castelL napísal:Veď tie karty sa z hľadiska tých teplôt ani neoplatí taktovať, proste 80 stupňov je veľa a aby mi grafika vyhrievala celé PC, to nie vďaka.
S prvou castou mas ciastocne pravdu, ak chce clovek na tych chladicoch nejake oc, tak musi pridat rpm. Akurat tam mas trochu mylnu predstavu s tou druhou castou, to ze ma karta 80°C, to neznamena ze ti bude vyrazne viac vyhrievat vnutro skrinky, nez keby mala o 15°C menej. Velmi zjednodusene povedane, ked ma raz max tdp 150W, tak do okolia uvolni rovnako 150W tepla pri nizsej aj vyssej teplote, takze skrinku to bude vyhrievat rovnako. Je tam sice este trocha viac premennych, ale aj takto zjednodusene sa to da povedat

...takze nie, za podmienky rovnakeho tdp ti horucejsia karta nebude viac zohrievat vnutro skinky ako chladnejsia
Kimif123 napísal:No quicky ale tak to máš hodne dobré chladenie teda..

To zaváži a dosť. Aj moja R9 380 bola tichšia v novej skrinke Cooler Master Silencio, dobrý airflow spraví veľa

Myslim, ze som na tom s airflowom a celkovo chladenim este o nieco dalej, ale proste moja skusenost je taka, ze bez oc relativne super, akurat treba brat do uvahy, ze default je na tejto verzii 1342/8000, takze uz aj to je nejake OC a to este ako tak zvlada, ale tych 1400 s pridanym napatim uz neni sanca potichu schladit, tam uz musia ist rpm na max aby to ta karta vobec zvladla tie takty