V prvom rade poviem, že nie som audio expert. Pozrite sa prosím na nasledujúci obrázok - je tam nakreslený môj zámer.
http://t22i.imgup.net/mixer-img4951.jpg
Ide mi o to aby som zvuk z troch počítačov počul na jedných reproduktoroch. Počítače vydávajú poväčšine systémové zvuky, kde sa nevyžaduje HiFi kvalita.
Otázky:
1. Bude to fungovať?
2. Existujú pri tomto zapojení nejaké riziká pre počítače?
3. Znižuje sa hlasitosť niektorého z počítačov?
5€ audio mixer
Re: 5€ audio mixer
bude
1. bude
2. hej, mozes a pravdepodobne si aj odpalis zvukovky
3. nie
Takto sa mixing nerobi, robi sa to tak, ze privedies signal do operacneho zosilnovaca a vystupy operacnych zosilnovacov pospajas cez rezistory. Zjednodusena verzia je pospajanie cez rezistory, co ti samozrejme znizi uroven signalu, a nasledne zosilnenie spat cez jeden operak. V ziadnom pripade sa to neriesi priamym spojenim vystupov.
2. hej, mozes a pravdepodobne si aj odpalis zvukovky
3. nie
Takto sa mixing nerobi, robi sa to tak, ze privedies signal do operacneho zosilnovaca a vystupy operacnych zosilnovacov pospajas cez rezistory. Zjednodusena verzia je pospajanie cez rezistory, co ti samozrejme znizi uroven signalu, a nasledne zosilnenie spat cez jeden operak. V ziadnom pripade sa to neriesi priamym spojenim vystupov.
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 21. Okt, 2009, 13:17
Díky za odpoveď. Zvukovky sú na doske a nerád by som hazardoval so životnosťou dosiek.
Existuje nejaké zariadenie v cenovej hladine do 30€, resp. 50€, ktorým by som to vyriešil? Napr. nejaký viackanálový mikrofónový mixér? Alebo niečo iné? Ocenil by som tip na konkrétny produkt v konkrétnom slovenskom obchode. Zo zahraničia objednávať nebudem.
Existuje nejaké zariadenie v cenovej hladine do 30€, resp. 50€, ktorým by som to vyriešil? Napr. nejaký viackanálový mikrofónový mixér? Alebo niečo iné? Ocenil by som tip na konkrétny produkt v konkrétnom slovenskom obchode. Zo zahraničia objednávať nebudem.