Vyzera to ze mam strasne vela penazi, ked stale vymyslam hluposti...ale podme k veci . Poslednu dobu mi zacali haprovat moje starucke repro Creative 5.1 a zacal som spekulovat nad ich vymenou.
Chcel by som upgrade zvuku do 500 eur (investicia aspom na 10 rokov). Na alze som nasiel celkom peknu zostavicku DAC + repro:
Za tento vyber ta chalani strasne zjazdia hehe do 500 mas ozaj krasny DAC za 100 a aktivne monitory za 400 ale sam neporadim no urcite si vyberies s klasiky ako su adamy, esi, mackie atd.
trochu aj polustruj je tu toho viac za posledneho pol roka odporucaneho
Ono to nehra zle. Je to celkom dobre odladene. Ale ta zvukovka ma kopu blbosti za ktore človek priplaca.
Ako sa piše vyššie, lepšie je poohliadnuť sa po nejakom dace za 100-150 eur a zvyšok vraziť do repro.
To mu vela na repro neostane. A k HD 598 je Modi zbytocnost.
Kludne nejaky Hifime USB dac 2, Geek out 720, SMSL VMV V2... a za tych zvysnych 350-400€ nejake repro (tam uz si doma ty). Bude to mat vacsi zmysel ako Modi+Magni a repro za zvysnych 200-250€.
Daju sa zohnat za cca 350 eur. Ak by sme ignorovali povodny rozpocet. Ako najlepsie tieto repraky nakrmit. Ist do nejakeho hifi receiveru ?
Ohladom 2.0 vs 2.1 kludne by som siel do 2.0 nemam rad prebasovany prednes.
Miesto Shiit by som zobral radsej internu zvukovku. Bud Julinu, alebo Mayu http://www.proaudio.sk/audio-prevodniky ... rty---esi/ Jediny problem by boli sluchadla. Ale hodnota a kvalita zvuku isto vyssia. Za zvysok aktivne monitory. S pasivom v tejto cenovej kategorii sa nie je velmi kde hybat. 500 EUR mas ako tak na 2-pasmove reprosustavy. Potrebujes k tomu zdroj zvuku, zosilnovac a kabelaz.
No musim si asi celkovo ujasnit co by som od toho ocakaval. Najviac ma to taha k nejakemu pasivnemu repro - tie by som vedel hodit na stojany a dat to cele za stol. Idealne napajat stereo receiverom - jedna krabica, potesil by usb vstup, DLNA, teda tieto sietove funkcie, plus klasicky nejaky opticky vstup z PC. PC by som prepajal z externej zvukovky pripadne a zaroven cez sietovy kabel.
Rozmyslam, ze ak by som navysil rozpocet na 1000 eur. Dalo by sa nieco rozumne zlozit ?
ja mam Focusrite Saffire 6 USB a na tom Yamahy HS7 ... zvuk je na moj vkus velice slusny v pomere cena / kvalita.
porovnaval som s genelecmi, ale tie su radovo drahsie, ale hraju spickovo. ostatne repro ma nijak nezaujali.
chcel som pocut strasne adami, a7x, ale tie som nikde v mojom okoli nezohnal k vypocutiu.
urcite by som nechcel ine monitory ako studiove
mat verny zvuk je najlepsie.