Fotoaparat pre zaciatocnika DSLR vs. Mirrorless

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Re: Fotoaparat pre zaciatocnika DSLR vs. Mirrorless

Príspevok od používateľa molnart »

precitaj si clanky Davida Jezka na diit.cz, ma niekolko clankov o Pentax a dost im fandi, ale vseobecne je to strasny hipster, tak to treba brat s rezervou ;)
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Diablo1st »

Purejoke napísal:Neviem no je toho dosť momentálne premýšľam už aj nad navýšením rozpočtu. :D Nedalo by sa poriešiť niečo zaujímavejšie keby sme bavili o 600 eurách len za telo?

Čo sa týka Sony A57 bol by to zaujímavý deal lenže realita je taká, že sa mi nepodarilo nájsť seriózne inzeráty. A to čo by podľa mena malo byť "nástupca"(A58) nedosahuje podľa recenzií kvality predchodcu. Druhý háčik vidím v záruke, ktorú by som rád mal.

Len tak mimochodom má nejaký zmysel pozerať sa po značke Pentax ?
Veľmi nešpekuluj, pokiaľ s fotením nemáš nejaké extra skúsenosti. Po čase by si mohol banovať.

Osobne by som určite riešil bazár, napr. už spomínaný Nikon. Ale radšej si choď jednotlivé modely vyskúšať dakde do predajne. Neviem ako pre ostatných, ale pre mňa je ergonómia podstatnejšia ako technické parametre. Možno zistíš (tak ako ja), že Nikon D5xxx či D3xxx sú síce technicky lepšie foťáky ako Canony, ale naprd sa držia. Samozrejme môže to byť aj opačne.

Ohľadom Pentaxu, sú to slušné zrkadlovky, takže ak by si naďabil na slušnú ponuku tak neváhaj :cool:
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.

FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Purejoke
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 30. Sep, 2013, 11:22

Príspevok od používateľa Purejoke »

Diablo1st napísal:
Purejoke napísal:Neviem no je toho dosť momentálne premýšľam už aj nad navýšením rozpočtu. :D Nedalo by sa poriešiť niečo zaujímavejšie keby sme bavili o 600 eurách len za telo?

Čo sa týka Sony A57 bol by to zaujímavý deal lenže realita je taká, že sa mi nepodarilo nájsť seriózne inzeráty. A to čo by podľa mena malo byť "nástupca"(A58) nedosahuje podľa recenzií kvality predchodcu. Druhý háčik vidím v záruke, ktorú by som rád mal.

Len tak mimochodom má nejaký zmysel pozerať sa po značke Pentax ?
Veľmi nešpekuluj, pokiaľ s fotením nemáš nejaké extra skúsenosti. Po čase by si mohol banovať.

Osobne by som určite riešil bazár, napr. už spomínaný Nikon. Ale radšej si choď jednotlivé modely vyskúšať dakde do predajne. Neviem ako pre ostatných, ale pre mňa je ergonómia podstatnejšia ako technické parametre. Možno zistíš (tak ako ja), že Nikon D5xxx či D3xxx sú síce technicky lepšie foťáky ako Canony, ale naprd sa držia. Samozrejme môže to byť aj opačne.

Ohľadom Pentaxu, sú to slušné zrkadlovky, takže ak by si naďabil na slušnú ponuku tak neváhaj :cool:
Tak ono určite budem sledovať ešte nejaké ponuky po bazároch. Minimálne nejaké objektívy už mám vyhliadnuté. Čo sa týka vyskúšania tak sa skúsim zastaviť v pár predajniach než kúpim na nete. :D
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Samsung 980 1TB Case: NZXT H700 Monitor: Dell AW2721D
miroh
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa miroh »

skus cez bazos stiahnut tu a6000 ...pise ze novy a ak ma aj zaruku... na 600e a mas fakt slusne foto na zaciatok....
Marscruisser
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Dátum registrácie: Št 04. Aug, 2011, 16:13

Príspevok od používateľa Marscruisser »

Oplati sa inak dotiahnut fotak z USA? Kamarat ide na dovolenku do LA. Je to lacnejsie?
|Core i5 2500K@4400MHz |Gelid Triannquillo rev.2|MSI Z77A-GD55|Kingston 16GB DDR3|Gigabyte GTX 56GOC-1GI|SSD OCZ Vertex3 60GB| 2x Samsung F3 500GB raid 0|OCZ 500W|Case Lian Li K-58|
Pepeb007xx
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22

Príspevok od používateľa Pepeb007xx »

kedysi bol len zolo, ktory predaval na bazosi lacno fotaky, teraz ich tam je viac, skus popozerat takych, ktory predavaju s textom
Predam digitalny fotoaparat xxx, novy, v ponuke aj s objektivom xy alebo xy, zaruka, dovoz zdarma, mobil 09xxyyyccc
toto bol moj posledny email, ktory som si s nim vymenit, urcite sa len premenoval..
Screenshot_1.jpg
..na tvojom mieste by som isiel do Sony A6000 a uz sa sam rozhodni ako sa tomu chces venovat, ci chces investovat viac, potom uz len objektiv, ci uz setovy alebo si vyberies svoje, ktore ti budu pasovat do tvojho foto zanru.
Marscruisser napísal:Oplati sa inak dotiahnut fotak z USA? Kamarat ide na dovolenku do LA. Je to lacnejsie?
aj toto je varianta, urcite bude lacnejsi ked ti ho dovezie..
MB Asus B550-F CPU AMD Ryzen 7 5800X3D @4,4GHz CPU AIO Fracal Desing Lumen S36 GPU Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24G RAM Patriot 64GB DDR4 SSD Samsung 990 PRO 2 TB PSU Corsair RM850x Case Fractal Design North Chalk White TG Clear Monitor Samsung 32''U32H850 OS Win 11PRO64SK Repro Edifier S880DB
NAS Synology DS218play Noctua 20TB WD Red Surveillance Reolink RLN16-410 8TB UPS EATON Ellipse ECO800
Router Mikrotik hAP ac³ MESH 2×Asus RT-AX55 TV Philips 65OLED806 SoundBar Samsung HW-Q950A 11.1.4
Retro handheld Anbernic RG556 + Samsung PRO Ultimate 512GB GamePad Xbox wireless controller

#grammarnazi #parfumslover Steam Pepeb007xx #DotA2 pretaktovanie klan: PC.SK Battle.net pepeb007xx#2925 #diablo4
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41

Príspevok od používateľa lepermessiah »

otazne, o kolko by bol lacnejsi vzhladom na kurz, dan (ktoru tam musi zaplatit). ja som siel s takymi velkymi ocami do USA a nekupil som nic, lebo co u nas 399eur, u nich 399usd + dan (tusim 7 alebo 11%). vtedy mi to vyslo o asi 50eur lacnejsie, co mi za kratsiu zaruku nestalo (jednalo sa o tablet)

australia je ina pesnicka, kurz 1.5 a moj Oly aj so zlavou stal s 12-40 menej ako na SR samotny objektiv ..a k tomu mam gratis 3 rocnu zaruku medzinarodnu
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[LCD]: Dell U4025QW
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[LCD]: Dell U4320Q
[Peripherals]: Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade
Marscruisser
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

Aku dan mas na mysli?
|Core i5 2500K@4400MHz |Gelid Triannquillo rev.2|MSI Z77A-GD55|Kingston 16GB DDR3|Gigabyte GTX 56GOC-1GI|SSD OCZ Vertex3 60GB| 2x Samsung F3 500GB raid 0|OCZ 500W|Case Lian Li K-58|
Marscruisser
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

Co som pozeral wallmart,su tam zaujimave ceny.
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41

Príspevok od používateľa lepermessiah »

no pokial viem, tak ceny v USA su udavane bez "sales tax" pretoze kazdy stat ma inu, mozno to neplati pre niektore obchody, no ja som v BestBuy chcel kupit tablet a pri counteri mi uplne ina cenovka vyskocila tak som podakoval a odisiel
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[LCD]: Dell U4025QW
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[LCD]: Dell U4320Q
[Peripherals]: Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

Len zbežne som prebehol očami tému, pokiaľ som si dobre všimol, tak foťáček ešte nie je vybratý, takže rád by som prispel troškou k téme

Som nadšenec do fotografie - teraz sa tomu nanešťastie nevenujem tak ako kedysi ale nadšenie neopadlo - milujem technológie a novinky na poli foťákov atď atď... Začínal som s Nikon D60 s 18-55 a o pár rokov som šiel na Nikon D7100 + pevnú 85/1.8G...

Vyjadrím sa najprv k pôvodnému psíepvku, pure...
- je škoda, že sa v tých článkoch porovnáva D3300 a 1300D, podľa mňa to nie je veľmi fér, skôr by namiesto 1300D, v porovnávaní mal byť 100D - sú to cenovo rovnaké telíčka s D3300
- čo som zbehol nižšie očami, tak chalani písali o mirrorlessoch - ja som ich osobne nikdy veľmi neriešil - veľmi veľmi rešpektujem gigantov ako A7S/A7R ale inak to nie je môj šálok kávy, aj keď hlavne za posledné roky kválitou senzorov šli veľmi hore, teda sú veľmi tým hybridom medzi DSLR a mydlom (kompakt) - kvalitou často o nič pozadu za DSLR, kompaktnosťou ako mydlá a často už majú aj príjemnú ergonómiu (rozumejme možnosti ovládania)
- na začiatok je 400€ budget parádny, človek si to vie všetko ohmatať a ak mu to nevyhovuje, tak to za 250€ strelí niekomu inému

K téme...pri DSLR mám rád to, čo robí Ňikon - sharovanie snímačov medzi D3XXX, D5XXX a D7XXX radou - to je pre mňa základ, vynikajúci snímač aj v tej najlacnejšej. Samozrejme, rozdiely potom robia iné faktory - telo (veľkosť, materiál, ergonómia), displej, fičúrky, zaostrovací systém, meranie expozície, "kvalita" uzávierky,...

Napriek všetkým "záporom" a aj napriek rešpektu voči Canonu (760D, 70D, 80D a všetko vyššie) v kategórii do 800€ by som často odporúčal niečo iné, kde vyššie by som už pravdupovediac viac odporučil 80D ako D7200 ale to je jedno...Či začínaš alebo máš obmedzený rozpočet, tak teória pri fotení na zrkadlovkách - zadováž si telo s kvalitnými vnútornosťami a stavaj na objektívoch - nič sa na tom nezmenilo a pri tom, ako kvalitný senzor je v D3300 by som teraz nemal najmenší problém ísť do D3300 (k tomu Meike grip, dvoje baterky - because I am lazy) a sústrediť sa na objektívy, prečo ? Prejdime k tomu, prečo...

Ergonómia - 95% ľudí ti povie, že D3300 a D3XXX rada má hnusnú...žiadnu, oničom ergonómiu - ja absolútne nesúhlasím, prečo ?
- u DSLR fotím RAW a to aj každému odporúčam (výnimkou sú športoví fotografi ale tam by som D3XXX neodporúčal kvôli AF systému nižšej triedy, rýchlosti sériového snímania atď)...vďaka tomu nemusím nikdy riešiť vyvýženie bielej - super! jeden parameter na nastavovanie je preč
- AF - pokiaľ nefotíš šport alebo iný pohybujúci sa objekt, tak AF-C režim je konina a často sa AF prepína zriedkavo, takže ja by som mal AF-S režim napríklad (som skôr na portréty a street fotografiu)
- Meranie expozície - za predpokladu, že by tomu daný človek naozaj rozumel, tak je to parameter, ktorý meniť môžeme

Takže...čo mi ostáva ? Magický trojuholník - clona, čas uzávierky a ISO - to všetko dokážem na D3300 v pohode kontrolovať - budeme teraz hulákať, že to nemá dva voliče ? Môj bože, rovnako rýchlo a pohotovo som dokázal meniť clonu ako na D60 cez tlačidlo+roller (to isté aj D3300), tak na D7100 cez osobitný roller
- Clona - tlačidlo + roller
- Čas - roller
- ISO - FN-tlačidlo (pod D3300 badgom) alebo + roller
Takže pre mňa ergonómia je taká, akú potrebujem

Prejdem ešte k režimu fotografovania - PSAM štvorica - Bože, pamätám si to, prvé dni s D60 - Auto - ďalšie dni a štúdium článkov okamžtý switch na M a odvtedy som manuáloval ako lelens a nemusel som...preboha, načo...krásu A režimu (prípadne S podľa toho, čo fotíte) som objavil až neskôr - múdra automatika na dopočet času podľa zvolenej clony a ISO (pokiaľ samozrejme nie je ISO na Auto)

Bum, som pripravený na fotenie - teda až keď by som mal Grip ako som spomenul vyššie - nič sa nemení na veci, že D3300 je mini (ako D60 pokiaľ sa nemýlim), takže pri mojich lopatách by som ju držal troma prstami, ktorými by som ju príjemne dráždil - palec vzadu a ukazovák+prostredník vpredu (ani bůh neví, kde až skončí táto veta), ak by som mal dobrý deň, tak ešte prsteníkom na spodku. S Gripom by sa to maličké telo premenilo na neuveriteľne vynikajúcu miniaturnú vecičku, ktorá by sa výborne držala aj napriek rozmerom - nízka váha, dostatočná plocha pre komfortné uchytenie, všetky parametre na dosah prstov...už len objektívy...

Toť môj príspevok - odporúčam D3300, pokiaľ sa v tom budeš hrabať, nájdeš plno pekných kúskov ale ja by som ich neriešil, kedysi som okrem iného spravil chybu, že som veľa študoval a nešiel rovno do terénu (viac som len vyberal, čo kúpil, než kúpil a nakoniec sa dostal do nekonečného hurikánu tiel a objektívov na zozname na kúpu)...AF-P sa mi páči, som rád, že nikon niečo také spravil, nie je to už len o tom zohnať telo a ako jediný kitový 18-105ťku, teraz aj 18-55 je zaujímavá - pokiaľ ťa to chytí, tak je to len krôčik od ďalších lacných objektívov ako sú obrazovo famózne pevné 35ťky a 50tky 1,8G , trošku vyššie plno zaujímavých Tamronov, iných nikonov atď atď...sky's the limit :good:

Veľa štastia :)
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

Ja by som to zhrnul takto.

Co tym chces fotit ? Aku chces minimalnu kvalitu ? Ja by som to zhrnul do tychto tried.
Berem do uvahy len nikon a canon, lb objektivy, bleksy atd su najviac rozsirene a pre vyvoj dolezite aby si mohol upgradovat. U oboch su dost podobne.

1.
Lb ak chces fotit len tak pre zabavu, tak si kup nejaku vlajkovu lod s telefonom napr. Galaxy S6/S7 pripadne ine.
Je to all in one, je to tenke, lahke a lacne (lb mas k tomu aj telefon a ine). Fotky to robi v zaklade dobre pri dobrych svetelnych podmienkach.
Horsi pri low-light podmienkach.

2.
Si ochotny fotit, tahat so sebou zrkadlovku fotit do raw a nasledne sediet za pc a robi post-processing, tak je uplne jedno ci kupis D3200, D3300 alebo D5200, D5300, D5500.
So setovym objektivom bude male percento lepsie ako pri spominanom lepsom mobile, niektore kvalitou rovnako a vela horsich rozmazanych.

Rozdiel medzi D3200, D3300 alebo D5200, D5300, D5500 je taky minimalny, ze musel by si byt macher aby si z toho vytazil. Vyhoda 5XXX rady je, ze ma vyklopny LCD a tam to konci. D5500 ma ako jediny touchscreen a wifi/gps ale to je len vybava. Fotenie nijako neovplivni.

3.
Si ochotny fotit a obedovat pre to vsetko. Teda tahat so sebou foto rupsak so stativom, kupit nekompromisne najlepsie DX (crop) objektivy. Teda pevnu 35 f1.8, 50 f1.8, 85f1.8. Realne na bezne fotenie vyzujies len 35 f1.8.
Kedze nema AF motorcek, tak si dost limitovany. Nikon 24-70 f2.8 asi nezaplatis a tamron 17-50 f2.8. Niekomu smakuje, niekomu nie. Fotky horsie ako 35 f1.8 ale mas zoom, ktory je drahsi a tazsi.

Cize mas D3200, D3300 alebo D5200, D5300, D5500 s 35 f1.8 plus ken rockwell dost chvali 55-200 VRII, lahky a lacny teleobjektiv. Sice k 70-200 f2.8 VRII sa k tomu nepriblizuje, ale stoji to malicku cast.

Dalej ak chces fotit oslavy, portrety tak externy blek je nevyhnutnost. Cinu young yung a pod sracky nebudem menovat. Najlacnejsie pouzitelna alternativa je SB 700 (SB400 stoji menej ale zase je obmedzujuce) to mas cez 250e, brasna 50e, stativ 50e cize 350e a este nic.
Treba ti 200e za 35 f1.8, cize mas 550e a to mas len zakladny setup, s ktorym musis vediet fotit.

Prechod na 7100 a 7200 radu ma zmysel, len ked vies co robis. Kedze tam je vo vyhode ergonomia a vies rychlo prepinat nastavenia (sice vraj porovnatelne ako s D5500 touchscreenom), plus je lepsie utesnena voci poveternostnym podmienkam, ma viacej zaostrovacich bodov , vraj podobny chip ako D800, dual card slot atd.
Cize malicko lepsie fotky vykupene za vyssiu cenu a vacsiu vahu. Ktoru napr. na turistku je to riadne na pritaz.

Cize rozmyslis co chces a co ocakvas.

PS: mam napredaj velmi zachovalo malo fotenu D3200 s 18-55 setakom. :-)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
stevo891
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 14. Jan, 2009, 02:54

Príspevok od používateľa stevo891 »

Ako som ti uz pisal aj v sprave (ktoru si odignoroval co nieje pekne) mozes dojst ku mne, skocime na pivko do lokalnej krcmicky a mozem ti poukazovat fotaciky aj nejake objektivy + ti mozem vysvetlit zaklady fotenia a ked si donesies nejaky nb tak si mozes porovnat aj fotky. Momentalne mam doma D3200, D7100, Nikon 18-105mm f/3,5-5,6G DX ED VR, Nikon AF-S 35mm f/1,8G DX a Nikon AF-S 70-300mm f/4,5-5,6G VR Zoom IF-ED. Ale tak evidetne nemas zaujem tak ta nebudem nutit :-)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
MB: ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2 | CPU:Intel Core i7-4790K @ 4600 MHz | COOLING: Raijintek Ereboss, 2x Noctua NF-P12-1300 | RAM: Kingston DDR3 12GB 1333MHz CL9 HyperX (2x4GB, 2x2GB) @ 1800MHz | VGA: ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5| SSD: Kingston 240GB SSD HyperX SATA3, 2.5 | HDD: Seagate Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s 1TB | MONITOR: LCD Benq G2420HDBL | CASE: Fractal Design Define R2 Black Pearl, 3x Noctua NF-S12B FLX| FAN CONTROLLER:NZXT Sentry Mesh | PSU: Seasonic M12II-620
Purejoke
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 30. Sep, 2013, 11:22

Príspevok od používateľa Purejoke »

loleqboleq : Ďakujem za obsiahly príspevok momentálne mám požičaný Nikon D5300 + 35mm f/1.8G. V podstate som dostal presne to čo som chcel kvalitné ostré zábery. Ono absencia zoomu zamrzí ale tak aspoň si viac pobehám a pošpekulujem než niečo odfotím. :D Zatiaľ sa stále učím a skúšam. Najviac by sa mi pozdávalo niečo všestranné ako Sigma 18-35mm F/1.8 DC HSM. Ale tak ešte niečo pofotím než začnem nakupovať objektívy s takou cenou.

stevo891: Na správu som ti odpísal, že momentálne sa stále rozhodujem a zisťujem do čoho by som chcel ísť.
Naposledy upravil/-a Purejoke v Pi 05. Aug, 2016, 08:32, upravené celkom 1 krát.
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Samsung 980 1TB Case: NZXT H700 Monitor: Dell AW2721D
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10

Príspevok od používateľa Odar »

Pevka 35tka (eq) ma cosi do seba. Dost ludi odlozilo velke fotaky do skrin a presli na fotaky v style Fufijilm X100. APS-C, vyborne sklo, ovela mensie, lahsie. Akurat cena (novych) je samozrejme uplne inde. Ale z druhej ruky sa to celkom da (aj ked je to vzdy riziko, nevies, kde to drblo na zem atd. . . ).
- PC
Corsair SF600 600W 80 PLUS Platinum
Cooler Master MasterBox NR200 Black
Crucial Ballistix 2 x 16GB DDR4 3600 CL16
Kingston KC3000 2TB NVMe + Thermalright HR-09 2280 PRO Black, Samsung 970 EVO Plus 2TB NVMe
Gigabyte B550 I AORUS PRO AX
Ryzen 9 5900X
ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING O12G (0.862V @ 1890 MHz)
Noctua NH-U12A
2 x Noiseblocker NB-eLoop B12-PS
2 x Noctua NF-A12x15 PWM Chromax Black
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
Asus ROG STRIX B760-I GAMING WIFI
i5-13500 (power limit 45 W)
Kingston FURY Beast DDR5 2x16 GB 5200 MHz CL40
Silicon Power P34A60 2 TB NVMe + Samsung 850 EVO 500 GB SATA + Crucial MX500 2 TB SATA + WD Blue 3D NAND 500 GB M.2 SATA
Noctua NH-L9x65
Noctua NF-A8 PWM

Návrat na "Nákupná poradňa"