Stara PC zostava
Stara PC zostava
Dobry den,
Chcel by som sa spytat co hovorite na tuto zostavu, chcel by som ju kupit synovi kedze uz mu ten pocitac co ma odchadza uplne a nech ma nieco na com moze robit prezentacie do skoly a sem tam nejaku hru si zahraje. Viem ze to je stare, velmi stare ale ta cena je zas v pohode, no neviem az tak sa do toho nerozumiem Mimochodom tiez sme z Humenneho takze by som to pri kupe mohol omrknut ..
Teraz ma zostavu :
Intel Core 2 Duo E7300
Sapphire HD 6450
2 GB RAM
HD 160 GB asi
Tu je ten PC
Chcel by som sa spytat co hovorite na tuto zostavu, chcel by som ju kupit synovi kedze uz mu ten pocitac co ma odchadza uplne a nech ma nieco na com moze robit prezentacie do skoly a sem tam nejaku hru si zahraje. Viem ze to je stare, velmi stare ale ta cena je zas v pohode, no neviem az tak sa do toho nerozumiem Mimochodom tiez sme z Humenneho takze by som to pri kupe mohol omrknut ..
Teraz ma zostavu :
Intel Core 2 Duo E7300
Sapphire HD 6450
2 GB RAM
HD 160 GB asi
Tu je ten PC
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Re: Stara PC zostava
110€ je dobra cena..ten pc by utiahol aj podstatne vykonnejsiu grafiku...napr GTX 660ti...ak je v dobrom stave je to vyhodna kupa...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
Važne ? Tak super skúsim mu zavolať, čo si inak mam všímať pri obhliadke ?
teploty pozri, popočúvaj či zdroj nevydáva nejakú super zvuky, prípadne fany, lebo vidím na tom cooleri od CPU, že prachu na ňom požehnane
Spoiler: ukázať
- pepkopav
- Notebook expert
tie HDD su urcite stare,bolo by ich treba skontrolovat cez HD Tune..zlozky health a urobit benchmark,ci niesu skoky v citani..ma tam byt zubata krivka...pozriet mb,ci nema nafuknute kondiky...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
vizerá to na dobrú kúpu ale pamätaj na postupne sa zhoršujúcu situaciu so zháňanim nahradných komponentov . tento socket pomaly vymiera
- pepkopav
- Notebook expert
775 je mrtvy soket ale veci sa budu dat zohnat aj o 3-4 roky..nieje to az taky uzky profil..ved tam ide len o mb a cpu...cpu,tych je a bude dost a mb sa budu tiez dat dostat...ostatne pasuje aj novsie...
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
o doske hovorím . živostnosť najmä týchto staršich dosiek dosahuje konca . a oproti takým trom rokom dozadu je ponuka týhcto dosiek čoby podporovali aj quad procesory o hodne nižšia . nové na eshopoch ešte nejaké sú ale o dva roky tam nebude žiadná bežne .
Edit : mimo to keď kúpiš na bazoši 6 ročnú dosku koľko jej dávaš ešte života ?
Edit : mimo to keď kúpiš na bazoši 6 ročnú dosku koľko jej dávaš ešte života ?
- pepkopav
- Notebook expert
na rokoch nezalezi ak bol pc malo vyuzivany...v horsom stave moze byt 2 rocna mb nonstop vyuzivana...ale mas pravdu,bude to loteria...mam 13 rocny Dell 260,ktory 10 rokov bezal 16hod denne,stale perfektne funguje pri beznej udrzbe...
HDD by nebol problem vymeniť ak by štrajkoval, nejaké sa mi povaľuju doma skoro nové a no mb to by bol už problem, a 6 ročna doska no Teda je to loteria s tou doskou ? Môže skončiť zajtra alebo o 2 roky ? Pozeral som už nejaké nové dosky ktoré by pasovali a pohybuju sa okolo 60 eur
- pepkopav
- Notebook expert
my sme tu mali,len taku hypoteticku debatu,ktora s temou viacmenej nesuvisela...ak mb nebude mat hrdzave nafuknute kondiky,tak by mala byt bez problemov...ale vies ako to chodi u starsej elektroniky,nik za nu neda ruku do ohna...tym ta vsak nechcem strasit,mb v tom pc patri k hodne spolahlivym...
Dobre teda treba poriadne prezrieť dosku, teploty, zvuky zo zdroja a z HDD, ešte som mu napisal a ma poslať lepšie fotky a nejaké viac info o stave
- pepkopav
- Notebook expert
ak ho kupis,tak ho treba predovsetkym riadne vyfukat,ten pc je riadne zapraseny...len pri vyfukovani treba zafixovat vsetky vetraky(aj na grafike) aby sa nekontrolovane nekrutili,loziska v nich to nemaju radi...a na loziska mozes streknut trochu oleja ak mas WD40 ale mazaci alebo nieco podobne...starym loziskam to zvykne hodne pomoct...
No to asi budem mať, budem sa musieť pozrieť a ešte inak pretaktovať procesor myslíte že je rozumné a bezpečné hlavne pri týchto starších dosiek ? Alebo to vôbec nema na to vplyv ?
ja iba dodam ze Sapphire HD 6450 na dnesne hranie nieje ani nahodou - iba ozaj, ozaj nenarocne alebo velmi stare hry. pokial to ma sluzit aj na obcasne hranie novsich veci, tak sa bude treba poobzerat po bazari po niecom vykonnejsom.