Android telefon
Android telefon
Uvazujem nad vymenou aktualnej Lumie 950, kedze sa cely WM ubera podivnym smerom a ani rok po vydani ten telefon nedospel do takeho stadia, aby bol hodny tych 600 euro co stal na zaciatku...
Ako safe riesenie sa mi vidi iPhone 7, ale ta cenovka sa mi prilis nepaci. Ako alternativu som zvazoval S7, ktory sa da kupit za rozumnejsie peniaze a mohla by splnat +/- vsetko co od toho ocakavam, lenze mal som zopar Androidov a nikdy som nezostal uplne presvedceny, ze by mi vyhovovali. Preto sa mi ako lacnejsia alternativa pozdava Mi5 prip. Mi5s. Xiaomi chcem aj preto, ze aj na pomerne stare telefony vyrobca vydava aktualizacie.
No, a teraz prichadza dilema, lebo Mi5s ma zmiesane hodnotenia v recenziach. Hlavne fotak, ktory je u mna jednou z priorit, a papierovo ma dobre parametre, je zatial nevyladeny, tak neviem ci sa pustat do tohto experimentu, alebo ist do pomerne odladenej Mi5. Cize teraz mam dilemu, ci zvolit tuto lacnejsiu variantu a ist od Mi5 64GB, ktory by mal za dane peniaze ponuknut najviac, a hlavne, ak by ma ako Android nepresvedcil, tak sa to da predat s mensou stratou, ako keby som siel do S7 a potom lutoval ...
A teraz mam este gulas v tom, ze Mi5 ma aj nejaku PRO verziu.
Ako safe riesenie sa mi vidi iPhone 7, ale ta cenovka sa mi prilis nepaci. Ako alternativu som zvazoval S7, ktory sa da kupit za rozumnejsie peniaze a mohla by splnat +/- vsetko co od toho ocakavam, lenze mal som zopar Androidov a nikdy som nezostal uplne presvedceny, ze by mi vyhovovali. Preto sa mi ako lacnejsia alternativa pozdava Mi5 prip. Mi5s. Xiaomi chcem aj preto, ze aj na pomerne stare telefony vyrobca vydava aktualizacie.
No, a teraz prichadza dilema, lebo Mi5s ma zmiesane hodnotenia v recenziach. Hlavne fotak, ktory je u mna jednou z priorit, a papierovo ma dobre parametre, je zatial nevyladeny, tak neviem ci sa pustat do tohto experimentu, alebo ist do pomerne odladenej Mi5. Cize teraz mam dilemu, ci zvolit tuto lacnejsiu variantu a ist od Mi5 64GB, ktory by mal za dane peniaze ponuknut najviac, a hlavne, ak by ma ako Android nepresvedcil, tak sa to da predat s mensou stratou, ako keby som siel do S7 a potom lutoval ...
A teraz mam este gulas v tom, ze Mi5 ma aj nejaku PRO verziu.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 18. Jan, 2015, 09:43
Re: Android telefon
co sa tyka fotaku tak momentalne najlepsie je na tom naozaj ta S7ka. tu ale treba najst pridanu hodnotu za tu cenu
cenovo by som sa ale pozrel na P9 popripade po OnePlus 3.
ak by som isiel cenou este dole tak xiaomi je najlepsi pomer cena/vykon. mi5 ma papierovo lepsi fotak... pri zlych svetelnych podmienkach maju ale vsetky zmienene telefony fotky uplne nahovno.
cenovo by som sa ale pozrel na P9 popripade po OnePlus 3.
ak by som isiel cenou este dole tak xiaomi je najlepsi pomer cena/vykon. mi5 ma papierovo lepsi fotak... pri zlych svetelnych podmienkach maju ale vsetky zmienene telefony fotky uplne nahovno.
Všetko o materiáloch
MB: MSI Z97 Gaming 5, CPU: i7 4970K,GPU:Nvidia gtx750ti, RAM: Kingston Hyper X Savage 1600 Mhz, Cooler: NOCTUA NH-U12P SE2, HDD: Crucial Mx100, BEDŇA: NZXT SOURCE 340 Midi-Tower, ZDROJ: Seasonic S12G, RT 80+ Gold Monitor: Dell H2214Hb, OS:Ubuntu 14.04
MB: MSI Z97 Gaming 5, CPU: i7 4970K,GPU:Nvidia gtx750ti, RAM: Kingston Hyper X Savage 1600 Mhz, Cooler: NOCTUA NH-U12P SE2, HDD: Crucial Mx100, BEDŇA: NZXT SOURCE 340 Midi-Tower, ZDROJ: Seasonic S12G, RT 80+ Gold Monitor: Dell H2214Hb, OS:Ubuntu 14.04
tiež mi príde ako naj alternatíva, len si pamatam problémy so staršou S4. Preto by som chcel skôr Xiaomi. Len keď pozerám na tie verzie, tak sú tam dosť veľké rozdiely co výkone medzi 32 a 128GB verziou. Mi5s mi príde ako krok späť, keďže nemá OIS. Inak v lowlight je Lumia veľmi slušná, aj keď na xenonovy blesk v Lumii 928 sa zatiaľ nič nechytá
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Papek, nezabudaj, ze Xiaomi vo vacsine pripadov nema LTE 800 MHz.
FVE 12.45 kWp V/Z
no ak nechces robit kompromisy a chces dobry fotak , vyladeny system, dlhu podporu najnovsich OS, kvalitny reprak a displej, atd tak urcite iphone 7 , ale je dost drahy to sa musi uznat, ja som bol dlho zastancom apple veci, ale po vydani Samsungov galaxy s6 edge a nasledne s7 edge som vyskusal hned spomenuty s7 edge a zapacil sa mi len bol velky tak som presiel na "len" s6 edge, ale toto je asi fakt najvyrovnanejsi konkurent ku iphonu, este ocosi lepsi fotak, lepsi displej a uvidime ako to bude s podporou(isto nebude tak dlho ako u iphone, ale myslim si ze dostatocne dlho kym sa nevymeni telefon, t.j. tak rok, dva bude hadam).. pricom cena takej s6 edge je podstatne nizsia ako dajme tomu iphone 7, 6s a dokonca aj 6..
a samozrejme sledujem aj ostatne androidy ale mne osobne to pride uz ako kompromis dacoho(samozrejme kto pozera len a len na cenu, tak su urcite zaujimave za ich ceny), ale neviem im prist nachut, bud to ma priemerny fotoaparat(niekedy az podpriemerny na tu cenu) alebo slaby reprak, alebo priemerny displej, priemerna podpora do buducna, a podobne.. nie ze by boli zle, ale skoro vzdy to je k danej cene nejaky kompromis, kdezto u samsungu ci uz s6 alebo s7 tieto kompromisy skoro nie su, u iphonu uz hadam vobec..
skus ked tak hodit kolko max. si ochotny zaplatit za telefon a resp. ci chces riesit len novy alebo aj bazarovku..
a samozrejme sledujem aj ostatne androidy ale mne osobne to pride uz ako kompromis dacoho(samozrejme kto pozera len a len na cenu, tak su urcite zaujimave za ich ceny), ale neviem im prist nachut, bud to ma priemerny fotoaparat(niekedy az podpriemerny na tu cenu) alebo slaby reprak, alebo priemerny displej, priemerna podpora do buducna, a podobne.. nie ze by boli zle, ale skoro vzdy to je k danej cene nejaky kompromis, kdezto u samsungu ci uz s6 alebo s7 tieto kompromisy skoro nie su, u iphonu uz hadam vobec..
skus ked tak hodit kolko max. si ochotny zaplatit za telefon a resp. ci chces riesit len novy alebo aj bazarovku..
Desktop: Intel Core i5 11400F - CoolerMaster Hyper 212+ GIGABYTE B560M AORUS PRO AX Asus ROG Strix RX6650XT 8GB ADATA XPG 512GB + 2TB WD Green 16GB ADATA XPG GAMMIX D30 3200MHz CL16 SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W V2 SilentiumPC Regnum RG4TF Frosty White TG LENOVO G32QC-10 Logitech Z-4e Logitech MX Keys + Razer Deathadder V2 Mini + SteelPad QCK mini
LAN NB: Asus XDAB AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2,1GHz ATI Radeon HD 4570 512MB 32gb SSD 4GB DDR2 Razer Krait + SteelPad QCK mini
Mobile: Iphone 12 mini 128gb + Iphone 8 64gb + iPad 2021 64gb + Apple Watch 7 45mm
TV: LG OLED48A1
LAN NB: Asus XDAB AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2,1GHz ATI Radeon HD 4570 512MB 32gb SSD 4GB DDR2 Razer Krait + SteelPad QCK mini
Mobile: Iphone 12 mini 128gb + Iphone 8 64gb + iPad 2021 64gb + Apple Watch 7 45mm
Ono nemam nejaky pevne dany limit, len sa mi nechce davat 600 € za Androida a potom byt nespokojny. S4 bol dobry priklad toho, kde sa vsetko riesilo restartom, a ked nepomohlo, tak reset vyrobnych nastaveni... cize zavada sa neprejavila, tovarenske nastavenia a ideme odznova. To uz pridam stovku a mam iP7.
Co sa tyka inych vyrobcov ako Huawei, LG, HTC ... nejako ma nepresvedcili, resp. sa mi nezda, ze by ponukali nejaku pridanu hodnotu, aby som sa potom o rok dozvedel ze novsi Android uz ofiko nebude.
Telefon chcem urcite novy, idealne z SK prip. EU obchodu na ICO. Ale nebranim sa ani cine, ak by bola cena primerane nizsia. Priznam sa, ze som uz patral po Mi forach a nasiel som zopar tipov aj na bezproblemovych predajcov na Aliexpresse a 260 € za Mi5 s 32GB pamatou nevyzera zle.
maniak: To som si hned vsimol ze maju pasma 1, 3, 5, 7. Nepodarilo sa mi najst u Orange mapu pokrytia podla frekvencii. Orange ma licenciu na 800, 1800 a 2600 MHz, aj ked prepokladam, ze 800MHz bude asi najpouzivanejsia.
Co sa tyka inych vyrobcov ako Huawei, LG, HTC ... nejako ma nepresvedcili, resp. sa mi nezda, ze by ponukali nejaku pridanu hodnotu, aby som sa potom o rok dozvedel ze novsi Android uz ofiko nebude.
Telefon chcem urcite novy, idealne z SK prip. EU obchodu na ICO. Ale nebranim sa ani cine, ak by bola cena primerane nizsia. Priznam sa, ze som uz patral po Mi forach a nasiel som zopar tipov aj na bezproblemovych predajcov na Aliexpresse a 260 € za Mi5 s 32GB pamatou nevyzera zle.
maniak: To som si hned vsimol ze maju pasma 1, 3, 5, 7. Nepodarilo sa mi najst u Orange mapu pokrytia podla frekvencii. Orange ma licenciu na 800, 1800 a 2600 MHz, aj ked prepokladam, ze 800MHz bude asi najpouzivanejsia.
tiez som tak podobne rozmyslal a ja osobne som za S6 edge ktory sa da kupit za cca 420-470€ , celkom sa mi tento telefon zapacil, ci uz hardwarovo(vratane fotaku) a hlavne ten displej je nieco super(s7 edge ho ma este viac zahnuty a ten vyzera brutalne dobre , plus ma uz specifikaciu IP68 a podporu pametoviek).. ale keby si mam vybrat medzi androidom a ios , tak berem iphone 7micku, ak sa ti zda vela penazi tak stale je tu 6s, 6tka, popripade este SE.. aliexpress by som neriesil kvoli tym usetrenym korunam nestoji za to pripadna reklamacia.. ked uz fakt spominas tu mi5 za 260€ tak to radsej v SVK obchode S6tku za cca 350€.. a hlavne ak mas fotak prioritu, hlavne preto pisem iba o tychto dvoch alternativach(sam. s6/s7 a ip6/7)
Desktop: Intel Core i5 11400F - CoolerMaster Hyper 212+ GIGABYTE B560M AORUS PRO AX Asus ROG Strix RX6650XT 8GB ADATA XPG 512GB + 2TB WD Green 16GB ADATA XPG GAMMIX D30 3200MHz CL16 SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W V2 SilentiumPC Regnum RG4TF Frosty White TG LENOVO G32QC-10 Logitech Z-4e Logitech MX Keys + Razer Deathadder V2 Mini + SteelPad QCK mini
Osobne by som ti poradil Nexus 6P, sice nema najnovsi HW (predsa len je to uz rok stary telefon), ale ma vyladeny najnovsi Android, ktory sa neda porovnat s tym co je v Samsungoch, LG a podobnych telefonoch. Fotak je top, front-facing speakers a na to velke padlo sa velmi rychlo zvyka.
Ako alternativy by som skusil 1+3 (aj ked tam sa ludia stazuju na odladenost systemu, ale zasa Oneplus su aktivny a vydavaju dost casto opravne patche), alebo potom daco od Motoroly, tam je tiez skoro cisty Android.
Najvacsi problem Androidu je, ze ho prznia vyrobcovia svojimi vlastnymi nadstavbami, ktore spomaluju cely system a ludom sa potom zda, ze Android je pomaly, laguje a podobne.
Ako alternativy by som skusil 1+3 (aj ked tam sa ludia stazuju na odladenost systemu, ale zasa Oneplus su aktivny a vydavaju dost casto opravne patche), alebo potom daco od Motoroly, tam je tiez skoro cisty Android.
Najvacsi problem Androidu je, ze ho prznia vyrobcovia svojimi vlastnymi nadstavbami, ktore spomaluju cely system a ludom sa potom zda, ze Android je pomaly, laguje a podobne.
Az na to ze 6P je velka lopata. Okolo 5" je pre mna maximum. Mne je velka uz aj Lumia 950 a na ovladanie jednou rukou je uz dost na hrane.
srebalat: Nasadil si mi chrobaka do hlavy s tym Samsungom. Takze Xiaomi pustam z hlavy. Mi5 nie je zly telefon, ale je o kompromisoch. Za necelych 300 mam z Ciny Mi5 a S6 stoji 370. Na S6 mam lokalnu zaruku a ked sa hodi na ICO, tak sme na cene +/- ako Xiaomi. S6 Egde som videl nazivo, vyzera super, ale nejako ma to zahnutie neuchvatilo a ergonomia mi pride horsia.
Na druhej strane je tu novsia S7 (edge vyzera megappci, len je to uz prilis velke), ktora sa mi naozaj paci, ale atakuje cenou iPhone 6s. A zase 6s ma slabsi fotak...
srebalat: Nasadil si mi chrobaka do hlavy s tym Samsungom. Takze Xiaomi pustam z hlavy. Mi5 nie je zly telefon, ale je o kompromisoch. Za necelych 300 mam z Ciny Mi5 a S6 stoji 370. Na S6 mam lokalnu zaruku a ked sa hodi na ICO, tak sme na cene +/- ako Xiaomi. S6 Egde som videl nazivo, vyzera super, ale nejako ma to zahnutie neuchvatilo a ergonomia mi pride horsia.
Na druhej strane je tu novsia S7 (edge vyzera megappci, len je to uz prilis velke), ktora sa mi naozaj paci, ale atakuje cenou iPhone 6s. A zase 6s ma slabsi fotak...
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ved s7 edge je oproti lumii 950 uzsia, aj tensia, iba o 5mm vyssia, a to este aj pozeram ta lumia tam ma vela prazdneho miesta na spodku
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Ono to vyzera ze "iba"... takto mi to postupne narastlo ked som menil telefony az na sucasny rozmer, ktory sa ltt da ovladat jednou rukou. S7 je kusok mensia ako Lumia, co mi maximalne vyhovuje.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Papek, vyuzivas aj QI charging? Lebo potom v podstate je volba jasna, S7. Inak by som na tvojom mieste este kukol HTC 10, LG G5 (kvoli cene, inak sa mi nepaci) alebo novy Google Pixel (ale s dostupnostou to moze byt horsie).
FVE 12.45 kWp V/Z
Qi pouzivam, ale nie je to pre mna dealbreaker. Casto krat mi je pohodlnejsie hodit Lumiu na kabel a za 20-30 minut mam nabity telefon na zvysok dna.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Ak je u teba prioritou foťák, tak Google Pixel je odpoveďou. Nič iné, ani S7/Edge, ani iP7/7S ani nič iné.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305