Regulovateľnosť ventilátorov: databáza meraní rozsahu otáčok
Re: Regulovateľnosť ventilátorov: databáza meraní rozsahu ot
Miňom nedávno testovaný Noiseblocker eLoop 140mm PWM verzia aktuálne slúži ako fan na Noctuy NH-C12P, ktorá chladí Phenom II X3 720BE 2.8GHz, odomknutý na Quadcore, bežiaci na 3.5GHz @ 1.5vCore. Fan beží 90% času na 700 RPM pri Tcpu 28-33° a je pri týchto otáčkach nepočuteľný. Po 12H Prime95 boli otáčky fanu 1190RPM, vtedy už počuteľný je ale stále nijak výrazne, a teplota CPU bola 59 - 61°C.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Dík za report. Jak sa ti vidí v porovnaní s pôvodnou Noctuou? Výkon vs. hluk...
Spoiler: ukázať
Tak výkon jednoznačne väčší, ten fan toho citeľne pretlačí ďaleko viac. Čo sa hluku týka, nejde o ULN PC, je tam hlučná GPU (vymením budúci mesiac) ale keď GPU nejde tak je ten Noiseblocker 90% času nepočuteľný, ozval sa až pri Prime 95
Noctua NH-C12P má ale 120mm nie PWM ešte starší model teda Noctua NF-P12 1300 či sa mýlim? .
Skúsim napísať NB aké majú požiadavky na priame distribúcie - tie fany majú drahé bohužiaľ a druhá vec, málo sa predávajú ak to porovnám s napr. Noctua.
Čo sa týka Fractal ventilátorov tak z môjho osobného pohľadu a skúseností sú Venturi oveľa kvalitnejšie ako predošlé modely. Aj samotné Vardar EKWB nie sú úplne TOP a ladia určité chyby za behu viz. http://www.overclock.net/t/1546649/prod ... r-fans/670
Skúsim napísať NB aké majú požiadavky na priame distribúcie - tie fany majú drahé bohužiaľ a druhá vec, málo sa predávajú ak to porovnám s napr. Noctua.
Čo sa týka Fractal ventilátorov tak z môjho osobného pohľadu a skúseností sú Venturi oveľa kvalitnejšie ako predošlé modely. Aj samotné Vardar EKWB nie sú úplne TOP a ladia určité chyby za behu viz. http://www.overclock.net/t/1546649/prod ... r-fans/670
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Hej, je tam NF-P12 pôvodne, čiže to porovnanie je také, že NB by radšej aj mal mať riadne navrch.
Noctua si viac-menej zmonopolizovala high-end a ľudia sa proste ťažko presviedčajú na inú značku, kým to nevedia porovnať na vlastné uši. Ak dáš ľuďom na výber medzi Noctuou, NB a povedzme BQ, 9 z 10 si vyberie Noctuu z princípu. Jednoducho to povedomie o značke si vybudovali také, že ľudia sú až nedôverčiví voči iným. Druhá vec je, že keď kupuješ fan za 20+ eur a trafíš hoci len na náhodný nepodarok, tak reputácia značky hneď trpí a toto je vec na čom si Noctua vybudovala meno. Aspoň teda do uvedenia Reduxov platilo na 100%, že s Noctou sa to stať nemôže.
To napr. Noiseblocker celkom nezvládol s pôvodnými eLoop a až doteraz som sa na nich pozeral cez prsty. No a tá cena teraz je trochu silné kafe aj v porovnaní s Noctuami. Trochu ma mrzí, že NB stavil svoje promo zrovna na eLoop v posledných rokoch a Multiframe absolútne zanedbáva, čo sa týka prezentácie. Lebo je to jednoznačne ich najvydarenejšia modelová rada.
Venturi sú vážne veľký krok vpred a určite nie do počtu.
Pána beka ten odkaz čo si dal...
Noctua si viac-menej zmonopolizovala high-end a ľudia sa proste ťažko presviedčajú na inú značku, kým to nevedia porovnať na vlastné uši. Ak dáš ľuďom na výber medzi Noctuou, NB a povedzme BQ, 9 z 10 si vyberie Noctuu z princípu. Jednoducho to povedomie o značke si vybudovali také, že ľudia sú až nedôverčiví voči iným. Druhá vec je, že keď kupuješ fan za 20+ eur a trafíš hoci len na náhodný nepodarok, tak reputácia značky hneď trpí a toto je vec na čom si Noctua vybudovala meno. Aspoň teda do uvedenia Reduxov platilo na 100%, že s Noctou sa to stať nemôže.
To napr. Noiseblocker celkom nezvládol s pôvodnými eLoop a až doteraz som sa na nich pozeral cez prsty. No a tá cena teraz je trochu silné kafe aj v porovnaní s Noctuami. Trochu ma mrzí, že NB stavil svoje promo zrovna na eLoop v posledných rokoch a Multiframe absolútne zanedbáva, čo sa týka prezentácie. Lebo je to jednoznačne ich najvydarenejšia modelová rada.
Venturi sú vážne veľký krok vpred a určite nie do počtu.
Pána beka ten odkaz čo si dal...
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
bože, s mojimi vardarmi si pomaly môže podať ruky aj keď to je už extrém
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Tie čo som ja mal v rukách boli fajn, potom keď sa začali objavovať info o pazvukoch som tomu najprv moc neveril, ale toto je vážne prúser.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
btw, to bude asi nejaká nová várka divná, tu je niečo podobné
https://www.youtube.com/watch?v=aPFfF5Az3G8
ešteže moje majú len vibrujú, lebo mať také, tak by to letelo von oknom a ani by som sa nenamáhal s reklamačkou
https://www.youtube.com/watch?v=aPFfF5Az3G8
ešteže moje majú len vibrujú, lebo mať také, tak by to letelo von oknom a ani by som sa nenamáhal s reklamačkou
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Tak to co je hore vo videu to uz je ina kava
Moje maju tiez nejaky hnusny zvuk pri vyssich rpm s ktorym som sa zatial nestretol. Asi ako hore vo videu 2:00 ale tak 10x slabsie. Som 100% rozhodnuty ze ked to cele rozmontujem tak pojdu prec a uz nikdy viac sa nevratia ziadne vardary.
Ked sme uz pritom a kazdy tu rozobera svoje, tak nejake 120mm fany na 60mm hruby radiator? Aby som vedel na co setrit
Budu regulovane cez aqua6xt, mali by to zvladat prefuknut bez pull&push konfiguracie a mali by mat nejaku farbu k svetu. Dik.
Moje maju tiez nejaky hnusny zvuk pri vyssich rpm s ktorym som sa zatial nestretol. Asi ako hore vo videu 2:00 ale tak 10x slabsie. Som 100% rozhodnuty ze ked to cele rozmontujem tak pojdu prec a uz nikdy viac sa nevratia ziadne vardary.
Ked sme uz pritom a kazdy tu rozobera svoje, tak nejake 120mm fany na 60mm hruby radiator? Aby som vedel na co setrit
Budu regulovane cez aqua6xt, mali by to zvladat prefuknut bez pull&push konfiguracie a mali by mat nejaku farbu k svetu. Dik.
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Vardary.
Uhm, OK... ak to má aj vyzerať, tak http://www.tichepc.sk/Noctua-NF-F12-ind ... 0-PWM.html plus možno aj toto http://www.tichepc.sk/Vyhladavanie?arg0=noctua%2bSAVP
Prípadne tie Fractal Venturi HP-12 sú tiež na tom dobre s tlakom, aspoň na papieri, ale podľa toho čo som odsledoval u mňa vyzerajú fakt schopne na pasívy a rady http://www.fractal-design.com/home/prod ... -hp-12-pwm
Uhm, OK... ak to má aj vyzerať, tak http://www.tichepc.sk/Noctua-NF-F12-ind ... 0-PWM.html plus možno aj toto http://www.tichepc.sk/Vyhladavanie?arg0=noctua%2bSAVP
Prípadne tie Fractal Venturi HP-12 sú tiež na tom dobre s tlakom, aspoň na papieri, ale podľa toho čo som odsledoval u mňa vyzerajú fakt schopne na pasívy a rady http://www.fractal-design.com/home/prod ... -hp-12-pwm
Jak spomínaš Reduxy. Teraz som do firemného PC osadil ako outtake vzadu 140mm P14 Redux. Tiché to je, ale tá vrtuľa je evidentne vyosená alebo je tam zlé ložisko lebo v určitom pásme otáčok to robí také zvuky ako keby tam dnu sedel permoník a klopal kladivkom v intervale cca 1 sekunda.
HP-12 potrebuje na prefuknutie prolimatech armageddon min 9V (960 RPM) - prietok za chladicom 9,2 m3/h..pri 10V (1200 RPM) 29,4 m3/h
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
60tku radiátor len jednou radou ? HP-12tky alebo NF-F12 ale na max. otáčkach... to si si odrezal prihrubý krajcer
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Jaj bez pull&push... ja som čítal naopak. Tak to je za hranou, si myslím, aj keď záleží aj aký rad. Gabo možno čosi poradí, ale pri tej hrúbke určite radšej push&pull, ak sa dá.
Zatial tam su tie vardary uz 5 mesiacov a v pohode je to uchladitelne pri nizsich rpm len maju hnusny zvuk, takze zas take tragicke to nebude. Push&pull sa vojde akurat ma desi predstava objednat 16x 25€ NF-F12 industrialPPC. Ale este to ma cas kym to rozburdam tak uvidim.
.