Keďže sa jedná hlavne o Workstation a bude tam bežať Adobe balíček tak Intel a NVidia boli jasné voľby (Oficiálna informácia od Adobe na ich stránkach čo sa týka doporučenej podpory).
Tu je čo som si tak zhruba vytipoval:
CPU:Intel Core i7-6700K
MB: GIGABYTE Z170-HD3P
GPU:GIGABYTE GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC
RAM: 3x Crucial 8GB DDR4 2666Hz CL16 Ballistix Elite (celkom 24GB Ram)
PSU: Zalman ZM700-TX (700Watt)
System HDD:SanDisk SSD Plus 240 GB
Storage HDD:Seagate Barracuda HDD 3TB
Cooler:Corsair Cooling Hydro Series H45
Case:Zalman Z1 Neo
(Monitor, klávesnicu a myš neriešte to všetko mám reč je čisto iba o bedni)
Na základne toho čo som vyčítal a pozisťoval na nete by tá zostava mala v pohode zvládať edit a render v 4K. Viac ako o celkový render time mi ide hlavne o Workflow v After Effecte a prácu s veľkým množstvom efektov (preto som siahol po tej GTX 1070, ktorá je síce drahá a primárne určená na gaming, ale oproti 12GB Quadro čo stojí cez 4 000€, ktorá je určená pre Workstation a pre 3D rendering je to nič a myslím že na moje potreby bohate postačí a ten gaming môže byť pekný bonus

Moje otázky sú:
1. Dobre som vybral komponenty čo sa týka vzájomnej kompatibility medzi nimi?
2. Nezabudol som tam prihodiť niečo dôležité? (okrem Windows a takých sračiek myslím Hardwerovo dôležité)
3. Zvládol by ten procesor s tým chladičom a zdrojom aspoň mierny OverClock?
4. Čo by ste v tej zostave zmenili alebo vylepšili, tak aby to najlepšie splnilo moje požiadavky a zároveň udržali cenu do tých 1 500 €?
Poprípade uvítam návrhy na úplne iný typ zostavy v danej cenovej kategóri tak aby to čo najlepšie spĺňalo moje vyššie uvedené požiadavky.
Vopred ďakujem všetkým za ochotu a akékoľvek užitočné rady