Intel® Core i7-920 čo s ním? prikúpiť dosku či hodiť do koša
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
Re: Intel® Core i7-920 čo s ním? prikúpiť dosku či hodiť do
vačšina userov , ktori si to pred časom skladali na tom zrejme fiči doteraz ,
preto je asi taky problem zohnať dosku a na ebay a aliexprese su fakt drahe .
čas od času sa sice v "tuzemskom" bazare niečo mihne ale tiež za prestrelene sumy .
aj mne sa doma povaluje už dosť "odpadkov" z minulych oprav pre kamaratov atd. , čo vie byť čas od času užitočne ,
ale taku dosku určite nemam , hrabal som sa v tom a našiel som iba 775 mobo .
procak podporuje klasicke non ecc ddr3 ramky takže tu by som problem nevidel .
jedine pri nejakej situacii , že by si ta konkretna doska nejako nesadla s danymi ramkami .
pokial maš viac kusov skus ešte zapojiť ramky iba po jednej či sa niečo zmeni .
čas od času sa sice v "tuzemskom" bazare niečo mihne ale tiež za prestrelene sumy .
aj mne sa doma povaluje už dosť "odpadkov" z minulych oprav pre kamaratov atd. , čo vie byť čas od času užitočne ,
jedine pri nejakej situacii , že by si ta konkretna doska nejako nesadla s danymi ramkami .
personal rig:
Spoiler: ukázať
Hmm kompatibilitu ram som uz dlho neriesil. Skusim kingstony
sam mam i7 930 a ide vsetko ok.da sa to kludne dat az na 4,0 GHz ale volty uz musis mat na 1,4 teplota ide az na 70 stupnov a to mam vodne chladenie.hry zvlada zatial vsetky mal som to vtedy s grafikou GTX 480 ale pomaly odisla,tak som prikupil tu na fore gtx 760 a pohodicka.mam tam corsair ramky:
http://images17.newegg.com/is/image/new ... -TS?$S640W$
a dosku ASUS P6T.ked chces pytaj sa viac
http://images17.newegg.com/is/image/new ... -TS?$S640W$
a dosku ASUS P6T.ked chces pytaj sa viac
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Ten procák je stále v pohode, ak ho pretočíš, vyššie spomenuté karty brzdiť nebude. No na tú dosku si budeš fakt musieť počkať. Problém je v tom, že ju najskôr zoženieš už spolu s CPU ... Samotné CPU tak ľahko nepredáš, tie neodchádzajú ...
- dendroid
- Sponzor fóra gold
dark_globe napísal:vačšina userov , ktori si to pred časom skladali na tom zrejme fiči doteraz ,
Problém je aj v tom, že tých dosiek bolo fakt málo. V čase, keď tá platforma vyšla bohate postačovali Core 2 a vo väčšine prípadov ešte dvojjadrá. Potom zasa prišiel socket 1156 a Phenom II a Athlon II od AMD. Socket 1136 si kúpilo zopár entuziastov alebo profesionálov. Keď si vezmeš, že časť tých dosiek odišla a stále odchádza vzhľadom na vek ... Klasický prípad predražených dosiek v bazári na staršie, ale stále schopné CPU. Nerozumiem ale, prečo sa nikto z výrobcov dosiek nejako nesnaží vyplniť dieru na trhu (okrem Asrocku). Napr. socket 775 dosky v obchode človek nezoženie roky a dopyt po nich stále je. Bude problém zohnať chipsety ?
Broslo, tu máš ponuku na dosku http://pc.bazos.sk/inzerat/61507695/Gig ... -E5504.php :
Ako som vravel, znova to je spolu s CPU za cenu, za ktorú sa to neoplatí. Jedine predať CPU, musíš pozrieť ebay, po čom idú.
Toto je už lepšie http://pc.bazos.sk/inzerat/61494266/zak ... t-1366.php
A ešte jedna vec ... Nevyznám sa v tom socket vôbec, no tie dosky sú triple channel. Nemôže toto spôsobovať problémy ?
Diki hoši hlavne za prezretie toho bazošu cez vyhladavanie mi veru tieto inzeráty včera nenašlo
Každopádne tie ceny sú mimo. Keď si to vezmem tak že 1150 dosku kúpim aj za 30e toto veľmi rýchlo stráca zmysel. Nakoniec sa mi to na tej poškodenej mobo nepodarilo rozbehať, uvidíme, ešte sa spýtam v práci či tam nenájdu nejaké vyradené stroje z toho obdobia.
Ešte raz vďaka
Každopádne tie ceny sú mimo. Keď si to vezmem tak že 1150 dosku kúpim aj za 30e toto veľmi rýchlo stráca zmysel. Nakoniec sa mi to na tej poškodenej mobo nepodarilo rozbehať, uvidíme, ešte sa spýtam v práci či tam nenájdu nejaké vyradené stroje z toho obdobia.
Ešte raz vďaka
- dendroid
- Sponzor fóra gold
No vyzerá to tak, že sa najviac oplatí asi predať CPU.
Dostaneš 30 eur a viac ...
Myslíš, že budú vyradené stroje v robote ? Stále je to viac než dosť výkonné na to, aby to vyradzovali.
Keď sa k tým doskám v robote dostaneš, hoď ich na bazoš
Dostaneš 30 eur a viac ...
Myslíš, že budú vyradené stroje v robote ? Stále je to viac než dosť výkonné na to, aby to vyradzovali.
Keď sa k tým doskám v robote dostaneš, hoď ich na bazoš
myslim ze sa daco najde a a nie CPU si za 30e necham radsej na policke
- dendroid
- Sponzor fóra gold
A budeš mať z neho nejaký úžitok, keď bude na poličke ? Nebolo by lepšie posunúť ho niekomu, kto ho využije ?
Ale musíš dobre zarábať, keď ti nestojí 30 eur za to predať ho
Ale musíš dobre zarábať, keď ti nestojí 30 eur za to predať ho
Otazne je ci sa za 30 eur preda. Vcera som na jeden taky pozeral a nejak bol problem aby ho niekto kupil aj za dvacku.
.
toto presne - ano je lepsie ak ho niekto vyuzije. Ale ak ma niekto problem dat za tento cpu 20e asi ani nevie co je vo veci alebo chce somnou len vyj-bat. Ale ved uvidime v robote som nic nezohnal tak sa tomu asi este par dni povenujem a mozno sa aj v bazari objavi ale situacia tu bola nacrtnuta uplne presne
- dendroid
- Sponzor fóra gold
stiv, akosi nerozumiem, čo tým chceš povedať. Včera si na jeden pozeral a to znamená, že sa nepredal ?
Tých 30 eur by nemal byť problém http://pc.bazos.sk/procesor/?hledat=i7+ ... 5&kitx=ano
Problém je ale zohnať niekoho, kto by tie CPU potreboval ... Nie to, že by s tebou chcel niekto vybabrať. Cpu sa kazia veľmi málo, na upgrade to nie je, keďže to je najslabší CPU do toho socketu ...
Tých 30 eur by nemal byť problém http://pc.bazos.sk/procesor/?hledat=i7+ ... 5&kitx=ano
Problém je ale zohnať niekoho, kto by tie CPU potreboval ... Nie to, že by s tebou chcel niekto vybabrať. Cpu sa kazia veľmi málo, na upgrade to nie je, keďže to je najslabší CPU do toho socketu ...
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
vypadá t teda asi tka že buď budeš čekovať dosky na tento socket každé tri dni na bazoši a striehneš na ponuku od típka ktorý si myslí že je to len jeho stara doska bez hodnoty alebo ho ty zavesiš na bazoš a budeš ho tam sušiť dokým si niekto nezmyslí že by sa mu hodil a dovtedy ho budeš mať na poličke ako si plánoval a bude ti robiť radosť odlesk jeho pinov
ten cpu nemá ani jeden pin ale vyzerá to tak
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
sorry ja prichadzam do kontaktu výhradne s AMD no