Notebook na grafiku / video rendering

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
sh4d0wko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 08. Dec, 2009, 17:21

Notebook na grafiku / video rendering

Príspevok od používateľa sh4d0wko »

Ahojte,
uvažujem o kúpe notebooku ktorý by slúžil na tvorbu printovej a webovej grafiky plus strih rendering videa (tj photoshop, illustrator, premiere, encoder, zriedka after effects)

Moja otazka je hlavne ta, ci si myslite ze ci sa oplati kupovat nieco ine ako macbook, srsi z neho taka spolahlivost a sviznost oproti notebookom s windowsom (ziadny som v zivote nemal ani macbook ani notebook, ale robil som aj na jednom aj na druhom a co sa tyka prenosnosti sa mi viac pozdava macbook, na desktope mam windows)

cenovy strop neriesim aktualne, zaujima ma ze ci za cenu macbooku zozeniem lepsi notebook ako je macbook, celkovo aj performance aj spolahlivost a prevedenie
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05

Re: Notebook na grafiku / video rendering

Príspevok od používateľa pepkopav »

mac vhodny na rendering stoji cca 2000€ a za tu cenu by si mal herne delo alebo pracovny nb s podstatne lepsimi parametrami...

http://www.asus-shop.sk/katalog/asus-no ... 16gb-win10
http://www.hpobchod.sk/productOpt.asp?konfId=T7V78ES
http://www.dell-shop.sk/dell-xps-15-9550-n5-9550-n2-03
http://www.dell-shop.sk/dell-precision-m3510-3510-3146

staci dokupit RAM...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
DankoPR
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Feb, 2013, 20:25

Príspevok od používateľa DankoPR »

XPS 15 9550 je riadne delo, kolega ho má a je veľmi spokojný :)
sh4d0wko
Používateľ
Používateľ

vyzera gut... len este sa pohravam s myslienkou ze kupim len nejaky bazarovy mac okolo 600€ (tam uz su tie kusky co maju 8gb ram) pretoze drvivu vacsinu casu travim doma za desktopom, a notasom som ho chcel nahradit, ale desktop je desktop, notas mi bude aj tak aktivne treba az na jesen kedy zas budem cestovat a strihat mimo domu, potom zas pauza a zas jar/jesen/jar atd... tj myslim ze nejaky s tych macov s 8gb ram bude stacit
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert

8gb je dost malo a neviem,ci starsi cpu v macoch bude stihat...to si este riadne prever... :good: ...prajem dobru kupu...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
sh4d0wko
Používateľ
Používateľ

ide o to že doma mam celkom gut pc s 20gb ram v ktorom striham "velke" videa, ked idem mimo tak potrebujem expresne (rozumej do 24 hod od "udalosti") postrihat videa typu zapne sa kamera, kratky rozhovor, vypne sa kamera, intro k tomu, vodoznak, done... kludne to moze renderovat aj cez noc, skor ide o to ze ked som mimo tak som aj 2-3 dni prec, a za tie dni len tocim, pri com po veceroch a nociach by som mohol material rovno kompletizovat, ako hovorim tieto videa neobsahuju ziadne efekty, cisty strih, tj myslim ze by to mohlo stacit... uvazoval som o tom ze by som zamenil cely desktop a robil tam aj grafiku, kvalitne videa atd ale ked nad tym rozmyslamm tak furt sa viac naklanam k variante gut desktop + postacujuci ntb
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert

tak na take male veci staci aj menej vykonny stroj...nejaky mac13-14 by mal byt ok...take veci som dakedy strihal na c2d a v pohode to slo...

Návrat na "Nákupná poradňa"