nVidia GeForce GTX 1080 (recenzie, informácie...)
Re: nVidia GeForce GTX 1080 (recenzie, informácie...)
Čo si použil na prepojenie na ten TDP mod?
Spoiler: ukázať
- fat4l
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2007, 08:00
jj daval som kryonauta okolo jadra pre istotuLeon napísal:Už som ti písal na inom fórku, že je to brutál, hlavne tie teploty ... ale sa chcem spýtať ... Toho Kryonauta tam máš schválne kvôli naneseniu okolo Conductonauta ?
Thermal grizzly condutonaut. To je tekuty kov, nieco ako CLU/PRO.Youki napísal:Čo si použil na prepojenie na ten TDP mod?
CPU: Intel i7 4790K 5.1GHz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 2202/11114MHz SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W MON: Asus Swift PG278Q 1440p
Luxusné výkonom aj cenovo (hlavne tie Fujipoly... ). Čo ostatné máš v okruhu a čím chladíš, že teplota vody 25C? alebo len vypeckované ventilátory? Ja len kvôli tým teplotam v záťaži - pri 1080 zvyknú byť pri úplne tichom počítači takéto skôr kľudové a v záťaži potom cca 43 a pod.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- fat4l
- Nový používateľ
DikyGABO napísal:Luxusné výkonom aj cenovo (hlavne tie Fujipoly... ). Čo ostatné máš v okruhu a čím chladíš, že teplota vody 25C? alebo len vypeckované ventilátory? Ja len kvôli tým teplotam v záťaži - pri 1080 zvyknú byť pri úplne tichom počítači takéto skôr kľudové a v záťaži potom cca 43 a pod.
No povedal by som to takto. Mam pc v prerabke teraz cize je to take vselijake...
Hlavna cast je MORA 3 420, kde mam 8x 200mmm(30mm hrubka) fany of Bitfenix, spectre pro, v push pull. Mora je proste masaker!
Potom mam 2x 240mm EK PE rady ale na nich nemam ani ventilatory kedze prerabam case a uz som ich predal kedze ich menim.
Toto je pohanane 2x EK xtop DDC 3.2, v serri.
Teplota vody 25C to je tak max, teraz ked je teplo. Normalne to tak zvykne byt 23C.
Co sa tyka teploty grafiky, podla mna, dost zalezi od pasty.
Ja pouzivam tekuty kov uz asi 10 rokov(moja prva Coollaboratory Liquid PRO bola kupena u teba hore v "Kavecanoch", som mohol mat 18 rokov vtedy hah ) takze som 100% zastanca tekuteho kovu.
Na Aresi III (~295X2) mi to spravilo 15C ked som isiel z Kryonauta na CLP.
Teraz mam 24C vodu, 28C grafiku. Keby ze zapnem 3d, tak mi to vysvihne na 33C, cize delta ~5C.
+1 Velky respekt tebe ze stale tocis business v Kosiciach uz tie dlhe roky a prinasas skvele veci zo zahranicia, ludom pod nos. Si to pamatam ako dneska...nikde sa nedala zohnat CLP len u teba
Nejake foto, nie uplne aktualne. Je tam este ares III atd...
CPU: Intel i7 4790K 5.1GHz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 2202/11114MHz SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W MON: Asus Swift PG278Q 1440p
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
jj ten tekutý kov je super, akurát že všetky bloky sú teraz zoz spodu strieborné
cpu treba v podste ošmirglovať
Ultra by to myslím nemala robiť ale robí to takisto, a tiež som zistil že aj lepí rovnako
cca pred týždňom som skúšal delidnuté pentium a nejde dole ani chladič
Ultra by to myslím nemala robiť ale robí to takisto, a tiež som zistil že aj lepí rovnako
- fat4l
- Nový používateľ
Cooo ? Ake strieborne ? To je poniklovana med. Nikdy v zivote som nemal problem s CLP(Ultru som moc nepouzival a teraz pouzivam Thermal Grizzly Condutonaut) okrem raz, ked som vylapoval chladic aj IHS AMD-cka 64 FX-60 a ono sa to zlepilo.dexterav napísal:jj ten tekutý kov je super, akurát že všetky bloky sú teraz zoz spodu strieborné
Okrem tohto pripadu, nikdy. Ono sa ti to nikdy neprilepi do jadra. 1080 nema IHS.
detailny rozbor SLI mostikov + testy http://overclocking.guide/nvidia-hb-sli ... al-review/
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ale cpu má ihs, a hádam viem čo je poniklované a čo nie
- fat4l
- Nový používateľ
No nemal som nikdy s tymto problem pokial neslo o med/med na lapovanom IHS/chladici.dexterav napísal:ale cpu má ihs, a hádam viem čo je poniklované a čo nie
Moj golden 4790K som pouzival s IHS, a EK supremacy evo full nickel, a CL PRO a nebol ziadny problem ani po roku.
Teraz to mam "direct-die", cize bez IHS.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ja mám zapatlané všetko
zase nedávam nickel plated
zase nedávam nickel plated
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Osadníci... pomaly sa uz konecne dostanem k poskladaniu noveho PC okrem grafiky, lebo AMD zatial nevydalo tohtorocny high-end. Som extra fanusik AMD (resp. ATI) a som s nimi od cias Radeon 9600 Pro (okrem jedneho uletu s Geforce 6600, co bolo celkom zle), tj. od roku 2003. Mam ATI rad, chcem im davat moje peniaze a nie som clovek, ktory skace z tabora do tabora pri malom zadrheli. Naproti tomu totalne nenavidim nVidiu. Je to pre mna jedna z najhorsich firiem, nieco na urovni Creative Labs -- dobre pokazit, zle pretlacit, konkurenciu absorbovat, vsetko obalit Apple-marketingom, vydat 384 neuzitocnych featur, len aby bolo co napisat do pamfletu, atd.
Takze, co tu vlastne robim? Nejako ma zacina srat ATI. Poslednych min. 12 rokov si kupujem grafiky v 3 rocnych intervaloch. Nie preto, lebo by som tak chcel alebo mal peniaze, ale mam take pravidlo, ze nova grafika by mala byt 2× taka vykonna nez stara (tym myslim min fps v rovnakych hrach, ale som ochotny akceptovat aj avg fps). Zrejme to teda pri Moorovom zakone vychadza na kazde 3 roky v GPU svete. Teraz pouzivam Radeon R9 290 a funguje v pohode. Vlastne mi aj celkom staci na moje hry.
Akurat, ze karta vysla v roku 2013 a dnes mame 2016. Chcelo by to 2× taku rychlu grafiku od ATI. Najprv sme sa tesili na RX 480... nakoniec to bol mid-end. Teraz ma prist Vega a ked vyjde (nevieme kedy), moze byt menej vykonna nez GTX 1080. Nebavi ma to uz. Posledne roky mala nVidia prevahu v high-ende. Posledne roky ATI tiez nasadzuje celkom neumerne ceny (Fury X). Zacina mi v hlave rast taka myslienka, ze si po dlhych rokoch kupim nVidiu. Pozeral som si kopec benchmarkov a GTX 1080 naozaj je cca 2× vykonnejsia ako R9 290. Bola by to velka zmena v mojom zivote a neviem, ci by som sa na seba mohol pozriet v zrkadle. S tym sa musim popasovat sam.
Kedze vsak viditelne nie som odbornik na nVidie, chcel by som sa opytat na hodnotenie jednotlivych vyrobcov. Ja to vidim nejako takto (poradie od najsympatickejsieho):
• Gainward (Palit) -- tito ma zaujali najviac, este kedysi pri ATI grafikach to bol dobry vyrobca, ich GS alebo GLH modely su dobre pretaktovane, zvycajne 2 roky zaruka
• Zotac (Sapphire) -- Sapphire je velka firma a dvorny vyrobca ATI, takze asi nebudu mat nejake vaznejsie problemy
• EVGA -- sympaticka firma, v US ma dobre zastupenie a aj zaruku, predpokladam stabilne karty s factory OC
• Asus -- decentny vyrobca aj v ATI svete, maju svoj DirectCU chladic, ktory je celkom dobry a tichy, 3 roky zaruka
• MSI -- absolutne nenavidim tuto znacku, najvacsi low-end u mna a kazdy sa tvari aki su uzasni, viem ze maju svoju Gaming seriu, ktora je dobre hodnotena hlavne co sa tyka chladenia
• nVidia Founder's Edition -- marketingovy joke, predrazena Fabia, kupte si zakladnu kartu za extra cenu
• Gigabyte -- najvacsi shit, grafiky of Gigabyte mi len odchadzali a aj ludom okolo mna, uplne sa im vyhybam
Akych by ste vybrali troch najlepsich vyrobcov v nVidia svete? Ide mi hlavne o tu stabilitu, dobre suaciastky, vlastny navrh/vylepsenie PCB, ziaden coil whine, atd. Nejaky marketingovy patlal, ktory berie najlacnejsie suciastky a prelepuje krabice, ma nezaujima. Danke schön.
Takze, co tu vlastne robim? Nejako ma zacina srat ATI. Poslednych min. 12 rokov si kupujem grafiky v 3 rocnych intervaloch. Nie preto, lebo by som tak chcel alebo mal peniaze, ale mam take pravidlo, ze nova grafika by mala byt 2× taka vykonna nez stara (tym myslim min fps v rovnakych hrach, ale som ochotny akceptovat aj avg fps). Zrejme to teda pri Moorovom zakone vychadza na kazde 3 roky v GPU svete. Teraz pouzivam Radeon R9 290 a funguje v pohode. Vlastne mi aj celkom staci na moje hry.
Akurat, ze karta vysla v roku 2013 a dnes mame 2016. Chcelo by to 2× taku rychlu grafiku od ATI. Najprv sme sa tesili na RX 480... nakoniec to bol mid-end. Teraz ma prist Vega a ked vyjde (nevieme kedy), moze byt menej vykonna nez GTX 1080. Nebavi ma to uz. Posledne roky mala nVidia prevahu v high-ende. Posledne roky ATI tiez nasadzuje celkom neumerne ceny (Fury X). Zacina mi v hlave rast taka myslienka, ze si po dlhych rokoch kupim nVidiu. Pozeral som si kopec benchmarkov a GTX 1080 naozaj je cca 2× vykonnejsia ako R9 290. Bola by to velka zmena v mojom zivote a neviem, ci by som sa na seba mohol pozriet v zrkadle. S tym sa musim popasovat sam.
Kedze vsak viditelne nie som odbornik na nVidie, chcel by som sa opytat na hodnotenie jednotlivych vyrobcov. Ja to vidim nejako takto (poradie od najsympatickejsieho):
• Gainward (Palit) -- tito ma zaujali najviac, este kedysi pri ATI grafikach to bol dobry vyrobca, ich GS alebo GLH modely su dobre pretaktovane, zvycajne 2 roky zaruka
• Zotac (Sapphire) -- Sapphire je velka firma a dvorny vyrobca ATI, takze asi nebudu mat nejake vaznejsie problemy
• EVGA -- sympaticka firma, v US ma dobre zastupenie a aj zaruku, predpokladam stabilne karty s factory OC
• Asus -- decentny vyrobca aj v ATI svete, maju svoj DirectCU chladic, ktory je celkom dobry a tichy, 3 roky zaruka
• MSI -- absolutne nenavidim tuto znacku, najvacsi low-end u mna a kazdy sa tvari aki su uzasni, viem ze maju svoju Gaming seriu, ktora je dobre hodnotena hlavne co sa tyka chladenia
• nVidia Founder's Edition -- marketingovy joke, predrazena Fabia, kupte si zakladnu kartu za extra cenu
• Gigabyte -- najvacsi shit, grafiky of Gigabyte mi len odchadzali a aj ludom okolo mna, uplne sa im vyhybam
Akych by ste vybrali troch najlepsich vyrobcov v nVidia svete? Ide mi hlavne o tu stabilitu, dobre suaciastky, vlastny navrh/vylepsenie PCB, ziaden coil whine, atd. Nejaky marketingovy patlal, ktory berie najlacnejsie suciastky a prelepuje krabice, ma nezaujima. Danke schön.
Osobne by som si kupil nieco z prvej trojky, ALE skladas vodu nie? S prvymi dvoma mozes mat problem s kupou compatible bloku. Takze z toho logicky ostava EVGA. Bud nieco s referencnym pcb alebo pockat na Classified + blok. Ta ma lepsie suciastky aj pcb (co aj sam chces). Tu by som si vzal ja, plus evga ma dobry servis a komunitu.
A k ostatnym znackam v mojich ociach:
Asus - predrazene karty s blbou pastou na cipe, nicim vynimocne. Ani predchadzajuca generacia nebola nijak extra.
Msi - velmi tuctova zalezitost, velmi okukane proste sa mi nepaci.
Fe - bude sa v buducnosti debilne predavat.
Gigashit - extremne hlucna znacka, v tej firme musia robit snad hluchi ludia.
A k ostatnym znackam v mojich ociach:
Asus - predrazene karty s blbou pastou na cipe, nicim vynimocne. Ani predchadzajuca generacia nebola nijak extra.
Msi - velmi tuctova zalezitost, velmi okukane proste sa mi nepaci.
Fe - bude sa v buducnosti debilne predavat.
Gigashit - extremne hlucna znacka, v tej firme musia robit snad hluchi ludia.
.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
mno pokiaľ na to pôjde voda sú tu reálne 2 možnosti...
nejaká uber OC edícia na ktorú bude aj patričný blok, samozrjeme zázraky by som nečakal a 2200-2300 max tak či onak
alebo to najlacnejšie na čo sa dá zohať blok a zase tu mám 2100-2300 , to max nikto neodhadne
voda to len stíší, pridá max 100mhz a stabilizuje frekvencie tak to fungovalo aj predtým a funguje to aj teraz
osobne sa dokonca prikláňam ku FE ale iba za normálnu cenu
nejaká uber OC edícia na ktorú bude aj patričný blok, samozrjeme zázraky by som nečakal a 2200-2300 max tak či onak
alebo to najlacnejšie na čo sa dá zohať blok a zase tu mám 2100-2300 , to max nikto neodhadne
voda to len stíší, pridá max 100mhz a stabilizuje frekvencie tak to fungovalo aj predtým a funguje to aj teraz
osobne sa dokonca prikláňam ku FE ale iba za normálnu cenu
Za mna tiez FE, nesuhlasim so stivom... Prave naopak, maju vacsiu zberatelsku cenu, a waterblocky su robene vyslovene na tieto karty..
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
kde si videl takty 2300 ?dexterav napísal:nejaká uber OC edícia na ktorú bude aj patričný blok, samozrjeme zázraky by som nečakal a 2200-2300 max tak či onak
.