ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.

Príspevok od používateľa CageJ »

nevsimol
Používateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Leon »

na faktúre to tu niekto spomínal už cca 2 mesiace dozadu
.
CageJ
Redaktor
Redaktor

na fakture ja, ale v systeme :)
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09

Príspevok od používateľa Matej.T »

Zdravím, rušíme pevné linky (hovory) a tetuška po telefóne sa nám vyhrážala, že nám zrušia aj magio internet :hysterical: Je dačo na tom pravdy? Poznám XY ludí čo má net, ale pevnú na hovory nemajú....
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

tak v podstate Vám zrušia aj net, lebo ho máte cez pevnú linku. treba to potom nanovo urobiť cez modem.
.
Matej.T
Používateľ
Používateľ

Sorry ja som blbec a pomýlil si topici, mierené to bolo na Telekom VDSL. Vec sa má takto. Na prízemí je pevná linka (hovory pre predajňu). Od 2. poschodia sú už nájomné byty a je tam nahodené VDSL 50Mbit/s.(na 2. poschodí konkrétne) Nachádza sa tam ich šitný VDSL dva v jednom( ZyXEL P-2812HNU) Aj v tomto prípade by to platilo? Na faktúre som objavil 120minút za 25e v rámci krajiny a ideme tam nahodiť mobil so 4kou.

Ešte raz sa ospravedlňujem za zle prvotne položenú otázku
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Píšeš že od 2hého poschodia je nahodené VDSL. Teda nejde cez tú pevnú linku, ktorá je na predajni ?
.
Matej.T
Používateľ
Používateľ

Tak som zisťoval. Máme vlastne ADSL internet. Slečna na telefóne bola zrejme dosť proaktívna a vedela odhadnúť neinformovanosť/vek/zdatnosti zákazníka. Už som si stihol 2x overiť cez chat/call support, že nám nerušia internetové pripojenie pomocou linky.
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa newmi »

tak si si mal prispevok zmazat a pokracovat tam kde to patri a vlastne, premiestnite si svoju diskusiu tam. Btw, nie, presunut sa to neda.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
CageJ
Redaktor
Redaktor

Inac... uz je mi jasne, preco si nemozem dat 15/1Mbps..

Orange totiz tuto sluzbu zrusil.. Mate tak 10 alebo 20.. :good: ..
Kaper

Príspevok od používateľa Kaper »

Všimli ste si niekto, resp. robí to aj ostatným užívateľom DSLka že pri daždi najhoršie pri búrke linka chybuje - CRC chyby + strácajú sa teda packety medzi koncovým užívateľom a DSLAM-om?
Je možné že to tak ruší linky? Alebo je problém v DSLAM-e? Poslednú dobu ma to začína pekne štvať... Predsa nemám Fi-Fi-nu...

Prikladám screen z PingPlotteru, budem rád za Váš feedback či je to fakt globálny problém alebo lokálny.

btw: doma mám ešte druhú linku a tam to robí tiež, ale asi o 75% menej chýb ako u mňa...
josa
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa josa »

Dnes mi prisla SMS, ze mi konci viazanost a ze ma budu kontaktovat.
No neviem ci sa chcem znova zaviazat. Aktualne platim 17€ za 10/1Mbit. Podla webu mam biznis DSL internet.
V ich cenniku sa absolutne nevyznam. Neviete kolko sa plati ak nie som viazany? Zostane mi ta suma 17€, alebo sa mi navysi?
vDSL u nas nie je dostupne.
Ak sa zaviazem tak maju v ponuke teraz DSL 10 za 12€, cize mesacne by som usetril 5€.
Kaper

Josa: Co sa tyka viazanosti pri sluzbach od orange-u, mam skusenost len jednu. Zatial som viazany :D.

Pozeral som sluzbu BIZNIS DSL: Spytam sa takto? Vyuzivas nieco z toho? ak som spravne pochopil, je tam nejaky pristup do privatnej siete. A to je asi tak vsetko. Inak klasika DSL.

Vidim to asi nasledovne:
1) AK SA NECHCES VIAZAT:platit sice viac, ale si bez viazanosti. / Zalezi akych ma v okoli providerov. Ak si na dedine ako ja, nic lepsie ako dsl neexistuje.
2) AK SA CHCES VIAZAT ale platit menej. Tak je volba jasna. Podpisat novu zmluvu a platit o 3€ menej mesacne.
3) Skusit sa s orange-om dohodnut tak, ze to chces bez viazanosti a za cenu aku maju na internete. Ale to asi nepojde... Treba skusit nieco zjednat.

k otazke aka suma ti zostane, tak si myslim, ze logicky by sa ti suma nemala menit, nakolko mas podpisanu zmluvu s platbou mesacne xy€ a pokial ti orange sam neznizi tuto sumu, tak by mala zostat.

Len ta poopravim.
DSL 10 za 12€ plati len ak mas hlasovy pausal nad 10€ mesace
DSL 10 za 13.99 plati pri viazanosti. A posledna cena je tu co mas teraz ty, bez viazanosti. Je to tam pekne rozpisane.
josa
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa josa »

No, ja ani neviem preco mam ten biznis dsl. Som mal zakladne dsl od nich a neskor som poziadal o zvysenie rychlosti na 10mbit a asi odvtedy tam mam ten biznisdsl.
Az po pridani postu sem som si vsimol, ze ta pekna cena je ak mam od nich 10€ pausal. Mam sovu 5 ktoru aj tak idem prenasat k inemu opovi.
Uvidim co mi teda ponuknu. Problem je v tom, ze ak vsetko pojde tak ako ma tak koncom buduceho roka sa budem stahovat a nechcem zbytocne platit internet, ktory nikto nebude mat.
Kaper

Tak v tom pripade myslim ze si si aj sam odpovedal :-D

Návrat na "Siete"