Ahoj,
mám v pláne upgradovať pc (Výmena dosky, Ram a Procesora) a potreboval by som radu ohľadom chladenia procesora.
Aktuálne Mám AMD Phenom II 955 a na ňom Corator DS. Mám v pláne prejsť na Intel (Zrejme i5 6600)
Aby som sa ale dostal k otázke. Bude Corator DS kompatibilný so socketom 1151?
Podľa informácií, ktoré som hľadal na nete majú ľudia osadený Corator na procesoroch so socketom 1150 a ten by sa nemalz tohto hľadiska líšiť od 1150. Na stránke výrobcu som info nenašiel, je tam info o kompatibilite LGA115x čo môže značiť že kompatibilný je, v compatibility liste 1151 nie je.
Ak by niekto mal skúsenosti alebo info ako je to s kompatibilitou, budem vďačný.
Coolink Corator DS - Kompatibilita
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Coolink Corator DS - Kompatibilita
1150/1151/1155/1156 maju identicke diery. Navyse kedze Corator DS pouziva montazny kit Noctuy, takze do buducna by mal ostat kompatibilny s vacsinou socketov aj v buducnosti.
Super, vďaka za rýchlu odpoveď.
Môžeme Lock.
Môžeme Lock.
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Nazdar, tiez budem prechadzat z AM3 na 1151 uz si to osadzal ?
"Warning: This cooler does not suit 1155 or 1156 socket even if it fits.
The 1155 and 1156 processors are too small: 2 of the 4 "direct touch" heat pipes hang in the air."
nechapem co tym tipek myslel kedze zakladna je plocha
(ako mozny problem by som videl jedine kratky zavit na chladici a teda by sa fakt nedal dotiahnut)
"Warning: This cooler does not suit 1155 or 1156 socket even if it fits.
The 1155 and 1156 processors are too small: 2 of the 4 "direct touch" heat pipes hang in the air."
nechapem co tym tipek myslel kedze zakladna je plocha
(ako mozny problem by som videl jedine kratky zavit na chladici a teda by sa fakt nedal dotiahnut)
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Nuz, to nechape asi nikto. Uplne normalne som ho pouzival na Haswell doske.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Niečo si tam chlapík vyfabuloval, neriešiť. Skôr mi to príde, že chcel povedať, že 1155/1156 majú malý die size a bočné heatpipes sú tým pádom "mimo", ale napísal to úplne debilne, navyše pre chladenie samotné to nie je problém, pokiaľ je tam kontakt s rozvádzačom.
Každopádne nemá to nič spoločné s kompatibilitou.
Každopádne nemá to nič spoločné s kompatibilitou.
Spoiler: ukázať