"Uplne bezne sa pouzivaju multiTB disky v poliach, uplne bezne su polia odolne voci zlyhaniu nieze jedneho disku (a ked sa stane nieco s druhym tak je strasny cirkus na svete) ale voci zlyhaniu celej policky diskov a dokonca jednej polovice celeho pola zahrnajuceho stovky diskov. Skusme upresnit : pre male nasadenie specialne raid1 a extremne specialne raid5 su velke disky hodne slusnym rizikom."
Ano, su, ale k takym veciam sa ja nedostanem lebo nebudem vediet zakosovi garantovat dostupnost a integritu dat, a ked sa dostanem, tak si pis ze zbehneme na jedno, aj dve, a do dubaja, lebo prachy ma budu srat najmenej.
Aj ja si viem predstavit 4x backplane natrieskany 16x2TB diskami a kazdy backplane x2 SAN controllery ktore idu von cez fajber do dvoch FC switchov s NPIVom, a toto vsetko v nejakom nested RAID poli (110? 1010? vyber si, moznosti mas plno
). Ale, ruku na srdce, mas k takym zakaznikom pristup? Ak hej tak chcem byt tvoj kamarat, ja nie
, a prosim veci - toto som tam videl to dajme bokom, velmi dobre vies ze takych zakaznikov bude na slovensku...hmm...jeden?...traja? max (nie nadnarodne korporacie co tu maju branch).
Ja som mu len vysvetloval to, ze davat do RAID1 2x4TB disk je <>na (lebo je), a ze to ludia bezne robia (co je najvacsi fuckup), to je vec druha, pritom si vobec neuvedomuju ze target 1TB+ je tu uuuuplne na inu cenovu triedu a nie do stvordiskoveho synology co ma niekto pohodene v skrini (aspon teda kym nenastane recovery).