jose napísal:mno mam 1200 otackovy a ako
intake je nanic

aspon v mojej skrinke, ktora ma original otvory a bezskrutkove uchytenie na 12cm fany!ak je pred nim mriezka,aj ked dostatocne perforovana je malo ucinny(na 12V)=nizky prietok a zvysena hlucnost,a to som vyhodil filter....(asi kvoli tvaru lopatiek?)
som ho skusal aj mimo case a porovnal s inymi fanmi,takze otacky na 12V:1250-80,tichy je,ale to je len subjektivne merat to nejdem-neviem,ale zas tichsi od inych rozhodne nie je!prietok sa my pozdava(opat ale nezmeratelne...)je azda ozaj vysoky,takze je asi lepsie pouzit ho ako vyfukovaci(

)fan.cena +-700 je viac ako 2nasobok "beznych"fanou,ale vykon 2nasobny urcite nie je.
a este tie farby... :roll:
Hmm ja som to zhodnotil takto:
NEXUS 120 mm : 1000 ot. na tychto otackach dobry prietok, velmi jemne vrnenie lozisiek (od 10cm cca nepocutelne absolutne) a jemne pocutelny aerodynamicky hluk, vibracie jemne.
NOCTUA 120mm 1200 model: 1200 ot. vyborny prietok, vrnenie lozisiek ziadne, a mierne vyssi aerodynamicky hluk, vibracie ziadne
NOCTUA 120mm 800 model: 800 ot. dobry prietok na dane otacky, vrnenie lozisiek ziadne, aerodynamicky hluk ziadny, vibracie ziadne.
SCYTHE S-flex 120mm 800 model: 800 ot. jemny prietok na dane otacky, vrnenie lozisiek ziadne, aerodynamicky hluk ziadny, vibracie ziadne.
------------------------
Co sa tyka Intake ...nie je potrebny ak nemas nieco specialne kde to vyuzijes (napr pasiv na cipsete ktory je nutne ofukovat). Je jasne ze Outake je to co je potrebne ak uz mas naozaj v skrinke porieseny priestor na jednicku. Na Outake sa ale oplati nakolko jednak mas moznost 1200 a 800 volby kdezto pri 800 je len nizsie. 800 rpm pri oboch modeloch je asi najlepsie co sa da...kvoli prietoku...je citelne silnejsi ako u hore spominanych na 800 rpm.
Co sa tyka ceny holt si pozri ine fany a hodnot...vypracovanie je TOP (nechyta sa ani Scythe), cekni prislusenstvo a pod, pri tych 800 ot. je nepocutelny a ma vyssi prietok ako Scythe na 800, ktory ma este aj horsie vypracovanie a nema prislsenstvo.
Biker vyda rozsiahlu recku posielal som mu veci uz davnejsie ...asi som to uz spominal.
Ja osobne Intake nepotrebujem