Caute, kamos ma poprosil o pomoc s vyberom noveho routra, chcem sa ale s vami poradit, ma internet cez pevnu linku, router ma tento https://www.telekom.sk/wiki/zariadenia/adb-vv3212
nieje s nim spokojny lebo ma slaby dosah a stale mu vypadava signal, sedi meter od routru a nema signal, router je zapojeny takto
viete mi odporucit nejaky lepsi/vykonejsi router do 150€, ktory by som zapojil podla tejto schemy?
Router do 150€
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Re: Router do 150€
Ma to byť xDSL router s podorou VoBB nie?
N18U asi ťažko
Používa tú pevnú linku?
N18U asi ťažko
Používa tú pevnú linku?
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
ja som pozeral na tento router http://datacomp.sk/asus-dualb-adsl-vdsl ... 1PYwXJkiHs
ma iba jeden port RJ11 do ktoreho by som zapojil telefonnu pripojku
neviem ci pouziva pevnu linku ale asi ano, kedze router ma iba jeden RJ11 port, tak samotnu pevnu linku by som zapojil do splittera
tak by to mohlo fungovat nie?
ma iba jeden port RJ11 do ktoreho by som zapojil telefonnu pripojku
neviem ci pouziva pevnu linku ale asi ano, kedze router ma iba jeden RJ11 port, tak samotnu pevnu linku by som zapojil do splittera
tak by to mohlo fungovat nie?
Ak mas VoIP na ucastnickej linke, telefon v splitteri ti bude na nic. Pokial viem, Telekom zrusil analogove linky a analog telefony sa daju pouzivat len cez HAG (home access gateway). Teda tvoj novy smerovac musi podporovat minimalne toto:
- ADSL2+ alebo VDSL (nepozeral som, aky typ DSL je pouzity) a Mikrotik nema DSL modemy vobec,
- Terminal Adapter na pripojenie analogoveho telefonu do IP siete,
- podporu viacerych VPI a VCI v damci ADSL2+ (ak to ma ADSL2+),
- moznost vytvorit transparnetny most na pripojenie telefony resp. RJ11 portu cez most (bridge) do IP siete operatora (VoIP aj IPTV boxy sa nachadzaju v inej IP sieti, ja mam doma teraz Magio Televiziu cez PON a IPcky su 10.X.X.X - teda privatne a v inej sieti, ako mas doma. Podobne to bude aj s VoIP telefonom / adapterom),
Samozrejme je potrebna aj podpora RADIUS a inych technologii na pripojenie sa k ISP / operatorovi, ale to je standardne dostupne na hocakom pristupovom smerovaci (access router).
- ADSL2+ alebo VDSL (nepozeral som, aky typ DSL je pouzity) a Mikrotik nema DSL modemy vobec,
- Terminal Adapter na pripojenie analogoveho telefonu do IP siete,
- podporu viacerych VPI a VCI v damci ADSL2+ (ak to ma ADSL2+),
- moznost vytvorit transparnetny most na pripojenie telefony resp. RJ11 portu cez most (bridge) do IP siete operatora (VoIP aj IPTV boxy sa nachadzaju v inej IP sieti, ja mam doma teraz Magio Televiziu cez PON a IPcky su 10.X.X.X - teda privatne a v inej sieti, ako mas doma. Podobne to bude aj s VoIP telefonom / adapterom),
Samozrejme je potrebna aj podpora RADIUS a inych technologii na pripojenie sa k ISP / operatorovi, ale to je standardne dostupne na hocakom pristupovom smerovaci (access router).
Spoiler: ukázať
uff, to je namna moc informacii
v skratke, tento router by bol dobry? http://datacomp.sk/asus-dualb-adsl-vdsl ... 1QcEnJkiHt
z toho co si vypisal by mal mat vsetko a nemal by byt problem s jeho zapojenim, snad...
v skratke, tento router by bol dobry? http://datacomp.sk/asus-dualb-adsl-vdsl ... 1QcEnJkiHt
z toho co si vypisal by mal mat vsetko a nemal by byt problem s jeho zapojenim, snad...
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
ako pise hrochy
to VoBB je docela obmedzujuce co do vyberu nahradnika, ja by som mozno este pouvazoval o takom nepeknom rieseni a to zapojeni dalsieho routera do toho od telekomu
to VoBB je docela obmedzujuce co do vyberu nahradnika, ja by som mozno este pouvazoval o takom nepeknom rieseni a to zapojeni dalsieho routera do toho od telekomu
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
popriapde ak mu ide cisto o wifi signal tak pripojit nejake kvalitne APcko a z neho nech to lieta?
on ma ten problem, ze mu na tom routri vypadava wifi signal, ak mu vypadne, tak internet v kompe stale ide, ale ak ide, tak je signal tak slaby, ze ho nezachyti extender ktory ma vo vedlajsej izbe, preto uvazuje nad kupou noveho vykonejsieho routra, len neviem ci by som ho rozbehal lebo ako pisete, najst nahradu za router od telekomu moze byt problem
kamos mi vravel, ze bol unho technik ktory router zmeral a vravel ze je dobry (i ked dobry nieje lebo mu vypadava signal) ak chce novy, musi zaplatit
preto si chce kupit radsej vlastny vykonny, asi to spravime len tak ze objedna tento http://datacomp.sk/asus-dualb-adsl-vdsl ... 1Q6g3JkiHu
a skusim ho nejak spojazdnit, ked nepojde samostatne, tak ho skusim pripojit do toho od telekomu aby sluzil len ako vysielac, uz ked ani to nepojde tak neviem...
preco operatori ku svojim internetom davaju tak shitne zariadenia?
kamos mi vravel, ze bol unho technik ktory router zmeral a vravel ze je dobry (i ked dobry nieje lebo mu vypadava signal) ak chce novy, musi zaplatit
preto si chce kupit radsej vlastny vykonny, asi to spravime len tak ze objedna tento http://datacomp.sk/asus-dualb-adsl-vdsl ... 1Q6g3JkiHu
a skusim ho nejak spojazdnit, ked nepojde samostatne, tak ho skusim pripojit do toho od telekomu aby sluzil len ako vysielac, uz ked ani to nepojde tak neviem...
preco operatori ku svojim internetom davaju tak shitne zariadenia?
Ja len toľko, že ak je len meter od routra a vypadáva mu signál tak prečo len nereklamuje ten router v Telekome? Vyzerá to na chybný router (predpokladám, že si skúšal ho vyresetovať a nastaviť iný kanál na wifi). Ak je stále v záruke tak si myslím, že by ti ho vymenili kus za kus.
Spoiler: ukázať