Začiatočnik HTML,CSS potrebuje pomoc
Začiatočnik HTML,CSS potrebuje pomoc
Ahojte, potreboval by som poradit vo veci zarovnania vlajok na stred v tejto tabulke..
Align a valign mi nepomáha. Bez valign a align su nacapené hore a s valign middle su zas nacapené viac k dolnemu okraju tabulky ako je možne vidiet na tomto obrazku.. Chcem aby tie vlajky boli presne v strede toho riadka respektíve bunky. Aby neoboli milimeter od spodného a 3 milimetre od vrchneho.. musia byt narovnako teda 1,5mm zo spodu a 1,5mm z vrchu obrazne povedané. Ďakujem chalani.
https://ctrlv.cz/q631
Align a valign mi nepomáha. Bez valign a align su nacapené hore a s valign middle su zas nacapené viac k dolnemu okraju tabulky ako je možne vidiet na tomto obrazku.. Chcem aby tie vlajky boli presne v strede toho riadka respektíve bunky. Aby neoboli milimeter od spodného a 3 milimetre od vrchneho.. musia byt narovnako teda 1,5mm zo spodu a 1,5mm z vrchu obrazne povedané. Ďakujem chalani.
https://ctrlv.cz/q631
Re: Začiatočnik HTML,CSS potrebuje pomoc
skus nieco z tohoto
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
ten vertical-align funguje, len problem je, ze mas tie ciary nastavene na border-bottom a border-top nemas tak to vyzera, ze to nie je v strede.
skus pridat obrazku "margin-bottom: 2px" alebo viac
skus pridat obrazku "margin-bottom: 2px" alebo viac
Dobre chalani. Už je to vyriešené. Čoskoro budem potrebovať pomôcť s ďalšími vecami.
No rád by som už začal robiť vlastnu stranku from scratch/od nuly. Zaujima ma ako by ste mi navrhovali začat. Či mam robit prvé menu alebo pätičku, stred?
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
a vies co tam chces mat?, aky content, staticky? alebo dynamicky?... a tak
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
najprv si sprav wireframe a potom si navrhni grafiku napr vo photoshope, nasekaj grafiku a nakoduj.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Bude to stranka o CSku... Niečo ako je gosugamers. Na prvej stránke by boli novinky dalšia by bola Ranking tímov, nejaká galéria atď.
to je fajn ze vies o com to bude ale ja som pisal aby si si navrhol rozlozenie kde co bude a potom grafiku ako to bude vyzerat. Btw ked s html len zacinas tak stranka typu gosugamer je velke susto ked to chces cele nakodit sam.
Bude to samozrejme len taká lahšia verzia gosugamers. Žiadne skripty atď. čisto len HTML a CSS. Začal som tým, že tam dávam text cez <article> a <p>, ale nerozumiem prečo mi nechce ukazovať diakritiku. Namiesto "ý" mi v Google Chrome ukáže "�". Mám nastavené utf-8 v dokumente.
Nebol by niekto ochotný mi na nejakom online chate pomahat ak by som mal nejake menšie otázky aby som to nemusel pisat sem a čakat? Napr. skype, fb, steam hocičo proste.
čaute potrebujem rychlo pomoct nejako sfungovať aside na mojej stránke.
Ani za boha neviem dat ten aside zarovno toho článku a zbaviť sa tej medzery. Dík za pomoc chaloši. Posielam screen jak to vyzerá a posielam aj kód.
https://ctrlv.cz/k3Y7
HMTL -
CSS (môžte si dat ctrl+f - aside alebo sponzori aby ste sa dostali priamo k tomu, ale dal som radšej celé CSS, lebo sa bojím či to nieje niekde inde chyba)
Dufam, že pomôžete. Potrebujem to dost rýchlo.
Ani za boha neviem dat ten aside zarovno toho článku a zbaviť sa tej medzery. Dík za pomoc chaloši. Posielam screen jak to vyzerá a posielam aj kód.
https://ctrlv.cz/k3Y7
HMTL -
Spoiler: ukázať
Spoiler: ukázať