saty7 napísal:mozes byt konkretnejsi preco nevhodnu ? socket na ten CPU ma takze by sa tam mal dat namontovat. Dakujem.
Verzie CPU s K = môžeš ich taktovat a ak plánuješ pretaktovať procesor tak určite nie Hčkovej doske. Ak neplánuješ taktotovať tak zober CPU bez K a ušetríš...
dakujem ti velmi pekne - prave som to cital aj na nete. Dakujem spravil som tak ako si pisal vzal CPU bez K a vyslo to ocosi menej este aj.
Ahojte,
tak ty trotli z alzy mi dnes (po tyzdni) napisali ze tu zakladnu dosku nemaju uz skladom lebo posledny kus ktory mali sa im pri testoch pokazil ... btw tri dni po termine dorucenia. Navrhli mi ako nahradu https://www.alza.sk/gigabyte-h110-s2h-d3783782.htm?o=1
mozte mi pls povedat ci je to OK ? snazil som sa najst tam nejaky rozdiel v tych dskach na nete od ashrock ale nejak mi pridu ako totozne takze vie niekto poradit aky tam je rozdiel medzi HDV a HDS ? a ci teda moze ta HDS byt pre ten PC ? Dik moc.
Co sa tyka tych USB gen 3.1 co som sa docital mala by ich mat aj ta asrock HDS. Nieco som este pogooglil a vyzera ze teda ano ma o jeden PCIe slot menej - co ale asi nieje problem, VGA konektor - to tiez nieje problem myslim v dnesnej dobe ... este som nasiel ze ta HDS ma 8-Pin 12V Power Connector a nie 4-Pin 12V Power Connector - toto uprimne neviem co znamena. Bude to problem ?
Ahoj,
neriesim silou mocou Asrock, pvovodne som si ju vybral lebo som tu bola vo vela topikoch odporucana to je cele. Po tom co mi z alzy napisali ze si mam vybrat inu som sa snazil najst nieco podobne. Ale cital som aj dake recenzie napr na tu co mi odporucili oni a viac ludi pisalo ze mali dake problemy s nou - tak zato som hladal inu nasiel som tu asrock.
BiFino napísal:Verzie CPU s K = môžeš ich taktovat a ak plánuješ pretaktovať procesor tak určite nie Hčkovej doske. Ak neplánuješ taktotovať tak zober CPU bez K a ušetríš...
Bez K su ale defaultne nizsie takty a tusim, ze sa tie CPU obcas zvykli lisit aj v integrovanej grafike.
Keďže nebude bežať na integrovanej grafike tak je to jedno. Samozrejme verzie bez K majú trošku nižšie takty, ale ak užívateľ neplánuje taktovať tak sú to vyhodené peniaze za K-čkový CPU a poprípade Z-tkovú dosku.
na reklamaciu siel rovno cely PC ... dnes mi ho dorucili a po par hodinach som ho niesol spat ... pravdepodobne odisiel zdroj ... nainstaloval som OS a vsetok potrebny soft pre mna pustil som si film vsetko ok potom som si pustil prvu hru (novy Tomb Raider) a zrazu sa vypol a uz nenabehol .... skusil som teda prehodit hlavny napajaci kabel pre dosku zo stareho PC (stareho zdroja) do dosky v novom PC a aspon zasvietili kontrolky a zacali sa tocit ventilatory ... takze po mojej uzasnej skusenosti s alzou (dorucenie nestihli o cely tyzden ... a v ten isty den som vyskladany PC aj reklamoval) vam mozem odporucit vyhybat sa tomuto obchodu ... resp minimalne si tam urcite nedavat nic skladat ... bohvie co mi tam aj dali daky vrateny tovar mozno ... takze radsej objednat komponenty a ked aj dakemu znamemu zaplatit dake drobne za zlozenie ...
Naposledy upravil/-a saty7 v So 24. Dec, 2016, 10:30, upravené celkom 1 krát.
Osobne som ešte nikdy nedal skladať počítač do obchodu. Mám pochybnosti (okrem TichePC, tam kvalita samozrejme je) o kvalite výberu a zostavenia. V okolí sa snažím vždy každému poradiť, nech dá poskladať počítač najbližšej rodine, priateľom, prípadne priamo mne, ako skôr v obchode. Veľmi nepríjemné, teraz pred sviatkami riešiť reklamáciu ono to nemusí byť ani ich chyba, ale jednoducho mohol zlyhať samotný HW.