Nový pc do 1500€
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 17. Nov, 2015, 17:34
Re: Nový pc do 1500€
Dobre takto sa ešte opýtam bude treba tu 5820k hneď taktovať? Nepohorším si moc zatiaľ pri hraní. Myslím to tak či má to nebude nejako brzdiť ten základný takt. A čo dosky tá msi raider je dobrá doska? V podstate je to najlacnejšia doska do x99 aby to nebol nejaký šmejd!
Potom je tu ešte otázka 5820k vs 6800k stojí za príplatok?
Hned. Inac si pohorsis riadne.
A hej budes mat +2 jadra a budes mat menej fps ako so 6timi. No nekup to
A hej budes mat +2 jadra a budes mat menej fps ako so 6timi. No nekup to
.
- Eddward
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
klasika ked ide o cervene https://www.alza.sk/corsair-16gb-kit-dd ... 82.htm?o=5tunner1024 napísal:Edward hod pls link na tie ram
su to 3200Mhz CL16-18-18-36 2T, mne bezia na 3200Mhz CL15-17-17-35 1T
ja som ich ale kupil v lete (ale cierne) asi o 20e lacnejsie, divne ako idu hore teraz...
ale ked beries 5820K (osobne som zvazoval tiez, ale zobral som 6700K) tak ti take RAM netreba, lebo to ani radic v procesore neda a tak citak by si musel ist na defaulte 2133Mhz resp. sam manualne tie RAM pretocit co je mierne zdlhave a nie uplne jednoduche
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
neviem o kolkych fps dole tu hovorime ked to stoji za 2c/4t, pozeral som par testov 4.4ghz 5820k vs 4.7ghz 6700k a rozdiel bol uplne smiesny... ci mam 80 vs 83 fps , alebo 120 vs 125 fps...
ked budem potrebovat nieco robit,resp pridu hry, ktore to vyuziju tak potom si myslim,ze bude raaad, ze ma o polovicu cipu viac
ak to chce len na hry moze kludne zobrat aj 6600k, taktiez uplne zanedbatelny rozdiel a nakolko je 6700K drahsia o cca 50 %...
ja by som si v kazdom pripade bral 5820k, ak pocitam so zakladom na pc aspon 2-3roky ale fakt kazdemu podla chuti, to je len moj pohlad na vec
ked budem potrebovat nieco robit,resp pridu hry, ktore to vyuziju tak potom si myslim,ze bude raaad, ze ma o polovicu cipu viac
ak to chce len na hry moze kludne zobrat aj 6600k, taktiez uplne zanedbatelny rozdiel a nakolko je 6700K drahsia o cca 50 %...
ja by som si v kazdom pripade bral 5820k, ak pocitam so zakladom na pc aspon 2-3roky ale fakt kazdemu podla chuti, to je len moj pohlad na vec
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
6-core je univerzálnejší procák, bez debaty. Herný výkon nepridá, ale hodí sa v hernej zostave napr. na komprimovanie surového gameplay záznamu, prípadne keby došlo na streaming, tak jadrá "navyše" sa tiež hodia. Treba si fakt rozmyslieť na čo všetko môže dôjsť, teraz alebo časom. Ono to nie je tak, že by vo všetkých hrách sedeli 2 jadrá na nule a 4 makali, väčšinou sa ten výkon rozloží, ale škálovanie nad 4 jadrá je proste slabšie a teda nepridá to fps.
Jedno čo treba brať do úvahy u 5820K sú limity chladenia. Komfortne chladiť na vzduchu sa dá okolo 4,2 GHz podľa čipu /resp. Vcore do 1,2 V/. A to sa davíme o high-end vzduchu. Okolo 1,3V už to chce vodu, čo sú väčšinou napätia potrebné na 4,4-4,6 GHz, ak to vôbec ten procák dá. Ako v hrách momentálne uchladíš aj 4,5 GHz vzduchom, lebo tam CPU load ide málokedy cez 60%, ale pri full load už nie je šanca. Každopádne komfortné teploty a hluk na vzduchu naozaj počítaj tak do 4,2-4,3 GHz.
V tomto je Skylake inde, tam 4,5-4,6 GHz na vzduchu pohoda, ak nechytíš nejaký vyslovene zle napastovaný kus. Za mňa nároky na chladenie sú najväčší rozdiel, s ohľadom na to aké takty plánuješ. Nie ani tak rozdiel vo výkone.
Či o 2-3 roky bude 6-core využiteľnejší sa nedá predpovedať, súdiac podľa histórie si neviem vybaviť, že by starší HW zrazu ožil, také sa nedeje, čiže veľmi by som na to nevsádzal. Výrobcovia potrebujú hlavne predávať to, čo aktuálne lezie z fabrík, nemajú záujem kriesiť výkon starých čipov. Možno to škálovanie sa zlepší s tým, keď do mainstreamu prídu 6-jadrá, ale to je také veštenie z gule.
o 2-3 roky to bude aj tak zas o tom, že stúpnu hlavne grafické nároky a skôr budeš riešiť kartu než CPU, je jedno či sa bavíme o 6700K alebo 5820K.
5820K si pýta OC, lebo deafult takt je tam dosť nízko. 6800K nie, je drahší, horšie sa taktuje, po OC viac pečie, výkon prakticky identický a je drahší. No nekup to.tunner1024 napísal:Dobre takto sa ešte opýtam bude treba tu 5820k hneď taktovať? Nepohorším si moc zatiaľ pri hraní. Myslím to tak či má to nebude nejako brzdiť ten základný takt. A čo dosky tá msi raider je dobrá doska? V podstate je to najlacnejšia doska do x99 aby to nebol nejaký šmejd!
Jedno čo treba brať do úvahy u 5820K sú limity chladenia. Komfortne chladiť na vzduchu sa dá okolo 4,2 GHz podľa čipu /resp. Vcore do 1,2 V/. A to sa davíme o high-end vzduchu. Okolo 1,3V už to chce vodu, čo sú väčšinou napätia potrebné na 4,4-4,6 GHz, ak to vôbec ten procák dá. Ako v hrách momentálne uchladíš aj 4,5 GHz vzduchom, lebo tam CPU load ide málokedy cez 60%, ale pri full load už nie je šanca. Každopádne komfortné teploty a hluk na vzduchu naozaj počítaj tak do 4,2-4,3 GHz.
V tomto je Skylake inde, tam 4,5-4,6 GHz na vzduchu pohoda, ak nechytíš nejaký vyslovene zle napastovaný kus. Za mňa nároky na chladenie sú najväčší rozdiel, s ohľadom na to aké takty plánuješ. Nie ani tak rozdiel vo výkone.
Či o 2-3 roky bude 6-core využiteľnejší sa nedá predpovedať, súdiac podľa histórie si neviem vybaviť, že by starší HW zrazu ožil, také sa nedeje, čiže veľmi by som na to nevsádzal. Výrobcovia potrebujú hlavne predávať to, čo aktuálne lezie z fabrík, nemajú záujem kriesiť výkon starých čipov. Možno to škálovanie sa zlepší s tým, keď do mainstreamu prídu 6-jadrá, ale to je také veštenie z gule.
o 2-3 roky to bude aj tak zas o tom, že stúpnu hlavne grafické nároky a skôr budeš riešiť kartu než CPU, je jedno či sa bavíme o 6700K alebo 5820K.
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
Quicky aj keď bude tá 5820k zatiaľ na základních taktoch nebude to veľký rozdiel? Preto som sa pýtal na taktovanie... nemám s tím moc skúsenosti...
-
- Pokročilý používateľ
tam to bude vacsi rozdiel lebo ma takty o dost nizsie.
ked chces pc a nic netaktovat kup si obycajnu 6700 a mas klud a nejake koruny vo vacku.
ked chces pc a nic netaktovat kup si obycajnu 6700 a mas klud a nejake koruny vo vacku.
-
- Používateľ
Ono niečo by mala zvládnuť aj automatika sama . Len sa bojím aby som niečo nepokašlal... stačí my aj keď sa to zatiaľ pretočí na 4 ghz
Dnes je to ľahké prídeš do biosu urobíš par krat klik otestujes a ide s ďalej neviem co všetci s toho taktovania robia atómovú elektráreň, ked sa to CPU prehreje alebo mu nebudu sedieť takty da ti to najavo neboj
-
- Používateľ
Aby my to nedal najavo až tak že ho rovno odpálim ! Ale nie .Už som o Tom niečo počítal a hádam to bude v pohode ono aj doska navrhne bezpečné OC bez toho aby som manuálne všetko nastavoval.
To mino všimol som si tvoj post až teraz čo povieš na dosku msi raider? bude to stačiť?.. Všimol som si v popise tvoju dosku! Ako si s ňou spokojný? Stojí za príplatok?
Ps: asus cash back je každý rok? Dosť by to pomohlo !
To mino všimol som si tvoj post až teraz čo povieš na dosku msi raider? bude to stačiť?.. Všimol som si v popise tvoju dosku! Ako si s ňou spokojný? Stojí za príplatok?
Ps: asus cash back je každý rok? Dosť by to pomohlo !
-
- Pokročilý používateľ
Tiež som toho nazoru,ze tie dnešné veci sú už blbuvzdorne ak prestrelis pc sa nepustí,resp zamrzne atď...ide len o to pochopiť princíp taktovania...myslím,ze jeden večer pri pivku na fóre a si v klude
-
- Pokročilý používateľ
Tiež som toho nazoru,ze tie dnešné veci sú už blbuvzdorne ak prestrelis pc sa nepustí,resp zamrzne atď...ide len o to pochopiť princíp taktovania...myslím,ze jeden večer pri pivku na fóre a si v klude
-
- Používateľ
Tak potom je to v pohode. Poraďte ešte nejakú dosku? Je ten raider v pohode? A asi bude treba vymeniť aj zdroj keď tdp cpu je 140 w. Stačí 650w? Evga 650 g2 ?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Realne to tak bolo vždy. Voľakedy si iba menil fsb/bclk/ dneska zase nasobic. Velke rozdiely tam niesu, ladit di musel vtedy aj teraz...Marek125 napísal:Dnes je to ľahké prídeš do biosu urobíš par krat klik otestujes a ide s ďalej neviem co všetci s toho taktovania robia atómovú elektráreň, ked sa to CPU prehreje alebo mu nebudu sedieť takty da ti to najavo neboj
A babrat sa stym mozes aj dnes ked chces
Vzdy je problem iba vtedy keď sa nieco pokafra...
Flash biosu to iste...
Skorej je trocha menej zabavy hlavne preto ze uz je otazka ci sa nieco oplatí vobec taktit
Viď pascal, 6700k tiež nic moc ked uvažis turbo 4,4 a potom oc ns 4,6 alebo nedajboze 4,4, aky je narast vykonu si vie každý predstavit
3,3 a 4,8 nedajboze 5ghz pri sb to bola ina pesnicka, slebo ešte 3930 na 4,7...
Uvidíme co KL...o 5ghz na kazdom cpu sa basnilo aj pri 4790...
A tiez turbo 4.5 pri kb vlatne nic ine ako 5ghz nepripúšťa lebo to bude skorej zbytočnosť ako oc
Tak nejak to uz proste beží v podstate na doraz
Este šťastie ze tie velke sa motaju od 3 po 3,6ghz
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
Čo som čítal tak 4- 4;1 ghz je to bezpečné. Poraďte ešte pls nejakú dosku?