Nový mobil do 300€ až 400€
Nový mobil do 300€ až 400€
Dobrý deň! Minule ste mi poradili kúpiť Xiaomi Mi4 a bol som veľmi spokojný. Nastal čas na zmenu. Prosím poraďte mi nový mobil do približne 300€. Ak bude veľmi dobrý tak aj do 400€. No moje požiadavky sú dosť náročné.
Nutnosti:
CPU: Najnovšia generácia (či už od Applu, Samsungu, Huaweiu, SnapDragonu, MTK,...)
RAM: minimálne 3gb
LTE (800)
Infračervený vysielač
Displej pod 6 palcov
Bonusy:
Čítačka odtlačkov
Dual-Sim
Infračervený prijímač
Displej pod 5,5 palcov
Dobrá batéria
Dobré foťáky
Dobrý displej
USB typu C
Nízka cena
ďakujem
Nutnosti:
CPU: Najnovšia generácia (či už od Applu, Samsungu, Huaweiu, SnapDragonu, MTK,...)
RAM: minimálne 3gb
LTE (800)
Infračervený vysielač
Displej pod 6 palcov
Bonusy:
Čítačka odtlačkov
Dual-Sim
Infračervený prijímač
Displej pod 5,5 palcov
Dobrá batéria
Dobré foťáky
Dobrý displej
USB typu C
Nízka cena
ďakujem
Spoiler: ukázať
Re: Nový mobil do 300€ až 400€
LG G4
- nemas zaco.
- nemas zaco.
Argumentum ad hominem (lat.) je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme samotnom k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.
LG G4 nespĺňa požiadavku na najnovšiu generáciu procesoru.
Okrem toho nemá:
Čítačka odtlačkov
Dual-Sim
Dobrá batéria
USB typu C
Bez týchto vecí by som možno vedel prežiť, ale procák by som asi chcel lepší, novší. Oplatí sa vlastne vymeniť Mi4 za LG G4?
LG G4 je na Slovensku za cca 350€, a z IBG sa dá zohnať Mi5 za 350€, čo na to hovoríte?
Keby nie LG G4 ani Mi5 tak ktorý?
Okrem toho nemá:
Čítačka odtlačkov
Dual-Sim
Dobrá batéria
USB typu C
Bez týchto vecí by som možno vedel prežiť, ale procák by som asi chcel lepší, novší. Oplatí sa vlastne vymeniť Mi4 za LG G4?
LG G4 je na Slovensku za cca 350€, a z IBG sa dá zohnať Mi5 za 350€, čo na to hovoríte?
Keby nie LG G4 ani Mi5 tak ktorý?
- Matej.T
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
u IBG môžeš rátať aj s DPHčkou, keď to na colnici chytia
Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
Dobre, zatiaľ sa mi zapáčili zariadenia:
Xiaomi Mi5 - veľký nedostatok a to LTE, ináč spĺňa úplne všetko
LG G4 - nedostatok v procesore, bonus je cena
LG G5 - spĺňa úplne všetko, nepredstavený, drahý
Ešte nejaké alternatívy?
Xiaomi Mi5 - veľký nedostatok a to LTE, ináč spĺňa úplne všetko
LG G4 - nedostatok v procesore, bonus je cena
LG G5 - spĺňa úplne všetko, nepredstavený, drahý
Ešte nejaké alternatívy?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
ja som spokojny z asus zenfone 2 aj ked ma par nedostatkov oproti tomu co chces
Hned na zaciatok ti musim napisat jednu vec: smartfony nie su pocitace. Ty nemozes prist do eshopu, do kosika si nahadzat komponenty a potom to zaplatit a ist domov. Tu to takto proste nefunguje! A to som si vsimol na viacerych ludoch aj inde na forach. Smartfon kupujes ako celok, so vsetkymi jeho vyhodami a nevyhodami. Zalezi na vahe vyhod a vahe nevyhod, nie na ich pocte.Takze v konecnom dosledku mozes mat na smartfone jednu vyhodu 5 nevyhod a i napriek tomu si ten smartfon kupis.
Takze prosim prehodnot svoj postoj a nepis tu take nezmysly ako:
300eur+TOPprocesor+3GBram+LTE800+Infraport+displejdo6"
- Toto je konfigurator na skladacku PC, nie na smartfon!
Takze prosim prehodnot svoj postoj a nepis tu take nezmysly ako:
300eur+TOPprocesor+3GBram+LTE800+Infraport+displejdo6"
- Toto je konfigurator na skladacku PC, nie na smartfon!
Naposledy upravil/-a red98 v St 23. Mar, 2016, 14:32, upravené celkom 1 krát.
Argumentum ad hominem (lat.) je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme samotnom k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.
- Matej.T
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Parameter, ktorý považuješ za bonus. Chceš najnovšie CPU a šupneš tam takú cenu. Väčšinou toto ponúkajú iba čínske mobily. Len to si automaticky zabil s LTE (800kou), ktoré sa na ich území nevyužíva
Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
blackred98 > som perfekcionista A najprv sa pokúsim si splniť všetky želania a potom postupne ubrať. A napríklad predošlá kúpa (Xiaomi Mi4) bola splnením mojich požiadaviek na 100%
Dr.80 > To už radšej LG G4, nemyslíš?
Matej.T > Čínske mobily mám práve rád a sem tam sa medzi nimi nájde aj podporovateľ SK LTE
Dr.80 > To už radšej LG G4, nemyslíš?
Matej.T > Čínske mobily mám práve rád a sem tam sa medzi nimi nájde aj podporovateľ SK LTE
Mám ponuku za 290€ LG G4, záruka 22 mesiacov. Mám zobrať?
Ano,vezmi ju.
Napokon to nevyšlo, ale mám v hlave zase chrobáka:
LG G4 / Samsung Galaxy S6 / Sony Xperia Z5 Compact / Xiaomi Mi5
(ktorý a prečo? najlepšie usporiadať)
LG G4 / Samsung Galaxy S6 / Sony Xperia Z5 Compact / Xiaomi Mi5
(ktorý a prečo? najlepšie usporiadať)
No podme na to:
LG G4
Plusy:
+ nadpriemerny fotoaparat
+ vymenitelna bateria
+ podpora sd kariet
+ uplne najlepsi smartfon na trhu v kategorii "cena/vykon"
Minusy:
- strasny dizajn- vec vkusu
- velke rozmery- lopata
- ista varka ma vadnu zakladnu dosku- reklamacia vsak prebieha v pohode
- ziaden WAW efekt
Samsung Galaxy S6:
Plusy:
+ Vynikajuci fotoaparat- jeden z najlepsich na trhu
+ Pekny vzhlad- imidzovka
+ Vysoky vykon SOC
+ Jeden z najlepsich displejov na svete
Minusy:
- Neoslniva vydrz baterie - zavisi od intenzity pouzivania
- Sklo vpredu+ sklo vzadu- po pade hrozi pavuk
- Touchwizz obcas hneva
- Cena
Sony Xperia Z5 Compact:
Poznamka: bol som majitelom tohto smartfonu 5 dni- potom som ho siel vratit, tento smartfon neodporucam nikomu.
Plusy:
+ jednoznacne najvykonnejsi maly smartfon s androidom
+ vodeodolny a prachuodolny
+ strereoreproduktory
+ vysoka vydrz baterie- jedna z najlepsich na trhu
Minusy:
- otrasny fotoaparat- ten telefon vobec nevie fotit!
- priemerny displej- matne blede farby- farby su rovnake ako ma moja xperia V z roku 2012!
- otrepany dizajn- vec vkusu
- prestrelena cena
Xiaomi Mi5
- K tomu smartfomu nenapisen nic, lebo je to novinka predstavena na MWC 2016 a nemam ju este nastudovanu
LG G4
Plusy:
+ nadpriemerny fotoaparat
+ vymenitelna bateria
+ podpora sd kariet
+ uplne najlepsi smartfon na trhu v kategorii "cena/vykon"
Minusy:
- strasny dizajn- vec vkusu
- velke rozmery- lopata
- ista varka ma vadnu zakladnu dosku- reklamacia vsak prebieha v pohode
- ziaden WAW efekt
Samsung Galaxy S6:
Plusy:
+ Vynikajuci fotoaparat- jeden z najlepsich na trhu
+ Pekny vzhlad- imidzovka
+ Vysoky vykon SOC
+ Jeden z najlepsich displejov na svete
Minusy:
- Neoslniva vydrz baterie - zavisi od intenzity pouzivania
- Sklo vpredu+ sklo vzadu- po pade hrozi pavuk
- Touchwizz obcas hneva
- Cena
Sony Xperia Z5 Compact:
Poznamka: bol som majitelom tohto smartfonu 5 dni- potom som ho siel vratit, tento smartfon neodporucam nikomu.
Plusy:
+ jednoznacne najvykonnejsi maly smartfon s androidom
+ vodeodolny a prachuodolny
+ strereoreproduktory
+ vysoka vydrz baterie- jedna z najlepsich na trhu
Minusy:
- otrasny fotoaparat- ten telefon vobec nevie fotit!
- priemerny displej- matne blede farby- farby su rovnake ako ma moja xperia V z roku 2012!
- otrepany dizajn- vec vkusu
- prestrelena cena
Xiaomi Mi5
- K tomu smartfomu nenapisen nic, lebo je to novinka predstavena na MWC 2016 a nemam ju este nastudovanu
Naposledy upravil/-a red98 v St 23. Mar, 2016, 22:54, upravené celkom 1 krát.