"samodrziace" in-ear stuple

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

"samodrziace" in-ear stuple

Príspevok od používateľa molnart »

Dnes som zistil ze moje sluchadla k mobilu prestali fungovat, klasika, nalomeny kabel, jeden kanal nehra. Potreboval by som teda nieco nove.

Moje kriteria (v tomto poradi):
1. ergonomia
2. kvalitne spracovanie
3. zvukovy prednes
4. cena

Potrebujem sluchadla ktore mi budu drzat na tele aj ked ich nemam v uchu, teda ked sa s niekym rozpravam jednocho ich vyeberiem, pustim a nebudu na mne vysiet az na zem. V minulosti som pouzival taketo modely:

Panasonic HNJ-50 (tusim) - u mna neprekonatelny benchmark. cele sluchadla boli zapojene do takeho putka na krk, takze pekne drzali na tele, nieco podobne ako toto. http://global.rakuten.com/en/store/auc- ... /50009397/
Sennheirser CXL-300 https://www.alza.sk/sennheiser-cxl-300- ... 135654.htm konstrukcne podobne ako ten Panasonic, ale uplne zle spravene, tie kable k uchu boli prilis kratke a cele putko mi tahalo usi dole.
Monster
Monster Ncredible N-ergy http://www.head-fi.org/products/ncredib ... by-monster tieto sice uz neboli s putkom, ale mali taku vychytavku ze sluchadla mali na sebe magnet a dali sa spojit za krkom

a este bolo by dobre keby to boli sluchadla s mikrofonom a s tlacikom na play/pause a volume

mate nejaky tip na nahradu ktory by vyriesil ten problem s nosenim?
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: "samodrziace" in-ear stuple

Príspevok od používateľa Dunar »

Akekolvek spunty si predsa mozes viest poza chrbta. To je najmensi problem.

Nenapisal si rozpocet. Nepises na aky telefon chces to ovladanie. Ak android, tak tam to nebude take ruzove, ta funkcnost sa telefon od telefonu moze lisit.
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

mozem, ked si ich dam spolu so spodnym pradlom. ale v robote sa vyzliekat kvoli tomu nechem ze si idem dat sluchadla. navyse pri vedeni zozadu bude mikrofon a tlacitko mimo dosahu.

typ telefonu som nenapisal lebo je to irelevantne. sluchadla chcem aspon na 5 rokov, takze musia fungovat s akymkolvek telefonom od android 2.0 az po 15.0. cena tak do 100 eur.
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

Irelevantne to nie je, kedze mozes mat aj iphone. A ten nie je kompatibilny s android ovladanim a vice versa. A vela sluchadiel ma len ovladanie pre apple. Kde niektore funkcie na androide funguju, ine nie.
A takisto nie je kompatibilny android 2.0 so sucasnym. Taky headset neexistuje co by fungoval tam aj tam. Do nedavna sa totiz pouzival iny standard zapojenia konektorov (omtp vs ctia), ktore nie su vzajomne kompatibilne.A ak telefon podporuje ctia a strcis tam omtp headset (a opacne) tak ti to fungovat nebude.
A taktiez zalezi na fw a softverovych moznostiach aplikacie ake ovladanie podporuje.
To mas dost naivne predstavy o fungovani. Nie je to take ruzove ako si myslis.

Kvoli dost specifickym poziadavkam vela na vyber mat nebudes. Hlavne nie nieco co naozaj dobre hra. To co si mal doteraz su totiz zvukove sunty.

Tak zvoleja mi napadaju Sony MH1/MH1C. Maju asynetricky kabel, takze prave sluchadlo je dlhsie a vedie sa poza krk. A maju vyborny zvuk, konkuruju trojnasobne drahsim spuntom.
Alebo je moznost zvolit akykolvek model ktory sa nosi poza ucho. Ked to nebudes pocuvat tak proste len vytiahnes z ucha a sluchadla si nechas vysiet na uchu.
Alebo sa da pouzit napr. aj sluchadlovy stipec. A ten lanyard sa da kupit zvlast, resp.vyrobit, pouzit akukolvek snurku napr. z okuliarov atd. Moznosti je vela.

Návrat na "Nákupná poradňa"