Zohnal som si horeuvedeny pouzivany monitor za prijatelnu cenu.
Cena bola prijatelna koly tomu ze monitor ma v pravom dolnom rohu znacne poskrabanu Antiglare foliu.
Pri pozerani filmov alebo hrani to nieje az tak viditelne a ani to velmi nerusi, no na desktope a pri surfovani to uz je viditelne viac.
Pohravam sa teda s myslienkou ze odstranim tu AG foliu.
Na nete je dost navodov ako na to a nemal by som s tym problem.
Moja otazka vsak je, ze aky to ma dopad na obraz okrem toho ze povrch sa bude viac zrkadlit pri ciernej obrazovke.
Vsade to len vychvaluju ake to je super po odstraneni folie ze to ma ovela zivsie farby a podobne a nikde ziadne negativa.
Prosim o nazor tych co maju s tym skusenosti alebo vidia viac do tejto problematiky a monitorov celkovo.
Dell U3011 odstranenie Antiglare folie
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Dell U3011 odstranenie Antiglare folie
AG folia robi jedine to, co popisujes - limituje odlesky, co ma za nasledok aj trochu potlacenie farieb oproti napriklad takym Apple displejom, kde AG folia nie je. Treba si ale davat velmi velky pozor ako tu foliu davas prec, velmi jednoducho si totiz mozes monitor aj touto upravou znicit (tj ze znefunkcnis panel).
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Re: Dell U3011 odstranenie Antiglare folie
Som si vedomy toho ze ak nebudem davat pozor tak s tym odlupnem aj polarizacny filter.
Po nete su navody kde rozoberu panel a nechaju na nom navlhcene papierove utierky po dobu 4-12 hodin (zalezi od panelu a od veku) aby lepidko ktore drzi tu AG foliu trocha povolilo.
Nasiel som aj video na YT kde to chlapik odlepil upne bez broblemu jednou rukou.
Navlhcene papierove utierky na tom mal tusim po dobu 6 hodin a ked zacali vysychat tak stale prilozil dalsiu navlhcenu vrstvu.
Tak to teda skusim, ked ked ta AG folia nema ziadnu dalsiu funkciu.
Po nete su navody kde rozoberu panel a nechaju na nom navlhcene papierove utierky po dobu 4-12 hodin (zalezi od panelu a od veku) aby lepidko ktore drzi tu AG foliu trocha povolilo.
Nasiel som aj video na YT kde to chlapik odlepil upne bez broblemu jednou rukou.
Navlhcene papierove utierky na tom mal tusim po dobu 6 hodin a ked zacali vysychat tak stale prilozil dalsiu navlhcenu vrstvu.
Tak to teda skusim, ked ked ta AG folia nema ziadnu dalsiu funkciu.
Spoiler: ukázať