K tomu mám rozpracované menšie projekty pre seba do portfólia, na ktoré sa mi zíde lepšia mašina.
Mám už aj nejaké vlastné zrealizované projekty za sebou, ale vačšinou som pracoval len pre druhých(malé aj veľké ateliéry), samozrejme ako sa bliži cesta ku titulu tak rozmýšľam aj ako rozbehnúť vlastnú kariéru architekta

K mašine, potrebujem stabilného pracanta, ktorý nebude hučať ako turbína (nemusí byť vyslovene tichý), nepotrebujem zatiaľ ani nič prevratne rýchle 4-5 hodinové rendre ma nezabijú (ani na mojom 4jadrovom NTB som nerendroval zatiaľ dlhšie, ale to asi preto lebo som stále 3DS maxový noob, a zameriaval som sa na postproces v PS).
S tým Vrayom sa majú veci tak ako si spomínal, GPU budem (ak budem) zrejme využivať len na nastavenie scény potom prepnem do ADV kvôli nastaveniam. Ale Vray rastie rýchlo, takže sa dá očakávať aj zlepšenie možností gpu rendrovania.
A každý vo fachu vie, že väčšinou menším zákazníkom stačia "screeny" zo sketchupu, nepotrebujú prevratné vizu(nehovorím o nejakých promovizoškách pre polyfunkčné komplexy). Mne ide momentálne o vybudovanie kvalitného portfólia, s ktorým nebudem mať problém nájsť si prácu, a limity notebooku som už dávno prekročil aj keď nemám najhorší stroj.