrolovala frekvencie ktoré väčšinou počúvaš. Od výroby sa to ladí na "univerzálny rozsah"
To že pár krát zasmrdeľ ešte neznamená že ho treba vymeniť, skôr sa skús viac kontrolovať s hlasitosťou bassou prípadne si daj navrhnúť novú bedňu ktorá by lepšie kontrolovala frekvencie ktoré väčšinou počúvaš. Od výroby sa to ladí na "univerzálny rozsah"
Spoiler: ukázať
Hej ale keď zasmrdel tak som musel pol hodinu vetrať izbu. Ale je pravda že nie som hudobník aby som mal dokonalý sluch
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
ani nevies kolko hudobnikov ma mizerny sluch
mna by zaujimalo, ako to budes mat s druhym subom zapojene
na tom controlnom panely je 3x jack analog vstup predpokladam
cize to by si musel ten multikabel rozobrat a z neho dostat sub out
alebo potom sub napajat zvlast z dakej zvukovky, nie z control panelu
co by bola ale somarina koli odlisnej latencii(nehrali by repro so subom naraz), cize potom vsetko cez zvukovku
rovno by som kupil zvlast 4-5 lepsich repro a hento cele vyhodil
aj Fostex PM0.1 65e/par budu lepsie
mna by zaujimalo, ako to budes mat s druhym subom zapojene
na tom controlnom panely je 3x jack analog vstup predpokladam
cize to by si musel ten multikabel rozobrat a z neho dostat sub out
alebo potom sub napajat zvlast z dakej zvukovky, nie z control panelu
co by bola ale somarina koli odlisnej latencii(nehrali by repro so subom naraz), cize potom vsetko cez zvukovku
rovno by som kupil zvlast 4-5 lepsich repro a hento cele vyhodil
aj Fostex PM0.1 65e/par budu lepsie
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Ked si si isty ze to je basak, tak kup nieco s rovnakym rozmerom a impedanciou co podobne vyzera a daj to tam.
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Presne tak, v nejakom obchode si kúp holý reprák, parametre nerieš len spomenutú impedanciu, pretože ten čo tam je origo tiež nebude nejaký ultra zázrak
https://www.youtube.com/watch?v=HGEprfhIG1U
https://www.youtube.com/watch?v=HGEprfhIG1U