Gaming PC - 1200e (skoro komplet)
- deCode666
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Jan, 2009, 01:24
Gaming PC - 1200e (skoro komplet)
Zdravicko,
Kamos by rad poskladal herne PC a chcel by som sa s vami poradit, co do toho napchat. Istu predstavu mam, ale kazda rada dobra
Poziadavky:
24" monitor na 1080p gaming (vidim to na 60Hz IPS, kedze 144Hz TN sa do rozpoctu asi nevmesti)
Ticha membranova klavesnica
SSD+HDD
Intel+nVidia
1200/1300e MAX
Samorejme Case, CPU+chladenie, zdroj (naj modularny), RAMky
Nejaky KE shop - Datacomp, TichePC, Alza
Dakujem(e)
Kamos by rad poskladal herne PC a chcel by som sa s vami poradit, co do toho napchat. Istu predstavu mam, ale kazda rada dobra
Poziadavky:
24" monitor na 1080p gaming (vidim to na 60Hz IPS, kedze 144Hz TN sa do rozpoctu asi nevmesti)
Ticha membranova klavesnica
SSD+HDD
Intel+nVidia
1200/1300e MAX
Samorejme Case, CPU+chladenie, zdroj (naj modularny), RAMky
Nejaky KE shop - Datacomp, TichePC, Alza
Dakujem(e)
PC : MB ASUS Z97-A *//* CPU i7 4790K *//* DDRAM3 Corsair Vengeance 16GB 1600 *//* SSD Samsung 840 EVO + Samsung 850 EVO *//* VGA Gainward GTX 1070 Phoenix GS *//* PSU Seasonic Focus Plus 650 Gold *//* CASE Fractal Design Define R5 *//* Noctua NH U14S
-- "Co vim to vim, co nevim to vygooglim a co nevim a nevygooglim, vymyslim s tim, co vim a vygooglim"
-- "Co vim to vim, co nevim to vygooglim a co nevim a nevygooglim, vymyslim s tim, co vim a vygooglim"
Re: Gaming PC - 1200e (skoro komplet)
Dá sa aj so 144Hz monitorom:
https://www.alza.sk/nakupni-seznamy.htm ... B6B6E647E5
Zopár poznámok k tomu:
- je tam ešte rezerva kvôli doladeniu, napr. lepší zdroj/modulárny, skrinka, iná klávesnica (o tichej neviem a to som svojho času hľadal, iba ak gumenná), myš, chladič... nešiel som nadoraz, skôr som vyberal taký základ s tým že sa to doladí podľa preferencií.
- odporúčam radšej väčšie SSD ako SSD+HDD pokiaľ má PC slúžiť iba na hry + internet, lepšia odozva, rýchlejšie načítanie hier atď., 250GB je málo na všetky hry čo človek bude chcieť mať v blízkej budúcnosti nainštalované naraz, 500GB by už mohlo stačiť; pokiaľ fakt chceš SSD+HDD ušetrí sa tu a zostane viac na iné veci
https://www.alza.sk/nakupni-seznamy.htm ... B6B6E647E5
Zopár poznámok k tomu:
- je tam ešte rezerva kvôli doladeniu, napr. lepší zdroj/modulárny, skrinka, iná klávesnica (o tichej neviem a to som svojho času hľadal, iba ak gumenná), myš, chladič... nešiel som nadoraz, skôr som vyberal taký základ s tým že sa to doladí podľa preferencií.
- odporúčam radšej väčšie SSD ako SSD+HDD pokiaľ má PC slúžiť iba na hry + internet, lepšia odozva, rýchlejšie načítanie hier atď., 250GB je málo na všetky hry čo človek bude chcieť mať v blízkej budúcnosti nainštalované naraz, 500GB by už mohlo stačiť; pokiaľ fakt chceš SSD+HDD ušetrí sa tu a zostane viac na iné veci
Spoiler: ukázať
Herny pc za take prachy a hentaku case a chladic...
Tak bedna je len vecou osobného vkusu, ale tie notebookové ramky v tej zostave šlapať nebudú
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
- deCode666
- Nový používateľ
Co sa tyka bedne, tak nieco funkcne a tiche ... netreba sklo, netreba LEDky rozne a neviem co este.
Co sa tyka toho SSD+HDD, tak by sme obaja asi radsej isli do kombinacie SSD a aj HDD. Ma to byt primarne gaming PC, ale treba mu aj nejaky storage. Takze ideal by asi bol 250GB SSD a 1TB (alebo aj viac, ak by sa dalo) HDD.
Co sa tyka toho SSD+HDD, tak by sme obaja asi radsej isli do kombinacie SSD a aj HDD. Ma to byt primarne gaming PC, ale treba mu aj nejaky storage. Takze ideal by asi bol 250GB SSD a 1TB (alebo aj viac, ak by sa dalo) HDD.
PC : MB ASUS Z97-A *//* CPU i7 4790K *//* DDRAM3 Corsair Vengeance 16GB 1600 *//* SSD Samsung 840 EVO + Samsung 850 EVO *//* VGA Gainward GTX 1070 Phoenix GS *//* PSU Seasonic Focus Plus 650 Gold *//* CASE Fractal Design Define R5 *//* Noctua NH U14S
Tie RAMky, netuším kam som vtedy pozeral Zmenil som aj skrinku, aj keď čakal som že dačo navrhnete vy a podľa toho prehodím
Zoznam aktualizovaný. Však navrhnite mu dačo aj vy nech má z čoho vyberať, som navrhol len preto lebo myslím že s takým rozpočtom sa predsa len dá vtesnať aj 144Hz montor, aj keď s kompromismi inde.
Zoznam aktualizovaný. Však navrhnite mu dačo aj vy nech má z čoho vyberať, som navrhol len preto lebo myslím že s takým rozpočtom sa predsa len dá vtesnať aj 144Hz montor, aj keď s kompromismi inde.
- ZacI
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 28. Nov, 2009, 20:13
Ja by som to vyskladaj nejak takto:
http://imgur.com/a/utyYP
vychádza to na 1235€ s tým, že tam chýba hdd a klávesnica
osobne si myslím, že skrinka, zdroj sú veci, kde sa oplatí investovať viac lebo ostatné komponenty môžeš meniť často, ale tieto 2 vydržia veľa.
Čo sa týka cpu tak tam sa dá ušetriť ak by to nebol Kčkový, to už ale záleží na kamošovi.
HDD som tam nedal, lebo podľa mňa to nie je nutnosť a dá sa to dokúpiť časom, keď sa našetria ďalšie peniaze, 250GB na začiatok stačí
8GB ram na začiatok stačí, časom sa dá dokúpiť ďalší 8GB modul a vybavená vec.
Čo sa týka grafiky tak som dávnejšie pozeral recenzie na 1070 od gainward a mala celkom slušné hodnotenia, myslím, že 1060 má ten istý chladič takže by to malo byť tiché a dostačujúco výkonné na fullhd, samozrejme nie všetky hry to dokáže dať na 120/144hz aby to nakŕmilo monitor, ale do 1200e ti 1070 nevôjde aj keby čo bolo
čo sa týka monitora myslím, že to je taká klasika čo sa používa kade tade na turnajoch v csku
http://imgur.com/a/utyYP
vychádza to na 1235€ s tým, že tam chýba hdd a klávesnica
osobne si myslím, že skrinka, zdroj sú veci, kde sa oplatí investovať viac lebo ostatné komponenty môžeš meniť často, ale tieto 2 vydržia veľa.
Čo sa týka cpu tak tam sa dá ušetriť ak by to nebol Kčkový, to už ale záleží na kamošovi.
HDD som tam nedal, lebo podľa mňa to nie je nutnosť a dá sa to dokúpiť časom, keď sa našetria ďalšie peniaze, 250GB na začiatok stačí
8GB ram na začiatok stačí, časom sa dá dokúpiť ďalší 8GB modul a vybavená vec.
Čo sa týka grafiky tak som dávnejšie pozeral recenzie na 1070 od gainward a mala celkom slušné hodnotenia, myslím, že 1060 má ten istý chladič takže by to malo byť tiché a dostačujúco výkonné na fullhd, samozrejme nie všetky hry to dokáže dať na 120/144hz aby to nakŕmilo monitor, ale do 1200e ti 1070 nevôjde aj keby čo bolo
čo sa týka monitora myslím, že to je taká klasika čo sa používa kade tade na turnajoch v csku
case: Nanoxia Deep Silence 4 Black | psu: be quiet! Pure Power 430W | mb: ASRock Z97M Pro4 | cpu: Intel Core i5-4690K 3.5GHz | cooler: Scythe Mugen MAX | ram: Kingston HyperX Fury Black 1600Mhz 8GB | ssd: Crucial MX100 256GB | hdd: Seagate Barracuda 7200 2TB | gpu: Asus Strix gtx960 DC2OC 2GD5 | wifi: Gigabyte GC-WB867D-I | monitor: 25" DELL U2515H | mice: Logitech G403 wireless | mousepad: SteelSeries QcK Mass | speakers: microlab solo6C | headphones: Vsonic r02 white, Rock Zircon | phone: iPhone 6 16GB
- deCode666
- Nový používateľ
Toto je moj pick:
https://www.alza.sk/Order1.htm?list=1#sel=-1
Uvedomujem si, ze som kusa prestrelil budget (to este skonzultujem s kamosom), ale toto je moj reasoning:
Monitor - Ten mam ja a s minimalnou kalibraciou vyzera velmi pekne. Som s nim viac ako spokojny.
Skrina - Tak isto, mam ju, build bol easy, stock vetraky su tichucke, je odhlucnena, vyzera paradne a je to Fractal, takze kvalitka.
Klavesnica - ticha membranka, Logitech.
Kde by sa tu dalo este usetrit?
https://www.alza.sk/Order1.htm?list=1#sel=-1
Uvedomujem si, ze som kusa prestrelil budget (to este skonzultujem s kamosom), ale toto je moj reasoning:
Monitor - Ten mam ja a s minimalnou kalibraciou vyzera velmi pekne. Som s nim viac ako spokojny.
Skrina - Tak isto, mam ju, build bol easy, stock vetraky su tichucke, je odhlucnena, vyzera paradne a je to Fractal, takze kvalitka.
Klavesnica - ticha membranka, Logitech.
Kde by sa tu dalo este usetrit?
- deCode666
- Nový používateľ
- Andrew007
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
z170 dosku dat prec pokial nebude taktovat
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
Ten Ivanov (wingo) pick je vyvaženejší z mojho pohladu. Tu je draha bedna/zdroj/grafika a netaktovatelné cpu/len 8gb ram/bez myšky. Ciže slabšie, ale dosť dražšie.
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
Ako vraví Andrew, Z-kovú dosku pre ne-Kčkový CPU je zbytočné kupovať pokiaľ nejdeš po niečom špecifickom a nevadí navýšenie ceny. A je blbosť kupovať za 55€ 2x4GB RAM na výkonný PC na hry dnes a do budúcna, keď za 75-80€ máš 2x8GB.
Inak navýšenie rozpočtu samozrejme dovolilo vybrať kvalitnejšie komponenty
Inak navýšenie rozpočtu samozrejme dovolilo vybrať kvalitnejšie komponenty
- deCode666
- Nový používateľ
CPU sa nebude taktovat, to som si 100% isty. Stotoznujem sa s nazorom, ktory mal ZacI ... ze do skrinky sa oplati zainvestovat. So silentium vecami nemam ziadne skusenosti, Fractal je pre mna znacka kvality a da sa na nich spolahnut. To iste plati aj pre zdroj. Plus, ked uz by sme isli do 144Hz monitoru, tak by som radsej doplatil za grafiku, nech ten monitor kusa podojim
Co sa tyka tej Z-kovej dosky, nevsimol som si, ze by tam bol nejaky obrovsky cenovy rozdiel medzi H napr. a Z.
Ta RAM je otazna. Podla mna viac ako 8GB sa nevyuzije. Mozno casom, ale teraz urcite nie.
Correct me if I'm wrong.
Co sa tyka tej Z-kovej dosky, nevsimol som si, ze by tam bol nejaky obrovsky cenovy rozdiel medzi H napr. a Z.
Ta RAM je otazna. Podla mna viac ako 8GB sa nevyuzije. Mozno casom, ale teraz urcite nie.
Correct me if I'm wrong.
8GB je v dnešnej dobe minimum na nové hry, podaktoré na najvyššie detaily už teraz vyžadujú viac a v budúcnosti to bude ešte horšie. Sa tu bavíme o 20-25€ pri rozpočte 1400€, určite to má väčší zmysel ako väčšina ostatných vecí ktoré si vylepšil. Ako 12GB by stačilo aj v blízkej budúcnosti, ale prečo kupovať 12 keď 16 vyjde lacnejšie všakže.