SSD pre hry
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
SSD pre hry
Zdravím, ako už názov napovedá chcel by som kúpiť ssd ktoré bude slúžiť na spúšťanie hier, nakoľko zo starého hdd ktoré používam viac menej ako úschovňu dát je to už kríza. Na systém už používam SSD disk 120gb tak by som bral nejaké 240-256 gb , primárne ide o čo najnižšiu cenu nakoľko nepotrebujem až také markantné výkony. Zaujal ma veľmi lacný Kingston SSDNow UV400 ktorý tu bol aj recenzovaný veľmi dobre. Len by ma skôr zaujímalo ako je na tom z dlhodobého hľadiska, narážam na typ pamätí , radič a podobné veci. prípadne nejakú inú alternatívu by ste mi radili , viem že dosť oblúbený je Samsung evo 850 avšak je až o 25€ drahší čo je viac ako 1/3 ceny toho kingstonu. díky za rady vopred
Spoiler: ukázať
Re: SSD pre hry
Kľudne choď do toho Kingstonu. Na hry je ti to fakt jedno a nemusíš sa vôbec báť pamätí a podobne...
Alebo Crucial SSD MX300 275GB.
Bezproblemov som za uv400ku. Na hry je zbytocne priplacat.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
spravne. Zober cokolvek bude k dispozicii, cokolvek lacne, zaruku to ma tak co. Hry toho vela nezapisuju, citanie je vsade plusminus rovnake a ked aj nie je tak prakticky rozdiel je polsekunda, proste nema zmysel nejako siahodlho spekulovat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
trocha k zápisu, to je fuk kedže 90% hier zapisuje resp robí save iba na systémový disk
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Aj som si myslel že podstatný bude viacmenej len load ale myslel som to skôr z kvalitatívneho hľadiska aby som nekúpil niečo čo po pol roku prestane ísť. Leon vážne neviem čo ti mám nato napísať tak radšej nič
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Je kus rozdiel nové 7200rpm HDD a stará vybehaná platňa čo máš ty. Mňa by teda fakt tých 10-15 sekúnd nezabilo. A máš miesta do aleluja,... kdežto na to SSD pukneš 4 hry a dovidenia ? a overprovisioning nič ? To loaduješ hry každých 5 minúť, že je to u Teba také smrtelné ?
.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
mno niekedy 30s čumieť na rotujúce koliečko zase neni nič vzrušujúce...
ale v podstate máš pravdu a 500gb ssd by bol lepší
ale v podstate máš pravdu a 500gb ssd by bol lepší
- dexterav
- Sponzor fóra gold
otázka je ako sa na to pozeráš 2-3x rýchlejšie nieje nič moc
ale nie vždy ale 2x je skoro vždy
ono si loading hlavne všimneš ked prejdeš zo SSD na HDD
naopak to nieje žiadne WOW, ale potom ked si na ssd zvykneš ...
ale nie vždy ale 2x je skoro vždy
ono si loading hlavne všimneš ked prejdeš zo SSD na HDD
naopak to nieje žiadne WOW, ale potom ked si na ssd zvykneš ...
No pre mňa bol už prechod na SSD (bez spätného porovnania s HDD) dosť WOW, či už štart Windows ale aj loading hier. Napríklad také Paradox GSG stratégie štartujú z SSD jedna balada. S HDD... mám pocit že v kuse len čakám kým sa niečo načíta. Reštart/reload/načítanie nového levelu v singleplayerovke, načítanie novej mapy v multiplayerovke človek robí prekvapivo často.
Ten Kingston je IMHO dobrá voľba vzhľadom k cene, ale tiež by som odporúčal porozmýšľať o 500GB variante
Ten Kingston je IMHO dobrá voľba vzhľadom k cene, ale tiež by som odporúčal porozmýšľať o 500GB variante
Môžem potvrdiť čo napísal wingo. Keď som hral od Paradoxu HOI3 na SSD tak všetko bolo pekné rýchle, čakal som ale bola to pohodička. Keďže som to pred tým nehral na HDD ale rovno som to inštaloval na SSD tak som si to tak neuvedomoval. Teraz keď to mám na HDD, kvôli nedostatku miesta na SSD tak vidím naozaj veľký rozdiel. Teraz pomaly stíham vypiť kávu a ešte po nej aj odbehnúť na wc samozrejme že trocha preháňam ale rozdiel je naozaj veľký.