Ktore mobily umoznuju vypnut data v narodnom roamingu?
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Ktore mobily umoznuju vypnut data v narodnom roamingu?
Zdravim..
Poradi niekto dalsie sucasne predavane mobily, ktore umoznuju toto?
Ako sa tomu brániť? V prípade čerpania dát musíte zobrať veci do vlastných rúk. Neexistuje totiž žiadna možnosť zablokovať si cez operátora používanie dát v národnom roamingu, ako to napríklad ponúka O2, ale sami si musíte v mobilnom telefóne roamingové dáta vypnúť. Niektoré telefóny dokonca ponúkajú možnosť vypnúť dáta aj v národnom roamingu (ako napríklad Sony Xperia Z3+). Stav vášho kreditu a objem voľných dát si zatiaľ musíte sami aktívne kontrolovať. Najjednoduchšie cez sieťový USSD kód *55#, ktorý odošlete ako hovor. Následne sa vám zobrazí stav kreditu a množstvo voľných dát spolu s platnosťou.
http://www.fony.sk/clanky/10537-4ka-poz ... it-za-data
Poradi niekto dalsie sucasne predavane mobily, ktore umoznuju toto?
Ako sa tomu brániť? V prípade čerpania dát musíte zobrať veci do vlastných rúk. Neexistuje totiž žiadna možnosť zablokovať si cez operátora používanie dát v národnom roamingu, ako to napríklad ponúka O2, ale sami si musíte v mobilnom telefóne roamingové dáta vypnúť. Niektoré telefóny dokonca ponúkajú možnosť vypnúť dáta aj v národnom roamingu (ako napríklad Sony Xperia Z3+). Stav vášho kreditu a objem voľných dát si zatiaľ musíte sami aktívne kontrolovať. Najjednoduchšie cez sieťový USSD kód *55#, ktorý odošlete ako hovor. Následne sa vám zobrazí stav kreditu a množstvo voľných dát spolu s platnosťou.
http://www.fony.sk/clanky/10537-4ka-poz ... it-za-data
Spoiler: ukázať
Re: Ktore mobily umoznuju vypnut data v narodnom roamingu?
asi by bolo lepsie napisat o ktory fon mas zaujem a niekto ti napise skorej ci to tam funguje alebo nie.
Mne napr. na XRN3 Pro to funguje. Niektore fony to vraj pusta data aj napriek jeho zakazu.
Mne napr. na XRN3 Pro to funguje. Niektore fony to vraj pusta data aj napriek jeho zakazu.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
- jammal
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 21. Jún, 2009, 11:03
lumia 830 wm10, mozem povolit alebo zakazat datovy roaming.. samozrejme ale winphone neni pre kazdeho
- felipe25
- Pokročilý používateľ
zaujima ma napr. LENOVO VIBE X2
myslel som skor, ze ak to ma jeden SE, ze to bude mat takmer kazdy.. sony ericsson...
myslel som skor, ze ak to ma jeden SE, ze to bude mat takmer kazdy.. sony ericsson...
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
vsetky s windows 10
skor si ale myslim,ze dnesne telefony to dokazu vsetky.ci?
skor si ale myslim,ze dnesne telefony to dokazu vsetky.ci?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ono je aj mobil ktorý to nevie vypnúť? ked nič iné je na to externá aplikácia resp aplikácie
teda ak som správne pochopil problém
teda ak som správne pochopil problém
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
datovy roaming vie podla mna zakazat kazdy, ale on sa pytal na to ci mate v telefone rozdelenie na narodny a akykolvek roaming
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- felipe25
- Pokročilý používateľ
tak tak,, nejde mi o datovy, ale o NARODNY ROAMING.. teda. mate 4ku, a proste ste mimo jej signalu, tak sa vam tam nahodi dajme tomu telekom /s ktorym ma 4ka dohodu/ - no a ja chcem, aby sa data v tom pripade vypli
-
- Sponzor fóra gold
ale ked necestujes do zahranicia tak si surovo vypni datovy roaming a bude ti to fungovat tak isto
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
Xiaomi telefony maju dobre fungujuce strazenie cerpania dat. Navolis si kedy sa ti obnovuje balicek, kolko mozes precerpat a kedy ta to upozorni ze sa blizis k hranici. Roaming ti v zahranici stopne tiez bezproblemov. O blokovani narodneho roamingu som, ale v ziadnom telefone nepocul.
-
- Sponzor fóra gold
mam miui, a kazdy den pomaly vidim, ze som stratil data lebo som v roamingu, takze predpokladam, ze vypina aj v narodnom
- MaxPayne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
taky iphone ma so 4kou problem ,tam to nevypina co sa tyka vibe x2 neviem,mal som vibe x3 tam to v pohode fungovalo
Ak si dobre pamätám v Androide sa národný roaming správa presne tak isto ako zahraničný (nerozlišuje národný nenárodný, proste roaming), teda aspoň pri O2 sa mi tak správal na 3 mobiloch. Takže ak ti ide len o to vypnúť dáta keď sa prepne zo Štvorky do Telekom stačí normálne vypnúť dáta v roamingu (čo aj štandardne sú) čo ide štandardne v každom Androide (jedine iba ak by to z nejakého záhadného dôvodu nejaký výrobca odstránil vo svojej nadstavbe, ale nechápem prečo by to robil).
A aby si nemal 99% istotu ale 100%, objednaj z e-shopu, vyskúšaj a ak to nebude fungovať ako si predstavuješ, vráť
A aby si nemal 99% istotu ale 100%, objednaj z e-shopu, vyskúšaj a ak to nebude fungovať ako si predstavuješ, vráť