TV UHD do 2000 eur
Re: TV UHD do 2000 eur
hej ja menim iba rozlisenie bud v prehravaci alebo ak z pc tak rovanke video len ine rozlisenie. ja neviem co stale hladate. Robite zo mna idiota? Ked raz tvrdim ze to neboli iba videa z utube ale aj kopec mkveciek kde bolo kopec ukazok rovnakych len v inom rozliseni? Vsak sa da pozhanat toho kopec. A boli tam aj 200mbitove. Neviem najst ani slovo ako vas charakterizovat, aby som vas neurazil. Ale nevadi prajem vam pekny den
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ale je rozdiel pustat na nativnom rozliseni panelu, ako downscalovat/upscalovat
Naposledy upravil/-a LordKJ v Pi 05. Aug, 2016, 12:52, upravené celkom 1 krát.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ale ty furt hladas cestu ako z neho spravit idiota
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Robis ho zo zeba sam, lebo rec bola o niecom inom, nie o kvalite zdroja. Bavili sme sa o dvoch roznych TV, nie o dvoch roznych videach na jednom TV.dargy napísal:hej ja menim iba rozlisenie bud v prehravaci alebo ak z pc tak rovanke video len ine rozlisenie. ja neviem co stale hladate. Robite zo mna idiota?
A mimochodom, rozlisenie takto nemenis, menis kvalitu zdroja. UHD Tv totiz aj FHD videa upscaluje do UHD.
-
- Pokročilý používateľ
-- ze by nahodou tie ukazky v FHD boli NASCHVAL urobene tak aby bol nejaky dovod predavat 4K TV ? --- nie, to sa nemoze stat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Aky som ja idiot ze porovnavam na jednom tv. To je snad jedina vec co sa na tom da vytknut. Ano neni mozne vidiet rozdiel medzi fhd a 4K z 3m na 55" ale z 2,4 uz budeme vsetci z toho hotovi, staci.?
-
- Pokročilý používateľ
ale nie si - lenze aj to hraje ulohu.
Kazdy TV ma nejaku elektroniku. Upscaling a downscaling na plazme je ukrutne lepsi nez to iste s tym istym zdrojom signalu na LED televizoroch, podobne ako laserova tlaciaren a atramentova tlaciaren nevytlacia rovnako kvalitne jeden a ten isty obrazok. A cim bude ten obrazok viac kompresovany, mensia velkost v kB, tym lepsie dopadne atramentova tlaciaren oproti laserovej.
Ja osobne napriklad v plnej miere beriem vysledok tvojho skumania ze 4K je lepsie ako FHD. S tymto napriklad problem nemam ani trochu. Co mna osobne velmi zarmucuje je fatalny nedostatok kvalitneho FHD signalu u nas napriklad televizne vysielania alebo kablovky alebo optiky co mame od providerov ala Orange UPC atd, a o 4K obsahu pre nejake bezne pouzitie je tak ako som naznacil - podla mojho nazoru - zlahka skoda diskutovat.
Tym vsetkym 4K priekopnikom, medzi ktorych sa aj ja zurivo zaradujem, drzim palec v ich nelahkom boji.
Kazdy TV ma nejaku elektroniku. Upscaling a downscaling na plazme je ukrutne lepsi nez to iste s tym istym zdrojom signalu na LED televizoroch, podobne ako laserova tlaciaren a atramentova tlaciaren nevytlacia rovnako kvalitne jeden a ten isty obrazok. A cim bude ten obrazok viac kompresovany, mensia velkost v kB, tym lepsie dopadne atramentova tlaciaren oproti laserovej.
Ja osobne napriklad v plnej miere beriem vysledok tvojho skumania ze 4K je lepsie ako FHD. S tymto napriklad problem nemam ani trochu. Co mna osobne velmi zarmucuje je fatalny nedostatok kvalitneho FHD signalu u nas napriklad televizne vysielania alebo kablovky alebo optiky co mame od providerov ala Orange UPC atd, a o 4K obsahu pre nejake bezne pouzitie je tak ako som naznacil - podla mojho nazoru - zlahka skoda diskutovat.
Tym vsetkym 4K priekopnikom, medzi ktorych sa aj ja zurivo zaradujem, drzim palec v ich nelahkom boji.
To je ale prave ta podstatna vec, kedze hovoris o koze a nie o voze ako sa riesi v teme. Tak znova, mozno uz pochopis. Bavime sa tu o rozdiele medzi FHD televizorom a UHD televizorom. Nie o rozdieloch v zdroji, ktore si pustis na UHD televizore. To su uplne rozdielne veci.dargy napísal:Aky som ja idiot ze porovnavam na jednom tv. To je snad jedina vec co sa na tom da vytknut.
Vidis kam sa dostala debata na reakciu tohto? To bolo jedine na co som chcel apelovat, ze rozdiely su badatelne aj z vacsej vzdialensoti, samozrejme konkretne toto je maximalizovanie ale zamerne poukazane.Dunar napísal:Gratulujem, mas najlepsi zrak v zivocisnej risi.Redrif napísal:,
: UHD a FHD spoznam rozdiel kedykolvek aj na 32 palcovej obrazovke z 5 metrov.
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
wat?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- pipo137
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
...
Komu niet rady, tomu niet pomoci... a teraz to nemyslim na nikoho konkretne, ale celkovo na ten (zatial kym to nebude s uhd zdrojom lepsie) osial ohladom tychto uhd teliek.
Myslim ze je kazdemu ako tak rozumnemu jedincovi jasne, ze z troch metrov na 32" nema sancu rozoznat rozdiel medzi uhd a fhd (samozrejme za podmienky rovnaky zdroj na dvoch roznych telkach - porovnavat to opacne je pochopitelne blbost). Osobne si myslim ze z troch metrov by to uz bolo nerozoznatelne aj na 55" (ako je vyssie spominane), ale dajme tomu, ked sa niekto maximalne sustredi a ma fakt velmi riadne uplne uber super mega total dobre oci, ten rozdiel mozno trocha zbada, ale tu sa dostavame k tomu podstatnemu, neviem ako vy, ale ja ked pozeram film, tak sledujem film (dej, obraz ako celok) a nie jednotlive pixely, takze predpokladam, ze aj vy tak pozerate (aspon dufam) a vtedy uz ten rozdiel nezbada nikto - nema ako, neuvedomi si ho
Komu niet rady, tomu niet pomoci... a teraz to nemyslim na nikoho konkretne, ale celkovo na ten (zatial kym to nebude s uhd zdrojom lepsie) osial ohladom tychto uhd teliek.
Myslim ze je kazdemu ako tak rozumnemu jedincovi jasne, ze z troch metrov na 32" nema sancu rozoznat rozdiel medzi uhd a fhd (samozrejme za podmienky rovnaky zdroj na dvoch roznych telkach - porovnavat to opacne je pochopitelne blbost). Osobne si myslim ze z troch metrov by to uz bolo nerozoznatelne aj na 55" (ako je vyssie spominane), ale dajme tomu, ked sa niekto maximalne sustredi a ma fakt velmi riadne uplne uber super mega total dobre oci, ten rozdiel mozno trocha zbada, ale tu sa dostavame k tomu podstatnemu, neviem ako vy, ale ja ked pozeram film, tak sledujem film (dej, obraz ako celok) a nie jednotlive pixely, takze predpokladam, ze aj vy tak pozerate (aspon dufam) a vtedy uz ten rozdiel nezbada nikto - nema ako, neuvedomi si ho
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
A kto ju tam dostal?dargy napísal:
Vidis kam sa dostala debata na reakciu tohto?
Ja som kupil Samsung UE60KS7002U, sledujem z 2,5m a musim povedat, ze uz by som si uHD nekupil. Nie preto, ze by nemala pekny obraz. Prave naopak. Ma tak krasny obraz (okrem futbalu), ze aby ste si to uzili, tak tam musite pustit aj volaky dobry zdroj. Narazam na TV providerov, kde telka musi upscaleovat az na uHD rozlisenie, kde je o dost viac defektov, akoby upscaleovala na fHD. Ked tam ale pustite slusny bluray, tak je to doslova raj na ze... v obyvacke.
No ja mam full hd tv, ale nepozeram vsetko vo full hd, pozeram hlavne v 720p..
a rozdiel? kedysi som fanatizoval, co najvyssia kvalita, sice FLACom nepohrdnem, ale ked pozeram nejaky film, tak dnes uz nie je film, ktory by stal za to pozerat v U mega giga gazilion HD..
jedine tak nejaky dokument z Afriky, ci inych peknych destinacii..
ale mozno je to tym, ze starnem a mam ine priority.. proste ak clovek sleduje dej, je vysoko otazne, ci si vsima kvalitu..
jasne, postavit vedla seba 480p a 4K, hned to 4k bude ako z ineho sveta.. ale osobne 720p a 1080p z cca 3 metrov co pozeram na 50" plazme (v panelaku vacsie izby nie su). - nejak v tom rozdiel nevidim
plus, co je podstatne - v tych showroomoch vacsinou maju animacie, ktore povazujem za podvod.. ukazuju kvalitu TV v experimentalnych az laboratornych podmienkach - nech tam clovek zapne realne TV vysielanie, pripadne realny film..
ono nikto by ti Redrif nebral nazor, keby neplaces ako dievcatko, po tom, co sa ti snazili poradit..
co dnes radit, uz nie ie 2005 rok, ked bol rozdiel medzi modelom X a Y markatngny.
dnes mas vsetko na 1 kopyto.. mobil vyzera rovnako, je rovnako nekvalitny kazdy (pozdravujem svoju NOKIU3310)
mna napr irituje zvuk v tych kinach, ved to je ako keby buchaju hrnce o seba..
osobne si myslim, ze dahy a kvalitny FHD model moze znicit 4K lacny model na akukolvek vzdialenost..
a rozdiel? kedysi som fanatizoval, co najvyssia kvalita, sice FLACom nepohrdnem, ale ked pozeram nejaky film, tak dnes uz nie je film, ktory by stal za to pozerat v U mega giga gazilion HD..
jedine tak nejaky dokument z Afriky, ci inych peknych destinacii..
ale mozno je to tym, ze starnem a mam ine priority.. proste ak clovek sleduje dej, je vysoko otazne, ci si vsima kvalitu..
jasne, postavit vedla seba 480p a 4K, hned to 4k bude ako z ineho sveta.. ale osobne 720p a 1080p z cca 3 metrov co pozeram na 50" plazme (v panelaku vacsie izby nie su). - nejak v tom rozdiel nevidim
plus, co je podstatne - v tych showroomoch vacsinou maju animacie, ktore povazujem za podvod.. ukazuju kvalitu TV v experimentalnych az laboratornych podmienkach - nech tam clovek zapne realne TV vysielanie, pripadne realny film..
ono nikto by ti Redrif nebral nazor, keby neplaces ako dievcatko, po tom, co sa ti snazili poradit..
co dnes radit, uz nie ie 2005 rok, ked bol rozdiel medzi modelom X a Y markatngny.
dnes mas vsetko na 1 kopyto.. mobil vyzera rovnako, je rovnako nekvalitny kazdy (pozdravujem svoju NOKIU3310)
mna napr irituje zvuk v tych kinach, ved to je ako keby buchaju hrnce o seba..
osobne si myslim, ze dahy a kvalitny FHD model moze znicit 4K lacny model na akukolvek vzdialenost..