Lumia 920 umrela, hlada sa novy telefon na cca rok - tri (keby nahodou vydrzal, nepotrebujem menit casto, Lumiu som mal vyse 3 roky)
Take drobne poziadavky:
- cena do 400eury
- vydrz aspon 20 hodin "intenzivneho" pouzivania (nech niesom v battery saver mode poobede o 4..): 20 minut telefonovanie, 2h zdielanie netu, 3h whatsapp/messenger, 4h web ..
- nejake kompaktnejsie rozmery, resp. rozmery mensie ako iP6+
- aspon 32GB pamat, microSD nemusi byt
- podpora dualSIM
- moznost pouzivat s qi nabijanim, kludne cez nejaku nalepku alebo pod kryt a pod. ak tym nie je telefon vybaveny, len nech je to realne mozne a zvladne sa to nabijat a zaroven bezat GPS (nemozne u L920)
- USB-C vyhodou, rovnako tak notifikacna dioda
- fotak minimalne na rovnakej urovni ako v L920, vratane foto v zlych svetelnych podmienkach
- bezproblemovy beh a aktualizacie
- zial Android, kedze W10M je len Lumia 950XL a to si neprosim, iPhone je nad rozpocet
co som pozeral nejake telefony, tak ma zaujali hlavne (nie su zoradene podla preferencii):
- OnePlus 3 (ze vraj killer vsetkeho, paci sa mi bamboo kryt, pod neho qi prijimac, no nepaci sa mi, co som cital ze aktualizacie su problemove)
- XiaoMi Mi5S / Mi5S Plus (paci sa mi ze su aktualne aj MIUI, ale cena cez rozpocet, nepredava sa a neviem ci mozem ocakavat vsetko co som spomenul vyssie)
- Huawei P9 / P9 Plus (paci sa mi EMUI, fotak, trochu nad rozpocet, nepaci sa mi vela nevyuziteho priestoru hore/dole)
- Honor 8 (rozpocet OK, neviem ake ma nevyhody oproti P9)
- Xiaomi Redmi Pro (fajn cena, kde je problem? )
Bonusova otazka, v aute mam Brodit drziak na ktorom mam univerzalny adapter, taka ta klasika s 4 kolikmi, na ktore sa nasunie uz konkretny drziak telefonu, vedeli by ste odporucit nieco, co sa da nasrobovat na Brodit alebo este lepsie nacvaknut na ten adapter? Drziak musi mat qi nabijanie a byt kompatibilny s telefonom, ktory mi tu odporucite

Dakujem za vsetky postrehy, snad sa dozviem nieco viac ako v ostatnych temach, aj ked "smartfony" su tu za ostatnu dobu velmi popularne