Kúpa slúchadiel (klasika alebo herné?)
Kúpa slúchadiel (klasika alebo herné?)
Poprosil by som tunajšie osadenstvo o radu, čo sa týka kúpy slúchadiel.
Využitie - sem tam nejaká hra (+teamspeak), hudba (všetky žánre) a sem tam nejaký film.
Osobne sa neviem rozhodnúť, či kúpiť herný headset - HyperX Cloud (I alebo II?) alebo klasické slúchadlá + dokúpiť mikrofón (pokukával som po Audio-Technica ATH-M40X, ale budem rád aj za iné odporúčania).
Ide mi hlavne o to, či herné headsety aspoň podobne výkonné, ako audio slúchadlá v rovnakej cenovej relácií.
Zvukovku mám len na základnej doske, no plánujem niečo externé.
Cenový limit +-110, som ochotný si priplatiť, keď to bude ozaj stáť za to.
Uvítam každú radu a skúsenosť, ďakujem
Využitie - sem tam nejaká hra (+teamspeak), hudba (všetky žánre) a sem tam nejaký film.
Osobne sa neviem rozhodnúť, či kúpiť herný headset - HyperX Cloud (I alebo II?) alebo klasické slúchadlá + dokúpiť mikrofón (pokukával som po Audio-Technica ATH-M40X, ale budem rád aj za iné odporúčania).
Ide mi hlavne o to, či herné headsety aspoň podobne výkonné, ako audio slúchadlá v rovnakej cenovej relácií.
Zvukovku mám len na základnej doske, no plánujem niečo externé.
Cenový limit +-110, som ochotný si priplatiť, keď to bude ozaj stáť za to.
Uvítam každú radu a skúsenosť, ďakujem
Re: Kúpa slúchadiel (klasika alebo herné?)
Ak nemas problem nakupit zvonku, tak sa za podobnu cenu ako Cloudy daju kupit Audio-Technica ATH-A500X, ktore su lepsie. Cloudy su inak v tejto cenovej (u nas) fajn aj v ramci beznych sluchadiel.
Za 110 eur to bude samozrejme este lepsie.
Za 110 eur to bude samozrejme este lepsie.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 24. Mar, 2016, 15:54
Výborné sú Beyerdynamic DT 770 PRO alebo DT 990 PRO (jedne sú uzatvorené druhé otvorené) podľa mňa sú to jedne z najlepších slúchadiel no cena je okolo 140€ normálne majú 250ohm takže neviem či by boli dosť hlasné ak by si ich napojil len na integrovanú zvuk. kartu (ja mám slúchadlá 150ohm a tie sú dosť hlasné aj na integrovanej zvuk na ntb).. no DT770 sa predávajú aj 80 a 32ohmové
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
z môjho pohľadu by som začal na poctivých cloudoch, ktoré sú parádne - ak by som to bol ja, tak by som tam povinne dokúpil
http://www.mp4nation.net/brainwavz-angl ... headphones
alebo
ktoré dajú cloudom dokonalé pohodlie a parádne to pomôže aj samotnému zvuku (napríklad bas sa skvalitní, bude rýchlejší a viac kopne ako zaduní)
btw, kľudne jednotky, dvojky nedávajú o nič viac (akurát možno tak farbu, kde mne sa tie gunmetal grey neuveriteľne páčia a samozrejme USB zvukovku, ktorá je...no aká je)
doskú máš staršiu ?
alebo
ktoré dajú cloudom dokonalé pohodlie a parádne to pomôže aj samotnému zvuku (napríklad bas sa skvalitní, bude rýchlejší a viac kopne ako zaduní)
btw, kľudne jednotky, dvojky nedávajú o nič viac (akurát možno tak farbu, kde mne sa tie gunmetal grey neuveriteľne páčia a samozrejme USB zvukovku, ktorá je...no aká je)
doskú máš staršiu ?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Je nezmysel kupovat Cloudy ked za ich cenu su vonku tie A500X. Resp. u nas o dost lacnejsia otvoreny "variant" Cloudov (bez mikrofonu) Omnitronic SHP-600. A pri rozpocte 110 € uz vobec kedze za to su dalsie, ovela lepsie sluchadla (AKG K 240 MkII, zvonku A700X...).
Takže dosku mám MSI H97I AC, nie zrovna najstarší kúsok.
Mám taktiež repro, Logitechi Z 906, ak by som teda predsa zobral tie Cloudy, akú zvukovku by ste mi odporučili? Musela by byť externá, nakoľko v bedni nemám miesto.
Mám taktiež repro, Logitechi Z 906, ak by som teda predsa zobral tie Cloudy, akú zvukovku by ste mi odporučili? Musela by byť externá, nakoľko v bedni nemám miesto.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
tak tu je teraz možné postupovať dvojako...ako je to so vzdialenosťou skrinky...od oblasti pri monitore ?
ide o to, že seriózne riešenia nie sú robené pre to, aby tam bol aj mikrofónový vstup, takže v takom prípade by sa to tam muselo riešiť tak, že jeden kábel do krabičky a druhý do integrovanej pre mikrofón
potom ešte záleží, že popri slúchadlách koľko tam je na zvukovku
ide o to, že seriózne riešenia nie sú robené pre to, aby tam bol aj mikrofónový vstup, takže v takom prípade by sa to tam muselo riešiť tak, že jeden kábel do krabičky a druhý do integrovanej pre mikrofón
potom ešte záleží, že popri slúchadlách koľko tam je na zvukovku
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Brať môžem len v rámci Slovenska, tomu musím prispôsobiť aj výber.
Čo sa vzdialenosti týka, monitor - skrina --> cca 1,2m, ak by som aj mikrofón zapájal zvlášť, nemal by to byť problém, nakoľko na klávesnici mám aj jack na mikrofón.
Čo sa vzdialenosti týka, monitor - skrina --> cca 1,2m, ak by som aj mikrofón zapájal zvlášť, nemal by to byť problém, nakoľko na klávesnici mám aj jack na mikrofón.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
paráda a popri cloudoch by ostalo koľko na zvukovku ?
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
beyerdynamic dt-150 nove so zarukou za 120?
mozem poslat aj na skusku
mozem poslat aj na skusku
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
andrejsvk: Ďakujem za ponuku, ale pre zatiaľ nemám záujem, keby sa niečo zmenilo, ozvem sa.
loleqboleq: Zvukovku mi nerobí problém zobrať aj z bazáru, pozeral som niečo ako Sound Blaster X-Fi, nebolo ťažké ich nájsť okolo 25-30€, z obchodu samozrejme viac (dajme tomu môj limit 60€).
loleqboleq: Zvukovku mi nerobí problém zobrať aj z bazáru, pozeral som niečo ako Sound Blaster X-Fi, nebolo ťažké ich nájsť okolo 25-30€, z obchodu samozrejme viac (dajme tomu môj limit 60€).
- Andre
- TV & Audio expert
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Kedze pise ze moze nakupit len u nas, tak Hifimediy asi neprichadza do uvahy.
Do 60 eur nekupis v nasich ochodoch ziadnu rozumnu zvukovku. Tak od 80 a viac. To radsej tie peniaze prihod zalepsie sluchadla. Nejaky cas v pohode mozes zit aj z integrovanej a po case kupis lepsiu. Je to lepsie riesenie ako kupit lacne sluchadla a lacnu zvukovku u ktorej je prinos oproti integrovanej aj tak pochybny.
Do 60 eur nekupis v nasich ochodoch ziadnu rozumnu zvukovku. Tak od 80 a viac. To radsej tie peniaze prihod zalepsie sluchadla. Nejaky cas v pohode mozes zit aj z integrovanej a po case kupis lepsiu. Je to lepsie riesenie ako kupit lacne sluchadla a lacnu zvukovku u ktorej je prinos oproti integrovanej aj tak pochybny.
- Andre
- TV & Audio expert
pise ze moze aj bazar, tak mu to kludne kupim