PC na Vray rendering CAD, BIM, a všeobecné domáce využitie

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
synak
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 20. Jún, 2016, 15:01

Re: PC na Vray rendering CAD, BIM, a všeobecné domáce využit

Príspevok od používateľa synak »

V skratke momentálne pracujem pre menšieho Developera, akurát len kreslím realizák, ale v prípade záujmu budeme riešiť návrhy interiérov, plus možno budem robiť na vizualizáciach bytového domu.

K tomu mám rozpracované menšie projekty pre seba do portfólia, na ktoré sa mi zíde lepšia mašina.

Mám už aj nejaké vlastné zrealizované projekty za sebou, ale vačšinou som pracoval len pre druhých(malé aj veľké ateliéry), samozrejme ako sa bliži cesta ku titulu tak rozmýšľam aj ako rozbehnúť vlastnú kariéru architekta :D. Ale samozrejme som ešte zelenáč.

K mašine, potrebujem stabilného pracanta, ktorý nebude hučať ako turbína (nemusí byť vyslovene tichý), nepotrebujem zatiaľ ani nič prevratne rýchle 4-5 hodinové rendre ma nezabijú (ani na mojom 4jadrovom NTB som nerendroval zatiaľ dlhšie, ale to asi preto lebo som stále 3DS maxový noob, a zameriaval som sa na postproces v PS).

S tým Vrayom sa majú veci tak ako si spomínal, GPU budem (ak budem) zrejme využivať len na nastavenie scény potom prepnem do ADV kvôli nastaveniam. Ale Vray rastie rýchlo, takže sa dá očakávať aj zlepšenie možností gpu rendrovania.

A každý vo fachu vie, že väčšinou menším zákazníkom stačia "screeny" zo sketchupu, nepotrebujú prevratné vizu(nehovorím o nejakých promovizoškách pre polyfunkčné komplexy). Mne ide momentálne o vybudovanie kvalitného portfólia, s ktorým nebudem mať problém nájsť si prácu, a limity notebooku som už dávno prekročil aj keď nemám najhorší stroj.
Používateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa HaDeS »

v tom pripade je myslim, ze ta zostava celkom ok. Casom dokup RAM a mas teda plus minus ok pracovny nastroj.

ak by si velmi zatuzil po relativne malej a odhlucnenej skrini je este ina moznost.
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> V skratke momentálne pracujem pre menšieho Developera, akurát len kreslím realizák, ale v prípade
>> záujmu budeme riešiť návrhy interiérov, plus možno budem robiť na vizualizáciach bytového domu.

nerad by som znel zle, ale na toto staci hadam aj integrovana grafika v Intelackych cpu... ked to len trochu pritiahnem za vlasy. Pises ze nad 4 hodiny si este nerenderoval, neviem kolko robis projektov denne, ale mi to vychadza tak, ze v priebehu dna dokazes spravit jeden komplet cely projekt, druhy zacnes a velmi uspesne dokoncis poobede/vecer, v priebehu noci ked nerobis a nepleties sa do CPU konzumacie renderovacim jadram dokazes zratat dalsie dva projekty.

To mame plusminus styri projekty denne, kazdy na styri hodiny. Nespekuluj, kup si nieco tiche pripadne vymysli system ako by si mohol narychlo masinu zahibernovat (da sa to aj s desktopom), preniest do kuchyne kde trochu kriku nevadi, pustit a nechat bezat cez noc a rano doniest zase naspat do izby kde budes krasne hajat celu noc. Akokolvek to znie divne, preniest nejaku sprostu skrinku sedem metrov daleko mne osobne problem nerobi - ci nesiem v rukach trojkilovy notebook z izby do izby (co robim kazdy den velakrat) alebo sedemkilovu bednicku, to mam uplne jedno. Da sa to prezit, fakt da. A mas uplne vyrieseny hluk a prestoje, mozes maka 23 hodin 56 minut denne.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
synak
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 20. Jún, 2016, 15:01

Príspevok od používateľa synak »

Ďakujem za rady,

Samozrejme nepotrebujem pracovny High end, ešte neviem svoju profesionálnu buducnosť. Neviem na čo budem zameraný, ale myslím že na solídnu prácu bez sekania mi ten PC poslúži dobre.

Hades presne take minimal bedne sa mi veľmi páčia akurát táto je na mATX a tomu by som sa asi chcel vyhnúť.

Z pohľadu hluku sa na to nepozerám subjektívne, ja zaspím aj vedľa traktora(mám skúsenosť s polnočným prerážaním potrubia rovno pod oknom bytu na treťom :D ), no študujem mimo domova a budem bývať v byte so spolužiakmi, resp. s priateľkou tak ak budem mať spolubývajúceho, alebo spolubývajúcu nechcem veľmi v noci pískať. ale menší hluk, ktorý nie je piskľavý alebo veľmi hrubý (čerpadlo vodníka ma odrádza keď beriem "lacnejšie" varianty) sa dá prežiť.

BTW: napadla ma veľmi hlúpa otázka na skúsenejších a priznám sa toto naštudované vôbec nemám, veľké pracovné súbory s častým autosaveom (3ds max) mám mať na SSD či HDD? Samozrejme s rýchlosťou viem čo vyhrá ale čo sa týka životnosti SSD. Lebo o SSD mám dosť neaktuálne ivedomosti.
Používateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa HaDeS »

@autoback -samozrejme ssd, vies to este ojekabatit troska (customize->preferences->file->compress on save)
to dost znacne zoseka velkost suborov, zas na ukor vytazenia CPU pri savoch/autosavoch/loadoch.
defaultne su myslim iba 3 autosavy po 10 min, urcite chces viac.

moj viac ako 3 rocny tamtung 840pro ma takto nakrutene baj oko 19TB podla toho co som naposledy (rozumej tyzden dozadu) pozeral a ide bez problemov. este starisi intel (80 gb co bol kedysi velky hit ma cca tak isto a ide), cize zivotnost buniek by som neriesil, skorej zdochne elektronika, nez to zabijes na prepisoch.

mATX nie je nejake strasne obmedzenie, mam tak porobene slavy (dokonca jeden ITX az tam je problem s chladenim po OC).
pragmaticky ked sa na to pozries,
1)budes mat 1 systemove SSD,
2)nech nezeriem 2x 4/6TB disky v sw mirrore - to by ti malo pojat s prehladom ako kniznice, tak aj projekty na celkom slusnu dobu + image systemoveho ssd na rychlu obnovu systemu.
3)do tej ds4 sa zmesti macho rev b (sice tak tak ale zmesti) cize aj cladenie je celkom poriesene + su v nej celkom slusne fany ktore zavesis na built in regulator a mas aj relativne ticho.
Zas netreba onanovat nad teplotami CPU, pokial nethrottli, nech ide co to da.

je to pracovny nastroj, takze neocakavam ze do toho budes pchat X kariet. 2 su v pohode (znova vid moj workstation je tam ramapge gene s dvomi titanmi a proste to ide bez problemov, pravda ja to mam v Cosmos S skrini ale to je koli vodnemu chladeniu (kedysi pradavno som mal v antec 300 s i7 920 s HD5850 + 580gtx znova s rampage 2 gene ale po upgrade bolo treba prekopat vodnika a len malo skrin vtedy vedelo zobrat Alphacool NexXxoS UT60 radiatory, cize mATX formatu by som a vobec nebal.

v kazdom pripade tu riesime zasadne minoritnu cenovu polozku, SW vychadza radovo viac vray nejakych baj oko 750 1+1 ak si dobre pamatam (na rozdiel starsich verzii kde na dongle bolo v prvotnej cene 1+10)
max je 1600 / rok (obe su tusim bez dph)
fotoobchod a nejaky cad LT je oproti tomu 100/mes plus minus

k vray-u ti dam napriklad dobru radu, to upgraduj priebezne , zostal mi napr nevyuzity dongle s 1.5 (1+10) licenciou a upgrade na 3.x bol o 50 e lacnejsi ako kupa fungl novej licencie - samozrejme uz len 1+1

edit: v kazdom pripade si zober len jednu grafiku, nie som presvedceny ze na zaciatok nejako vyuzijes ci budes potrebovat dve
Ak sa dopracujes k tomu, ze ti ich bude nutne treba, uz budes v stave cely ten komp posunut bokom ako slave a postavis si novy.
edit2: debug
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Návrat na "Nákupná poradňa"