OK, tak mojich par centov... tiez mam zalusk na ultrawide uz dost dlhy cas, ale rovnako jak teba aj mna zatial odradza cena 34" 1440p, vzhladom na kvalitu samotnych panelov je to dost mimo.
Z toho co vyberas... jedno aj druhe ma svoje velke nevyhody... zahnutie u 29" je podla mna len na skodu veci, ak sa na monitor nepozeras z 30 cm, tak ti to zakrivenie len zohavi obraz a pokazi dojem, je to prilis mala uhlopriecka na to aby to malo ten efekt ktory sa tomu promuje. Za mna ak 29" ultrawide, tak urcite rovny. Ak mas pred sebou 16:9 displej 23-24", tak si na sirku domysli z jednej a druhej strany cca 7 cm a mas predstavu o velkosti. Fakt to nie je taky rozmer, ktory by si pytal zahnutie.
U 34" to uz je ine kafe, mal som moznost porovnat LG 34UC88 /zahnuty/ a LG 34UM88 /rovny/ hned jeden po druhom, pre mna z beznej vzdialenosti sedenia /50-70 cm/ urcite tam ma zahnutie svoje opodstatnenie. Najprv som skusil rovny a nebolo to tak zle jak som si myslel, vravim si celkom pohoda. Potom som posedel pri obluku a ked som sa vratil k rovnemu, tak uz mi to fest vadilo, boky "utekali". Je to asi jak ked bol clovek spokojny s HDD kym neskusil SSD, na dobre sa proste lahko zvyka.
Pri obluku je to ale cele o tom, ze ked si sadnes priblizne do ohniskovej vzdialenosti toho zahnutia a je ti ta vzdialenost aj prirodzena na pracu s monitorom, tak je to naozaj skvele. AK tie je ta vzdialenost neprirodzena, tak moze obluk vyrusovat.
Naspat k teme... 34" a 1080p je ozaj velke minus, ten raster je tam prilis hruby. Jedine ak by si od toho sedel meter a viac, tak poviem, ze mozes zacat o tom uvazovat. Neviem na co to chces, ale je to plytvanie plochou na tak male rozlisenie, na pracu prakticky nezmysel /nevyuzitelnost plochy/, na hry jedine ak sa rad divas na zubate hrany /aj ked samozrejme je tam vyhoda mensich grafickych narokov/. Jedine kde by to nevadilo su zatial filmy /kym nepride obsah s rozlisenim nad fullHD/.
Asi som ti velmi nepomohol.

Zatat zuby a dosetrit na 34" 1440p, ostatne je o kompromisoch, ktore nestoja za usetrene peniaze.