zdravim mam tak trosku nejasno aky druh disku od WD kupit
v pc mam prave WD 3tb red, 500gb caviar green a caviar black, ktore by uz po 7 rokoch chceli upgrade, na system mam samsung evo 850 500gb a 2x externe 2TB
chcel by som urcite dalsi 3tb red koli zalohe fotiek
a na vseobecne pouzivanie premyslam nad dalsim red,black pripadne tie nove sshd blue
osobne ako laik vidim iba rozdiel v cene a pripadne daku recenziu co kuknem na nete
a kedze pozeram na cenu tak napr red http://pevne-disky.heureka.sk/western-d ... -wd30efrx/ mi vyjde lepsie ako black http://pevne-disky.heureka.sk/western-d ... d3003fzex/
no len neviem nikde najst ci su tie red aj na bezne pouzivanie ci len cisto zalohovacie
vedel by mi niekto pomoct sa v tomto vysomarit?
ktory HDD od WD
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: ktory HDD od WD
Redy su aj na bezne pouzitie - uplne s prehladom. Kedze su stavane na NAS (Red Pro verzie do viac diskovych NASov), rozhodne ich mozes s kludom pouzit ako statisticky vysokospolahlive disky pre akekolvek denne nasadenie.
Red verzie nikdy neboli urcene vyhradne pre zalohovacie ucely - to si mas s niecim pomylene. Red/Red Pro boli VZDY do "online NAS".
Red verzie nikdy neboli urcene vyhradne pre zalohovacie ucely - to si mas s niecim pomylene. Red/Red Pro boli VZDY do "online NAS".
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- warrior606
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55
WD red su priamo stavane do nasov a teda na pouzivanie 24hodin a 7 dni v tyzdni. Black su vykonejsie a urcene viacmenej ako systemovy hdd. Takze obidva sa hodia na bezne pouzivanie akurat nema zmysel v tvojom pripade priplacat na black. Ked uz by si si chcel priplatit tak na WD red pro
edit: turbo si rychlejsi
edit: turbo si rychlejsi
cize vklude mozem objednat 4tb red na ktory by sa stahovalo a hralo z neho?
pripadne s poruchovostou mate dake info ako su na tomci sa nahodu nic nezmenilo
xx rokov dozadu som pouzival seagate a tie mi odpalilo a prisiel som prakticky o vsetky fotky co som vtedy nafotil, nerad by som bol keby sa mi to stalo znova )
pripadne s poruchovostou mate dake info ako su na tomci sa nahodu nic nezmenilo
xx rokov dozadu som pouzival seagate a tie mi odpalilo a prisiel som prakticky o vsetky fotky co som vtedy nafotil, nerad by som bol keby sa mi to stalo znova )
-
- Pokročilý používateľ
kludne si objednaj.
Co sa tyka "pridenia o fotky", tak chlape tam neries ze Seagate versus WD versus Maxtor versus Quantum, to je totalny nezmysel. Tam musis riesit "akym sposobom zalohujem moje dolezite veci" a dufam ze ta historia dostatocne poucila. Pokazit sa ti moze vsetko, kazda jedna vec.
Co sa tyka "pridenia o fotky", tak chlape tam neries ze Seagate versus WD versus Maxtor versus Quantum, to je totalny nezmysel. Tam musis riesit "akym sposobom zalohujem moje dolezite veci" a dufam ze ta historia dostatocne poucila. Pokazit sa ti moze vsetko, kazda jedna vec.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
tak zalohujem na externy disk momentalne
+ jeden novy red co objednam chcem dat do raidu s tym co uz mam(tie si ale este musim nastudovat)
a ten dalsi bude na bezne pouzivanie od hier cez stahovanie a hudbu
pripadne co si len tak teraz prezeram tak premyslam aj nad http://pevne-disky.heureka.sk/hitachi-3 ... 0003272se/
edit: ten externy zapojim do kompu a siete iba na aktualizaciu, netusim ci robim spravne ale citim sa lepsie
+ jeden novy red co objednam chcem dat do raidu s tym co uz mam(tie si ale este musim nastudovat)
a ten dalsi bude na bezne pouzivanie od hier cez stahovanie a hudbu
pripadne co si len tak teraz prezeram tak premyslam aj nad http://pevne-disky.heureka.sk/hitachi-3 ... 0003272se/
edit: ten externy zapojim do kompu a siete iba na aktualizaciu, netusim ci robim spravne ale citim sa lepsie
-
- Pokročilý používateľ
ze ho zapajas iba ked je treba je v poriadku. Sice mozeme teoreticky diskutovat o start-stop cykloch a ci diskom robi lepsie ked sa furt tocia alebo ked sa roztoci raz za tri-styri dni na par minut, ale to su proste nekonecne diskusie bez realneho vitaza.
Kludne pokracuj. Zaloha je zaloha, ked sa nieco pokazi mas to naboku. Poznamka : pri obcasnom pripojeni disku sa relativne efektivne branis voci "zasifruj vsetky subory na disku" virusom, len potom je otazka ci mas viac ako jednu "inštanciu zálohy" lebo ked si JEDINU EXISTUJUCE dobru zalohu prepises niecim zasifrovanym, potom ti je houby platne ci sa virus snazi ten externy disk sifrovat alebo nie.
HGST ? Vsetkymi desiatimi. Su zlahka drahsie ako podobne disky ale je na to veeeeelmi dobry dovod.
Kludne pokracuj. Zaloha je zaloha, ked sa nieco pokazi mas to naboku. Poznamka : pri obcasnom pripojeni disku sa relativne efektivne branis voci "zasifruj vsetky subory na disku" virusom, len potom je otazka ci mas viac ako jednu "inštanciu zálohy" lebo ked si JEDINU EXISTUJUCE dobru zalohu prepises niecim zasifrovanym, potom ti je houby platne ci sa virus snazi ten externy disk sifrovat alebo nie.
HGST ? Vsetkymi desiatimi. Su zlahka drahsie ako podobne disky ale je na to veeeeelmi dobry dovod.
- nimh
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 11. Apr, 2010, 12:03
Mam doma 6x WD red na sieti plus par kusou este v bedni. Zatial maximalna spokojnost. Ked tak si porovnam black a red tak ziaden rozdiel som nezbadal. Teda az v hlucnosti. Black to je rachot. A ani sa necudujem nakolko je konstrukcne riesene inac atd atd. Ano red osobne odporucam. Co sa jedna ohladne nasadenia 24/7 hmm no v podstate kazde hdd ci je to blu ci purple ci red ci green ci modre cudo je schopne ist 24/7 hm na 80% je to len tah vyrobcu a 20% firmware.
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700
-
- Pokročilý používateľ
.
.
ale houby - prave si povedal ze Dacia Srandero je konstrukcne to iste ako Mercededés S630L AMG.
.
ale houby - prave si povedal ze Dacia Srandero je konstrukcne to iste ako Mercededés S630L AMG.