TV UHD do 2000 eur

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: TV UHD do 2000 eur

Príspevok od používateľa mp3turbo »

este prezrad odkial si mal 4K zdroj - z youtube ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

Dargy:

Nejde o tabulky, tie nehovoria o tom ze z tej vzdialenosti to vidis, ale o tom ze z tej vzdialenosti to vidis dostatocne nato aby to malo zmysel. A hadam je kazdemu jasne ze su orientacne.
Ide tu o schopnosti ludskeho zraku. Nie je schopny z urcitej vzdialenosti rozoznat rozdiely medzi tak malymi objektami ako su pixele.
Na 50" z povedzme 3 metrov rozdiel este vidis, ale je tak maly ze to nema ziaden zmysel. Musis presne vediet co mas hladat a ostrit odusu. Z toho zazitku ktory by si mal mat nemas nic. Pocas sledovania filmu predsa nestudujes pozadie ci su stromy vzadu trosku ostre alebo ostre velmi. To z tych 3 metrov musis. Preto je treba vacsia uhlopriecka alebo sediet blizko aby si to robit nemusel a videl vsetko periferne.

A inak vzdy ma pobavi ta honba za 4k. Staci ze sa to tam zacne trochu hybat a razom je ostrost 4k na 300 riadkoch. :-)

Hrdinov s velkohubymi recami, ktori vidia a pocuju aj travu rast je vzdy vela. Na slepom teste ale ich superschopnosti vzdy koncia. - to teraz nenarazam na teba.
Používateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa dargy »

mp3turbo napísal:este prezrad odkial si mal 4K zdroj - z youtube ?
Ano aj, plus nejake ukazky cez pc, cez vlc sak je toho kopec, myslim dema aj s celkom slusnym datovym tokom.
A nemuste ma tu preto ukamenovat. Ja som rovnakeho nazoru, ze pod 65" je 4K aj tak zbytocne. A to iste plati aj o tom zahnuti, no ja by som sa nato z 3-4m pozerat nechcel. To ohnutie ma zmysel ak fakt clovek sedi velmi blizko, alebo ma megauhlopriecku.
A s tym motion resolution? Sväta pravda, ja s v praci tiez smejem z kolegov vsetci to kupuju ako rozky a doma pozera tak dabovane avicka a jojku s markizou. Ale ten marketing vymetava ludom hlavu ze?
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ale kdezeeeeee - ved preto som sa pytal aky si mal zdroj, lebo tie ubohe 30Mbity z vimeo a youtube a podobne, to je UPLNA skoda pustat. Z malinkych rucnych kalibrov typu Panasonic GH4 mas 100Mbit/s datovy tok CO JE DEFINOVANE AKO CONSUMER CLASS za 1000 eur a to znamena ze ak mas mat nieco NAOZAJ KVALITNE, tak sa bavime 400Mbit/s A VIAC, bez milosti.

No a take zdroje nema 99.9999999% populacie, koniec diskusie.

Moj predbezny nepodlozeny vedecky zaver : ROZDIEL MEDZI 1080P a 4K NA AKOMKOLVEK TELEVIZORE DOMA JE SPOSOBENY PRIMARNE ROZDIELOM V KVALITE SIGNALU RESPEKTIVE UROVNOU KOMPRESIE prenesene povedane datovy tok hraje uzasnu ulohu. Jasne, rozlisenie hraje obrovsku ulohu a jasneze viem ze 4K je stvornasobne viac ako 1080p - tri roky budu tento rok na Vianoce co mam 4K doma na stole v 40" uhlopriecke takze mne o 4K nemusite rozpravat.

Vzhladom na nedostupnost KVALITNEHO filmoveho signalu v 4K rozliseni je skoda diskutovat dalej o vasich ociach, metroch a farbe sedaciek z ktorych robite "TESTY" - ja moju 4K pouzivam ako computer monitor a krochkam blahom (na to som ju aj kupil). Ani torrenty 2160p to nezachrania; videl som jeden a ten isty material z Red Kamery original natoceny v 5K rozliseni, potom ustabilizovany a presamplovany do 4K rozlisenia s rozlicnymi datovymi tokmi.

Kto nevidel rozdiel medzi 50Mbit/s, 100Mbit/s, 200Mbit/s a 500Mbit/s datovym tokom, ten sa so mnou nema o com bavit. Takze ruku hore, kto mate k dispozicii ASPON 200Mbit/s material ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
dargy
Používateľ
Používateľ

Tak porovnava sa to co je k dispozicii, cize nic lepsie nieje k zohnaniu len tak. ale ked uz vidim rozdiel aj v tom hov.e? Ja som to porovnal cisto subjektivne tot vse. Presne som tusil ze sa tymto smerom to bude uberat. :-D
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

tak ale potom nemozes povedat ze 4K / tento televizor je ultrafasa z dvadsiatich metrov...

Asi by sa potom hodilo napisat "to co som mal k dispozicii spravilo velky rozdiel, pretoze 1080p bolo 25Mbit/s H264 a 4K bolo 100Mbit/s navyse H265". To by bolo objektivnejsie vyjadrenie, ze ? Akoze sorry ale ked niekto vidi rozdiel v ostrosti listov na stromoch pripadne pohybujucej sa vody na plazi a pdobone, tak vidi len a len dosledok kompresie. O nicom inom to nie je, pretoze zrovna listy na stromoch - a cim sa viacej kymacaju vo vetre tym je uloha kompresie vacsia - su typicka vec na ktorej ta chyti kompresia a kvalita signalu celkovo.

Moja sprava je jasna : chcel som povedat ze posudzovat kvalitu 4K tym ze si pustim nejaku SRACKU z youtube alebo netflixu je totalne, totalne, totalne scestne. Absolutne mimo.
Redrif
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 22:25

Príspevok od používateľa Redrif »

andrejsvk napísal:Redrif - boze tolko dristov som dlho necital, menuj jednu uhd 32" tv
ako berem, ze 5% jedincov ma vacsie zrenicky a pozna dakych 25% nad graf, ale viac fakt nie
uplne kludne s tebou spravim test, o kolko len chces sa mozme stavit
btw zatial som vsetkych 7 500 prispevkov poskytol zadarmo
pozdravujem orlie hniezdo :bye:
Dristy :D Povedal som to ako priklad ked nevies citat, alebo si to nepochopil :-) Zlaty si ako sa snazis ale zase tu hovoris len o pocte pixelov a nie o kvalite, takze zase len trepes z cesty a zjavne si nic nepochopil z toho co som napisal. Ale to ma neprekvapuje, kedze som ti nezaplatil za tvoj cas aby si sa vzdelal :-) Naco potom pises ze ci ti mam zaplatit tvoj cas, ked vsetky prispevky mas zadarmo? 7500 prispevkov s nulovou vypovednou hodnotou, gratulujem :-)

A je vidno, ze sa v tom vobec nepohybujes, alebo si sa dlho nebol na vlastne oci pozriet, lebo rozdiel vidi kazdy normalny clovek, ktory nema aspon 10tky dioptrie, ako tu uz napisal aj dargy :-) Zbytocne sa ale hadat s niekym, kto sa tomu nerozumie a posledny krat si robil update toho ake technologie su v roku 2010 a bude sa tu hadat aj ked sam vie ze nema pravdu :-) Kedysi boli na forach len profesionali a dnes uz tu su same deti, ktore si precitali 2-3 clanky a hned su majstrami v obore ... Ako som povedal andrejsvk - vsetky tvoje odpovede nesmerovali bud k mojej otazke, alebo nemali ziadnu vypovednu hodnotu :-) Prajem krasny den
dargy
Používateľ
Používateľ

mp3turbo:
Neviem odkial chces zohnat 4K video v takej kvalite, jedine tak v studiach ako si aj spominal. A 99,99% bude vsetok obsah na nete komprimovany. Ale tvrdit ze je somarina porovnavat shity na netfilxe a youtube je blbost ale z tvojej strany. Ked raz vidim rozdiel na 3m pri 55" tak ho tam vidim a hotovo. O tom bol cely moj pripevok a ty mi tu vypisujes elaboraty o datovom toku a presviecas mna o tom ze ten rozdiel co som videl bol sposobeny kompresiou. Toto nema chybu a este mi vkladaj vyroky typu ze z 20 metrov. Nemam slov. Ano mas pravdu, zozen mi to video s 500mbit a mozes ma kludne otestovat ty kompresia. Do 20s ti poviem presne ci je to fhd alebo 4K ak to budeme porovnavat. Ale ano jedine ty to vies ze to tak neni lebo iba ty jeden z mala si to videl a vsetko co som doteraz napozeral mozem hodit za hlavu. Ja netvrdim ze nemas pravdu, ale pravdu mam aj ja. A nepis veci co som nenapisal. Reagoval som na andreja ze ja vidim rozdiel aj zo vzdialenosti co je mimo tabulku. O datovych tokoch to plati odkedy sa video digitalizuje, mne take veci vysvetlivat netreba a neviem preco by si nemohol porovnat rozdiel napr. na youtube. Tvoje tvrdenie ze je to hlupost s datovymi tokmi neobstoji. Nemusis vsetkym dokazovat za kazdu cenu vynimocnost seba sameho, lebo takto na mna tvoj prispevok zaposobil. Zhadzujes ludi a domyslas si nevyslovene vety.
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Redrif napísal: lebo rozdiel vidi kazdy normalny clovek, ktory nema aspon 10tky dioptrie, ako tu uz napisal aj dargy :-)
dargy napísal: Do 20s ti poviem presne ci je to fhd alebo 4K ak to budeme porovnavat.
Predpokladam, ze ste mali obaja vedla seba FHD a UHD TV v rovnakej uhlopriecke a pustali rovnake video. A ze to bol slepy test, teda ze ste nevedeli ktory tv je ktory.
dargy
Používateľ
Používateľ

Nie bol to jeden uhd televizor. Prepinal som iba rozlisenie videa. Robite z toho zbytocnu vedu, nechcete aby som urobil laboratorne podmienky? Lebo iba toto sa rata ci ako? Sedel som pri tom hodinku a bavkal sa a sledoval, cize robil som to co bude robit 99,99 % ludi. Nemusite ma tu presviedcat. Samozrejme ze take idealne podmienky o ktorych tu tocite nedosiahnete len tak. Jednoducho bfu test na zaklade mojich vnimacich schponosti. Ci tu sa da napisat len odborny posudok? Kua, vsak sa tu debatuje lebo je to forum, tak napisem co mam za skusenost....nema to zmysel. Vzdy si najadete co bolo zle, aby ste sa ukazali ze ste odbornici z fachu. Takto sa to nerobi chlacpi, trosku ucty by sa hodilo. Ale presviedcat ma co som videl a hladat dovody preco to tak bolo je scestne. Lebo nebolo to jedno video ale minimalne 20 ukazok, a pri vsetkych som evidentne rozdiel videl. Len nezacnite zase ze ten rozdiel som videl ne preto ze fhd->4K ale budete hladat ine dovody aby ste ma vyvratli... Vela stastia s hadzanim hrachu o stenu. Urobim to este raz trochu klesnu ceny uhd blueray playerov a bude aj konecne obsah s poriadnym tokom, a na just vedla postavim moju plazmu a potom uz budem moct nieco take napisat? Lebo inak iba trepem ze?
Naposledy upravil/-a dargy v St 03. Aug, 2016, 09:12, upravené celkom 1 krát.
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

:laugh: Tak uz sme doma...
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28

Príspevok od používateľa pipo137 »

Dargy: rychla otazka, pod vetou prepinal si rozlisenie videa myslis to, ze si prepinal rozlisenie youtube-ackych videi medzi uhd a fhd?? ;-)
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

>> Nemusis vsetkym dokazovat za kazdu cenu vynimocnost seba sameho, lebo takto na mna tvoj prispevok zaposobil.

skus sa este pozriet ako posobia tvoje prispevky. Ja som napisal slusne (az na slovo SRACKY ktore ma byt jednoznacnym zvyraznenim toho co mame dostupne) a ty sa obuvas nielen do mna ale hadam do vsetkych tu okolo.

Majster svetla je len jeden, to mas pravdu.
dargy
Používateľ
Používateľ

Jak male deti. Ako sa z konstatovania a mojho poznatku da obuvat na vsetkych naokolo? Vsak som sa len branil. Ja som tvrdil jedine, ze z 3m na 55" vidim rozdiel fhd oproti 4K. Az potom zacalo obuvanie, ale nie mnou. Ty si zacal ze 99,999% ludi nema pristup ku kvalite v 4K. Cize to vlastne nemozeme subjektivne porovnat v tom co je k dispozicii ? Ale mozme vsak podmienky su take ake su. To mi nebrani vyslovit moj poznatok preboha. Ja uz koncim nemam sil. Ale este raz si pozri postupnost mojich a tvojich prispevkov, ked sme pri obuvani sa do niekoho. Mier vsetkym, aj orlom aj masterovi of the light.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

dargy napísal:z 3m na 55" vidim rozdiel fhd oproti 4K.
To vidis rozdiel v kvalite zdroja, nie rozdiel v rozliseni.

Návrat na "Nákupná poradňa"