Zdravím Vás PC nadšenci,
po dlhšej dobe som sa konečne dostal k môjmu novému snu a to postaviť si maličký, ako tak výkonný a hlavne tichučký PC. Potrpím si na kvalitných komponentoch a mám rád čistú a usporiadanú kabeláž. Za niektoré komponenty ďakujem obchodu TichéPC, bez ktorých by tento môj miniprojektík nevznikol. Mám rád šedú, čiernu a červenú farbu čiže túto kombináciu som chcel použiť na celom PC, tzn. z každého rožku trošku
Konfigurácia:
CASE: Fractal Design Define Nano S
PSU: SuperFlower Leadex 550W Gold & SuperFlower Cable Kit Red
CPU COOLER: Noctua NH-D14 & 2 x Noctua NF S12B redux-1200 PWM
CPU: Intel Core i5-6500
MTB: ASUS B150 PRO GAMING / AURA
RAM: Kingston 8 GB KIT DDR4 2133 MHz CL14 HyperX Fury Black
SSD: Intel 535 M.2 120 GB
HDD: Western Digital AV Green 3TB
FANs: 2 x Noctua NF-P14s redux 900 (intake) + 1 x Noctua NF S12B redux-700 (Outtake)
Nepýtajte sa ma prečo som si zvolil takúto konfiguráciu, pre niekoho to možno príde zbytočné, pre niekoho možno nie, veľa vecí som kupoval v obchodoch kde mali rozbalené alebo použité komponenty, takže preto takáto kombinácia. Momentálne mám dilemu či kupovať GPU alebo počkať tých pár mesiacov na nové GPU.
Čo sa týka fanov, tak 2 x Noctua NF S12B redux-1200 PWM sú zredukované na 400RPM a v záťaži sa pohybujú okolo 600-700RPM. Predné fany Noctua NF-P14s redux 900 v idle 0RPM a v záťaží zredukované na 550RPM. Zadný fan Noctua NF S12B redux-700 zredukovaný na 550RPM. Čo sa týka Noctua NH-D14 to bol viacmenej taký risk či sa zmestí alebo nie, ale skúsil som a vyšlo, takže ak by niekto váhal či sa vojde alebo nie, tak tu je dôkaz.