kupa tv alebo monitoru
Re: kupa tv alebo monitoru
ja velki tv mam v obyvacke toto je riesenie na vymenu stareho monitoru za novsi bud monitor alebo teda to tv len som potreboval poradit do coho ist ,ze mi oradi niekto kto ma stym skusenosti
tak žiadne rady nikto nemá konkrétne skúsenosti pc a tv ,monitor je samozrejmost tak sa podelte snimi
Ved na predoslej strane ti radu davam. Bez do elektra, postav sa od 32"FHD televizora do takej vzdialenosti ako to budes mat doma a uvidis ci ti vadi ten raster, bludenie ocami po obrazovke atď.
Ak ti to nevadi, tak mozes uvazovat o TV, ak ano, tak nejaky mensi (27") monitor.
Ak ti to nevadi, tak mozes uvazovat o TV, ak ano, tak nejaky mensi (27") monitor.
áno tvoju radu beriem na vedomie skôr som mal na mysli konkretnejší model výrobcu ktorý sa na to hodí behať po elektrách a sledovať ktorý tv je akí sa mi moc nechce som skor taki praktický typek poradia mi dobehnem kuknem lubi berem DD ale jasne dakujem za všetky rady
Ale tu nejde vobec o to chodit kukat ktory tv je aky (aj ked aj to by si mal). Ide o to overit si ci ti nevadi "iba" FHD rozlisenie zo vzdialenosti ako sa bezne na monitor diva. Pokial to mas na 1,5-2 metre, tak je to jedno. Ale ak od toho budes sediet klasicky za stolom nejakych 50-70 cm, tak to moze byt problem.
Tam uz je treba ratat s vacsimi pixelmi a aj s tym ze nebudes mat celu plochu v zornom poli a bude treba ocami bludit po ploche, resp. otacat hlavou. Ono uz aj 27" monitor je na hrane.
Preto staci ist do jednej predajne a pozriet si jediny FHD 32" televizor (pozor, v 32" su aj HD ready). Postavit sa do vzdialenosti ako to budes mat doma a urobit si predstavu. Nevsimat si co zobrazuje, ani ako, ale vsimat si raster a velkost plochy z tej konkretnej dialky. Nemusich ich vidiet 10, ani 5, staci jeden. Je to otazka stravenia par minut v jednom shope.
Zbytocne ti tu totiz budeme odporucat nejaku 32-ku, ked nakoniec doma zistis, ze sa na to nemozes pozerat, lebo ti tam napr. vadi ze vnimas pixele.
Je lepsie najprv merat az potom rezat.
Tam uz je treba ratat s vacsimi pixelmi a aj s tym ze nebudes mat celu plochu v zornom poli a bude treba ocami bludit po ploche, resp. otacat hlavou. Ono uz aj 27" monitor je na hrane.
Preto staci ist do jednej predajne a pozriet si jediny FHD 32" televizor (pozor, v 32" su aj HD ready). Postavit sa do vzdialenosti ako to budes mat doma a urobit si predstavu. Nevsimat si co zobrazuje, ani ako, ale vsimat si raster a velkost plochy z tej konkretnej dialky. Nemusich ich vidiet 10, ani 5, staci jeden. Je to otazka stravenia par minut v jednom shope.
Zbytocne ti tu totiz budeme odporucat nejaku 32-ku, ked nakoniec doma zistis, ze sa na to nemozes pozerat, lebo ti tam napr. vadi ze vnimas pixele.
Je lepsie najprv merat az potom rezat.
aha až teraz som ta pochopil ja blondák a vlastne to som chcel vedieťžze či rôzne značky a typy tv majú rôzny ten raster tak som to mal hneď napisať
Ked je raz 32" FHD, tak je 32" FHD. Je jedno ci je to z Ciny ci z Marsu. Velkost je predsa ta ista.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Tak inak. Mas na sirku 1920 a na vysku 1080 bodov. Teraz tie body umiestni na plochu s uhloprieckou 24 a 32 palcov. Bodov mas rovnaky pocet. Co z toho vyplyva? A aky to bude mat vplyv na to, ked budes na tie dva monitory cumiet zo vzdialenosti 50 cm a zo vzdialenosti 3 m?
O toto tu ide.
tak po dlhšej dobe vas poprosim ešte o jednu radu ten tv som si požičal je to dost zrnite ta 32 ale aj tak neviem prečo po napojení cez hdmi kabel mi to rozhádzalo win a nešli spustit takze vyber je bud monitor a ktomu až existuje externy tuner ktorý prehra aj cablovy rozvod alebo monitor s tv tunerom v sebe čo je podla vas lepšie
To si mal nieco blbo nastavene ked ti to rozhodilo win.
to je uz jedno teraz uz len či existuje ext tuner+monitor alebo ist do monitoru s tunerom nech uz to kupim