Core 2 Duo E6600
- adolf
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Sep, 2006, 02:00
Core 2 Duo E6600
takze mam tento procesor a pustil som sa do taktovania na nestastie mam najhorsu dosku aku som si mohol kupit ASRock conroexfire-esata2 a tak nemozem zmenit napetie v biose momentalne napatie procesoru je 1,288
takt vyzera momentalne takto: 300*9 = 2700ghz no drzi si stabilne teplotu okolo 45 a verim ze zvladne daleko viac lenze ked dam 301 tak proste nenabutuje bios proste nic cierna obrazovka domnievam sa ze je to kolo slabemu prudu v procesore kedze uz teraz je nizsie ako by standartne mal byt to jesto 1,35
takze by som fakt ocenil radu ak existuje niaky soft ktory dokaze zmenit nastavenia biosu na voltaz cpu sem snim ale co asi nieje..
tak by som sa rad spital kde dostanem kupit ten vodivy atrament aby som mohol pospajat obvody
a este ci sa da zvisovat aj nasobic ale to asi bude zasa podmienene lepsiou doskou predpokladam...
takt vyzera momentalne takto: 300*9 = 2700ghz no drzi si stabilne teplotu okolo 45 a verim ze zvladne daleko viac lenze ked dam 301 tak proste nenabutuje bios proste nic cierna obrazovka domnievam sa ze je to kolo slabemu prudu v procesore kedze uz teraz je nizsie ako by standartne mal byt to jesto 1,35
takze by som fakt ocenil radu ak existuje niaky soft ktory dokaze zmenit nastavenia biosu na voltaz cpu sem snim ale co asi nieje..
tak by som sa rad spital kde dostanem kupit ten vodivy atrament aby som mohol pospajat obvody
a este ci sa da zvisovat aj nasobic ale to asi bude zasa podmienene lepsiou doskou predpokladam...
Vyssie FSB dosiahnes tak, ze locknes PCIe na nejakej frekvencii, napr. 112 alebo 117 su osvecene frekvencie, na ktorych bootnes s ovela vyssimi FSB. Je to stary cipset, takze preto. A ta AsRock doska je celkom fajn.
Napatie na CPU ani menit nemusis, pretoze ta doska tak ci tak viac ako 350FSB urcite neda (obmedzenie cipsetu), a na 350FSB nepotrebuejs zvysovat voltaz - na 6600 podla mna nie.
Ale ak nahodou ano, tak si pozri tu clanok na pretaktovanie.sk. Staci urobit malu masku kontaktov na procesore a hned ziskas 1,4V alebo viac. Ale to uz vies.
Nasobic sa menit neda, len nadol a myslim ze len o jeden stupen.
EDIT: ...vitaj na fore
Napatie na CPU ani menit nemusis, pretoze ta doska tak ci tak viac ako 350FSB urcite neda (obmedzenie cipsetu), a na 350FSB nepotrebuejs zvysovat voltaz - na 6600 podla mna nie.
Ale ak nahodou ano, tak si pozri tu clanok na pretaktovanie.sk. Staci urobit malu masku kontaktov na procesore a hned ziskas 1,4V alebo viac. Ale to uz vies.
Nasobic sa menit neda, len nadol a myslim ze len o jeden stupen.
EDIT: ...vitaj na fore
Nie. Nasobic je uzamknuty.
Ci sa ti oplati davat 8 tisic za dosku, ked teraz ziskas 3100mhz, a s tou druhou 3500mhz, to uz musis vediet sam...
Ale tie peniaze sa daju vyuzit aj na vela RAM ci grafiku a podobne.
Ci sa ti oplati davat 8 tisic za dosku, ked teraz ziskas 3100mhz, a s tou druhou 3500mhz, to uz musis vediet sam...
Ale tie peniaze sa daju vyuzit aj na vela RAM ci grafiku a podobne.
Naposledy upravil/-a Dominik v Ut 12. Sep, 2006, 22:44, upravené celkom 1 krát.
Ako sa to vezme. Vravim, na AsRockoch s overenymi cipsetmi za 3000sk das s Intelmi 350FSB. Najlepsia Gigabyte alebo ASUS za 8 tisic spravi 400FSB a pokial viem tak obe maju teraz problemy s Biosmi, ze sa zadrhavaju uz niekde okolo 370.. Tak zvaz ten cenovy rozdiel.Josifek napísal:Ale co sa tyka taktovania su fakt na mozno iba co sa tyka kvality...
Naposledy upravil/-a Dominik v Ut 12. Sep, 2006, 22:57, upravené celkom 2 krát.
Hej ja to viem ale aj tak DFI RULEZ 8) 8)Dominik napísal:Ako sa to vezme. Vravim, na AsRockoch s overenymi cipsetmi za 3000sk das s Intelmi 350FSB. Najlepsia Gigabyte alebo ASUS za 8 tisic spravi 400FSB a pokial viem tak obe maju teraz problemy s Biosmi, ze sa zadrhavaju uz niekde okolo 370.. Tak zvaz ten cenovy rozdiel.Josifek napísal:Ale co sa tyka taktovania su fakt na mozno iba co sa tyka kvality...
Pozn. : Ok konec OT