Caute,
po dlhsej dobe ma napadlo pozriet priamo na webe Samsungu, ci nieje novsi Magician, kedze moja 4.6 mi stale hlasila, ze je aktualna.. Tak teda uz mam 4.9.5, ktory pre zmenu hlasi, ze firmware na SSDcku je aktualny, pricom mam EXT42B6Q a na webe je dostupna EXT43B6Q, ktora podla webu podporuje "Advanced Performance Optimization", ktore bolo uvedene s Magician 4.7.
SSDcko mam v rezime Encrypted Drive (teda formatnute a UEFI instalacia a spol..) a mam to zabezpecene Bitlockerom (Win10). Kedze nemozem robit zalohu disku, je bezpecne aktualizovat firmware na nom? Je nutne uplne vypnut Bitlocker (pretoze suspend je len do restartu, co pri flashnuti FW cez DOS nepomoze), nehrozi strata dat pri aktualizacii? Alebo ten firmware nestoji za namahu?
Vopred dakujem za rozumne rady
Aktualizacia firmware na Samsung 840EVO mSATA
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: Aktualizacia firmware na Samsung 840EVO mSATA
ja som FW aktualizoval cez windows cez ten program, bezproblemovo, a kedze na disku nemam dolezite data, nebal som sa straty dat
keby som tam mal nejake dolezite data, najprv by som ich skopcil na platnovy disk isto.
keby som tam mal nejake dolezite data, najprv by som ich skopcil na platnovy disk isto.
Spoiler: ukázať
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
No a po 3 by som na SSD hlavne ziadne dolezite data nemal vobec, umre ti na nom flash pamat a si v riti
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
SSDcko mam len na system a aplikacie a data co su na nom, sa samozrejme zalohuju na HDD, ale nemozem robit image z C na D, o data ako take mi nejde, ale fakt nemam chut preinstalovavat system a vsetko okolo toho.. len sa proste pytam, ci ste to niekto riesili, lebo Magician ma vlastnu magiu a tak ako neupozornoval na novsiu verziu aplikacie, neupozornuje ani na novsi firmware .. cize cez neho to nejde, iba cez DOS
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
aj ked mas disk sifrovany, cez CloneZilla by si mal byt schopny spravit zalohu, napr. na nejaky sietovy disk.